Džordanos Butkutės vyras: „Chamų ir kvailių yra visur“

Džordanos Butkutės koncerte Londone šėlę lietuviai teigia – vakarą gadino girtų moterų muštynės. Pati dainininkė tvirtina, kad skandalas gerokai išpūstas, bet piktinasi koncerto rengėjais.

E.Strasevičius nelinkęs dėl Londone patirtų nemalonumų kaltinti emigrantus.<br>V.Balkūno nuotr.
E.Strasevičius nelinkęs dėl Londone patirtų nemalonumų kaltinti emigrantus.<br>V.Balkūno nuotr.
Dž.Butkutė tvirtino per jos koncertą vykusių muštynių nemačiusi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dž.Butkutė tvirtino per jos koncertą vykusių muštynių nemačiusi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 1, 2015, 8:22 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 7:47 PM

Viena populiariausių Lietuvos atlikėjų pasirodymą praėjusį penktadienį surengė Londono klube „The Coronet“. Jį stebėjo apie du tūkstančius žiūrovų.

Po koncerto socialiniuose tinkluose pasipylė pasakojimai apie baisų kai kurių žiūrovų elgesį.

„Koncertas buvo dar net neprasidėjęs, o jaunas paneles apsauga jau nešė iš klubo, nes jos buvo per daug girtos. Visą koncertą vidury salės vyko jaunų ir nelabai jaunų panelių muštynės, grumtynės.

Toks įspūdis, kad žmonės atvyko tik prisigerti. Vienas kito klausėme: iš kur tie žmonės, kur jie gyveno, kur mokėsi, ką skaitė? Ir keisčiausia, kad taip elgėsi ne vaikinai, ne vyrai, o mūsų grakščiosios, laibosios moterys. Mielosios, jūs esate kiaulės“, – socialiniuose tinkluose rašė vienas Dž.Butkutės gerbėjas.

Komentarai išmušė iš vėžių

Apsaugininkams teko skirti kelias ne juokais susikibusias neblaivių merginų poras.

Žiūrovai liejo apmaudą ir dėl to, kad kai kuriems jų teko net porą valandų laukti eilėje prie klubo – dėl griežtos publikos patikros koncertas vėlavo.

Pati Dž.Butkutė prisipažino, kad pasipylę kaltinimai ją apstulbino. Ji teigė apie konfliktus salėje sužinojusi tik kitą dieną po renginio, kai atsirado komentarų internete.

„Aš jau pavargau stebėti, kaip dar kartą lieku be kaltės kalta. Retai skaitau ir straipsnius apie save, o dar rečiau komentarus, bet šį kartą perskaičiau viską. Esu žmogus. Moteris. Verkiau.

Šį kartą labai skauda. Nejuokingai skauda, niekaip neišeina į tai nekreipti dėmesio“, – piktais komentarais, kurie kažkodėl skriejo jos adresu, baisėjosi Džordana.

Kaltino apsaugininkų darbą

Tiesa, dainininkė prisipažino, kad ir ją pačią kiek nustebino apsaugininkų lėtai vykdyta žiūrovų patikra.

„Aš suprantu, kad po tragiškų teroro išpuolių visur sustiprintas saugumas, bet nesuprantu koncerto rengėjų, kurie to nenumatė. Vietos prie durų buvo pakankamai, kad įrengtų dar bent du takus praeiti.

Brangieji, jūs dvi valandas stovėjote eilėje, o mes su grupe tas pačias dvi valandas stovėjome užkulisiuose kaip kareiviai, visiškai pasirengę bet kuriuo metu eiti į sceną“, – sakė dainininkė.

Ji pažėrė ir daugiau priekaištų koncerto rengėjams, kurie esą neparūpino reikalingos aparatūros, todėl garso kokybė nebuvo tokia, kokios Džordana norėjo.

Dainininkę nustebino ir žinios apie muštynes, kurių ji pati nuo scenos teigė nemačiusi.

„Mačiau besišypsančius veidus, mačiau, kad buvo linksma ir smagu. Bet, pasirodo, viskas buvo ne taip“, – apmaudą liejo dainininkė.

Renginys įvyko per plauką

Džordanos sutuoktinis ir vadybininkas Elegijus Strasevičius irgi tikino, kad jokių muštynių nematė, nors stovėjo vietoje, iš kurios galėjo apžvelgti visą salę.

„Tik mačiau, kad apsaugininkų liemenės minioje sušmėžavo, bet tikrai nebuvo taip baisu, kaip pateikiama.

Žinoma, buvo nesklandumų. Kai prieš koncertą išėjau į lauką, pamačiau, neperdedu, beveik kilometrą nusidriekusią eilę. Koncerto rengėjai neapgalvojo to iš anksto – juk patikra po Paryžiaus įvykių dabar kur kas griežtesnė.

Nebuvo ir mums būtinos aparatūros, nors buvome labai aiškiai nurodę, kokios reikia. Gerai, kad dalį įrangos dėl viso pikto atsivežėme patys.

Dieną net buvo kilusi mintis atšaukti koncertą. Bet pagalvojome, kad bilietai nepigūs – nuo 35 iki 65 svarų sterlingų, daug Džordanos gerbėjų seniai planavo šį vakarą, ruošėsi, tad nekoncertuoti būtų buvę negražu“, – kalbėjo E.Strasevičius.

Gerti žiūrovams neuždrausi

Prieš metus į skandalą Londone buvo įsivėlusi dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, ne itin maloniai išvadinusi nekultūringus koncerto klausytojus.

Bet Dž.Butkutės vyras mano, kad žiūrovų konfliktai ir negražus elgesys nėra išskirtinė emigrantų problema.

Anot jo, daugelis populiarių atlikėjų su tokiais nemalonumais yra susidūrę ir Lietuvoje.

„Po koncerto Džordana bendravo su gerbėjais, pozavo nuotraukoms. Visi atrodė blaivūs.

O prisigėrusių pasitaiko visur. Prie kiekvieno žiūrovo apsaugininko nepastatysi. Dabar madinga peikti emigrantus, bet aš su tuo nesutinku. Tarp emigravusių yra ir banditų, chamų, kvailių, ir išsilavinusių, protingų žmonių. Kaip ir tarp likusių Lietuvoje.

Gruodžio 13-ąją bus Džordanos koncertas Vilniaus „Siemens“ arenoje, tikiuosi, ten problemų pavyks išvengt“, – kalbėjo E.Strasevičius.

Dainininkas atšaukė savo pasirodymus

Nesklandumai Dž.Butkutės koncerte privertė kelionės į Didžiąją Britaniją atsisakyti kitą žinomą dainininką – Andrių Mamontovą.

Jis paskelbė atšaukiantis kitų metų pradžioje Anglijoje turėjusius vykti koncertus.

„Norisi, kad būtų užtikrintas visų apsilankiusiųjų saugumas ir kad netinkamai besielgiantys asmenys netrukdytų atėjusiems klausytis muzikos. Nors mano koncertuose didelių nesusipratimų nebūna, buvo planuojama groti tame pačiame Londono klube, kur pasirodė ir visų mylima Džordana“, – sprendimą paaiškino Andrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.