Vilniuje ir Klaipėdoje – įdomaus prancūzo J. Milko koncertai

J.Milkas su grupe pirmą sykį koncertuos Lietuvoje.<br>Th. O'Brieno nuotr.
J.Milkas su grupe pirmą sykį koncertuos Lietuvoje.<br>Th. O'Brieno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:49 PM

Visiems, kuriems tik ilgi batonai ir šansonai kelia asociacijas su Prancūzija, būtina aplankyti vieną iš savaitgalį planuojamų Johno Milko koncertų.

Gruodžio 4 d., penktadienį sostinėje, bare „Kas Kas“, o kitą dieną, šeštadienį – uostamiesčio „Kaštone“ prisistatys neįprastas šiai šaliai importas, paskanintas pienišku balsu, tikro soulo skambesio bei nuotaikingo fanko.

Visiems žinomi Prancūzijos simboliai dažnai užgožia šio krašto alternatyviąją pusę. Įvairiausių tautų sankryžoje esančioje šalyje verda tikras kultūrinis katilas, kurio patiekalai stebina net didžiausius muzikos gurmanus.

Per keletą gyvavimo Klaipėdos muzikos baras „Kaštonas“ ant savo aktų salės scenos jau pristatė nemenką atlikėjų iš Prancūzijos asortimentą: ritmo mašinų genijus „Jukebox Champions“, elektroninės muzikos prodiuserį „Maximus MMC“, didžėjų „Suspect“, regio dainininką MC Olivo bei pačius spalvingiausius pasaulio muzikos garsus maišantį kolektyvą „Blundetto Soundsystem“.

Jų kvietimu atvyksta ir kreminę muziką plakantis Johnas Milkas su grupe. Desertinis epitetas patiektas visiškai ne be reikalo. Būtent dėl ypatingai švelnaus, „pieniško“ daininko balso jis itin vertinamas žinomų „neo-soul“ atlikėjų – nuo Mayerio Hawthorne'o iki Jamie Lidello.

Atlikėjo muzikinis skonis pradėjo formuotis jam būnant vos 10 metų amžiaus, kai jis ėmė domėtis tėvo plokštelių kolekcija, o didžiausią įspūdį jam paliko Johno Lee Hookerio ir kiti bliuzo įrašai.

„Žiūrint atgal, manau, būtent ši muzika visada buvo mano kompozicijų pagrindas“, – viename interviu pasakojo atlikėjas.

Iki amerikietiško soulo brandos J.Milkas praėjo regio bei hiphopo mokyklą, kuri iki šiol jaučiama kūryboje. Dabartinis jo falsetinis dainavimas primena Curtį Mayfieldą, o kūriniai labai artimi 1970-ųjų muzikos skambesiui.

Rugsėjo pradžioje pasirodė J.Milko albumas, kurio kokybė leidžia laisvai lygiuotis ne tik šalia tokių „retro-soul“ atlikėjų kaip Eli „Paperboy“ Reedas ar Nickas Waterhouse'as, bet ir daugumos afroamerikiečių, kuriems šį muzika yra įaugusi į kraują.

Atlikėjo klipas „Treat Me Right“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.