Albumo apžvalga. „Naktinės personos“ „Pasaulis toks yra“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 3:21 AM

Iš pelenų prisikėlęs Alano Chošnau ir Aro Vėberio duetas šį internetinį leidinį anonsavo kaip naują albumą, tačiau tai – švelniai tariant, šiek tiek neteisinga.

Pernai atsikūrusi romantikų grupė, kurios aukso amžius buvo praėjusio šimtmečio pabaigoje, surengė gastroles didžiausiose Lietuvos arenose, tačiau šiuo metu jau groja gana nedideliuose klubuose. Tai savaime nėra blogai – muzikos tikrai negalima vertinti vien nupirktų bilietų skaičiumi.

Kur kas liūdniau tai, kad po 15 metų pertraukos išleistame albume tėra trys naujos dainos – titulinė, „Laikas gyventi“ ir „Kam mane verti būt laimingu“. Visa kita – šiuolaikiškai perdirbti seni „personų“ hitai – „Pažvelk atgal“, „Sukasi ratu“, „Kelyje“, „Kaltas ruduo“ ir kiti. Nueita lengviausiu keliu.

Taip, prie jų nagus prikišęs dueto „Electronic I“ prodiuseris Vitas Vaičiulis pasistengė, kad visa tai skambėtų skaniai ir moderniai, bet esmės tai nekeičia – trys naujos dainos per beveik dvejus metus (dar vienas viešumoje pasirodęs kūrinys „Ten aukštai“ čia net neįdėtas) yra skystokų kūrybinių ambicijų arba tingumo ženklas.

Dar liūdniau, nes naujos dainos -- melodingos, romantiškos ir smarkiai dvelkiančios ta „Naktinių personų“ magija, dėl kurios kadaise ėjo iš proto tūkstančiai gerbėjų. Ilgiau pasėdėję studijoje, Aras ir Alanas galėjo parašyti dar vieną solidų dueto istorijos puslapį. Su tokiu albumu jie atrodo kaip praeities šlovės medžiotojai. Mėgstantieji „Naktines personas“ nusipelno kur kas daugiau, o ir patys dueto nariai tikrai gali geriau.

Įvertinimas – 5 iš 10.

Dainos „Kelyje“ remiksas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.