„G & G Sindikatą“ palikęs reperis Pushaz pasinėrė į naują darbą

Muzikantai jau keletą metų skųsdavosi, kad Lietuvos TV kanalų eteryje nėra laidos, apžvelgiančios jų koncertus, įrašus ir kitus muzikos reiškinius.

„Jei pats vesčiau laidą, būtų cirkas“, – nusijuokė Pushaz, pasirinkęs darbą TV užkulisiuose.<br>V.Dranginio nuotr.
„Jei pats vesčiau laidą, būtų cirkas“, – nusijuokė Pushaz, pasirinkęs darbą TV užkulisiuose.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Nov 28, 2015, 9:11 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 7:59 AM

Muzikantai jau keletą metų skųsdavosi, kad Lietuvos TV kanalų eteryje nėra laidos, apžvelgiančios jų koncertus, įrašus ir kitus muzikos reiškinius.

Tuščią nišą nuo šio rudens užpildyti bando „LRT kultūros“ kanalo laida „Muzikos savaitė“, rodoma penktadieniais.

„Mintis brendo porą metų. Supratau, kad tik kalbame, bet nieko nedarome, reikia pačiam imtis iniciatyvos.

Norėjosi normalios, informatyvios laidos be jokių popsinių „tra lia lia“. Subūriau kelių žmonių komandą, lakstome, filmuojame, mokomės iš savo klaidų.

Iki šiol nieko bendra su televizijos užkulisiais neturėjau, o dabar esu ir laidos režisierius, ir prodiuseris“, – juokėsi reperis.

Laidos veidu jis pasirinko „Labas rytas, Lietuva“ ir radijo laidų vedėją Richardą Jonaitį, nors bičiuliai klausė, kodėl šio darbo nesiėmė pats.

„Esu savikritiškas. Aš kilęs iš Zarasų, universitete sakė, kad žodžius kirčiuoju kaip japonas. Be to, dažnai vaikštau nesiskutęs. Esu nepakankamai gražus ir tvarkingas eteriui.

Jei vesčiau laidą, būtų cirkas, tai ne mano rogės. Vedėjas turi savo reikalą išmanyti, o man labiau patinka užkulisiuose“, – atviravo Pushaz.

Pirmieji pora laidos mėnesių parodė, kad „Muzikos savaitė“ orientuojasi į įdomesnius, gyvai koncertuojančius atlikėjus, o ne į skandalų išgarsintas žvaigždutes.

Pushaz įsitikinęs, kad šioms pakanka vietos ir kituose TV projektuose, kur „daug kalbama apie nulūžusius nagus ir visokius pirstelėjimus“.

Interviu su daugybe Lietuvos atlikėjų, taip pat – užsienio žvaigždėmis „Fink“ ir Squarepusheriu jau parodžiusios laidos komanda daugiausia sukasi Vilniaus renginiuose.

„Norisi medžiagos ir iš kitų miestų, ten taip pat daug visko vyksta, bet kol kas ieškome bendraminčių.

Norime parodyti ir teminių reportažų – pavyzdžiui, apie muzikos piratavimą, klipų kūrėjus.

Taip pat bandysime iš rūsio krapštyti ir rodyti jaunas grupes. Idėjų yra daug, reikia tik laiko. Būtų smagu, kad Lietuvos muzikantai patys rodytų iniciatyvą, kreiptųsi į mus, mums sunku viską aprėpti“, – pasakojo reperis.

Naujas darbas Pushą išmokė disciplinos – tiksliai planuoti laiką. Kitu atveju televizijoje darbai griūva kaip kortų namelis.

„Pora bemiegių naktų jau buvo, kai šio to nespėjome. Dabar jau įsivažiuojame.

Beje, pats naktimis į renginius nelakstau – daugiau dirbu administracinį darbą, sėdžiu montažinėje. Po vakarėlius prisilaksčiau per 15 metų su „G & G Sindikatu“, – užsiminė atlikėjas.

Šį rudenį Pusho veidas dingo iš „G & G Sindikato“ reklaminių nuotraukų. Nuo rugsėjo reperis nebedalyvauja grupės koncertuose. Užkulisiuose sklando kalbos, kad reperių keliai išsiskyrė ne itin draugiškai, nuo to laiko jie nesikalba.

„Nėra ko daug pasakoti. Manau, mes patys dar nevisiškai suprantame šią situaciją, pozicijos skirtingos.

Taip, mes dabar, švelniai tariant, kur kas mažiau bendraujame. Mano ankstesnė kūryba toje grupėje liko, bet su ja nebekoncertuoju ir nemanau, kad artimiausiu metu koncertuočiau“, – aiškino Pushaz ir tuoj pat patikino neliūdintis – turi daug planų, susijusių ne tik su televizija.

Neseniai įsirengtoje įrašų studijoje jis ketina pradėti kurti naują solinį albumą, kuris turėtų pasirodyti kitų metų rudenį.

„Turiu daug parašytų dainų, jos laukia savo eilės. Kūryboje ir koncertinėje veikloje – pertrauka, bet tikrai ne pabaiga. Muzika man buvo ir bus pirmoje vietoje“, – tvirtino su šalies hiphopo lyderiais atsisveikinęs reperis.

Daug džiaugsmo jam teikia ir tėvystė – septynerių metų sūnus Emilis yra didžiausias Pusho kūrybos gerbėjas, neseniai pats pirmą sykį stojęs prie mikrofono.

„Pats parašė pirmą savo repo kūrinį, atėjo ir paklausė, ar galėtų įrašyti.

Linksma. Aš jo nespaudžiu. Viena vertus, baisu, kad užsikabins, nežinau, ar norėčiau, kad jis reperiu taptų. Kita vertus, smagu, kad sūnui patinka muzika“, – šypsojosi Pushaz.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.