„Judas Priest“ vokalistas džiaugiasi atskleidęs intymią paslaptį

Grupės „Judas Priest“ vokalistas R.Halfordas – garsiausias metalo atlikėjas, viešai atskleidęs, kad yra gėjus.
Grupės „Judas Priest“ vokalistas R.Halfordas – garsiausias metalo atlikėjas, viešai atskleidęs, kad yra gėjus.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 6, 2015, 5:16 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:07 AM

Antradienį didžiausioje Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertą surengsianti garsi britų grupė „Judas Priest“ metalo pasaulyje žinoma ne tik dėl muzikos, bet ir dėl kelių itin spalvingų istorijų.

Prieš 45 metus susibūrę britai yra įrašę daugybę kūrinių, kuriuos atmintinai moka metalistai nuo Rio de Žaneiro iki Tokijo.

„Breaking The Law“, „Hell Bent For Leather“, „Painkiller“ – šios ir kitos grupės dainos yra tapusios sunkiojo metalo simboliais. „Grammy“ apdovanojimą pelniusios grupės albumai parduoti daugiau nei 45 milijonų egzempliorių tiražu, MTV kanalas išrinko „Judas Priest“ į geriausių visų laikų metalo grupių trejetuką.

Vilniuje „Judas Priest“ koncertuos antrą kartą – Lietuvos sostinėje ši grupė jau lankėsi prieš dešimtmetį. Šį sykį pasirodymą apšildys kiti garsūs britai – roko veteranai „U.F.O.“.

Atsisveikino, bet persigalvojo

Prieš mėnesį JAV popžvaigždė Lady Gaga pasipuošė marškinėliais su „Judas Priest“ logotipu. To pakako, kad R.Halfordas sulauktų daug klausimų, ką mano apie tokį dainininkės poelgį.

„Mielai su ja padirbėčiau studijoje“, – nusijuokė 64 metų dainininkas, kuriam jau ne naujiena kitų garsenybių komplimentai.

Antai JAV grupės „Metallica“ muzikantai yra prisiekę „Judas Priest“ gerbėjai, pripažinę, kad šių britų kūryba padarė jiems didelę įtaką.

Pernai išleistas naujausias „Judas Priest“ albumas „Redeemer Of Souls“ laikomas vienu geriausių per grupės karjerą – tai pirmasis grupės darbas, pakilęs į JAV populiariausių įrašų dešimtuką.

Keista prisiminti, jog prieš trejus metus „Judas Priest“ surengė pasaulines atsisveikinimo gastroles.

Tada sakę, kad grupė baigia karjerą, netrukus muzikantai prabilo kitaip. R.Halfordas tada prisipažino, kad per gastroles grupė tiesiog persigalvojo: „Tikiuosi, gerbėjai ant mūsų už tai nepyks.“ Sprendžiant iš šiltos reakcijos į naujausią albumą, tikrai nepyksta.

Nebeslepia homoseksualumo

Didžiulis motociklas scenoje, specifinis spiegiantis R.Halfordo balsas ir kietas gitarų skambesys – visa tai įspūdinga, tačiau pramogų pasaulyje „Judas Priest“ garsėja ne tik dėl muzikos.

Nuo 1992-ųjų iki 2003 metų R.Halfordas nedainavo „Judas Priest“. Jo vietą užėmė Timas Owensas – buvęs kuklios grupės, kuri mažose salėse grodavo „Judas Priest“ dainas, vokalistas. Vėliau ši keista istorija tapo kino filmo „Roko žvaigždė“ pagrindu.

Tuo metu R.Halfordo vardas šmėžavo daugybėje antraščių – 1998-aisiais dainininkas prisipažino, kad yra gėjus. Jis tapo bene pirmąja ir kol kas vienintele tokia ryškia metalo žvaigžde, atskleidusia homoseksualią orientaciją.

Dabar Robas teigia, jog šis atsivėrimas buvo puikus sprendimas, bet ilgus karjeros metus bijojo, kad jo orientacija išaiškės. Mat metalo pasaulyje homoseksualumas buvo tabu.

„Jei būčiau prasitaręs 1985aisiais, įmanoma, kad visas sunkiojo metalo pasaulis būtų subyrėjęs kaip kortų namelis. Gyvenimas tada buvo kitoks. Kiti grupės nariai žinojo apie mano orientaciją, bet mes saugojome vieni kitus“, – pernai britų spaudai pasakojo R.Halfordas.

Kai neseniai „Judas Priest“ grojo Sankt Peterburge, iš miesto savivaldybės sulaukė reikalavimo nuo scenos neužsiminti apie gėjų teises.

R.Halfordas pakluso, bet mano, jog vien savo pasirodymu scenoje šventė pergalę prieš Rusijos homofobus: „Man nereikia mojuoti gėjų vėliava. Aš pats esu metalo scenos vaivorykštės spalvų vėliava.“

Bandė susitikti su F.Mercury

Tame pačiame interviu dainininkas prisipažino – slėpti savo orientaciją vertė ir jo dievuko, taip pat apie tai neatviravusio „Queen“ vokalisto Freddie Mercury pavyzdys.

„Maniau, jei Freddie taip elgiasi, kodėl turėčiau daryti kitaip. Aš su juo taip ir nesusipažinau – sykį pamačiau jį gėjų bare Atėnuose, mes tik susižvalgėme ir mirktelėjome vienas kitam. Iki šiol gailiuosi, kad nepriėjau ir nepaspaudžiau rankos.

Po kelių dienų sužinojau, kad jis ilsisi toje pačioje Graikijos saloje. Bandžiau su juo susitikti, bet jis visą laiką plaukiojo aplink salą didžiule jachta, išpuošta rožiniais balionais, į kurią niekaip negalėjau patekti“, – pasakojo R.Halfordas.

Apkaltinti dėl savižudybės

Kita daug dėmesio sulaukusi istorija nutiko 1990-aisiais, kai „Judas Priest“ buvo paduoti į teismą.

1985-aisiais du jauni amerikiečiai vieną popietę leido girtaudami, rūkydami kanapes ir klausydamiesi „Judas Priest“ įrašų. Staiga vienas jų nusišovė, kitas susižeidė tuo pačiu šautuvu ir neatsigavęs mirė po trejų metų.

Mirusiųjų tėvai teigė, kad nusižudyti jaunuolius neva privertė paslėpta žinutė, skambanti „Judas Priest“ albume „Stained Class“. Daugiau nei 6 milijonų JAV dolerių reikalavusių artimųjų teigimu, klausantis šio įrašo pagreitintu tempu ir atbulai, esą galima išgirsti frazes „mirkim“ ir „išbandyk savižudybę“.

Teismas išteisino grupę, tačiau muzikantai iki šiol jaučiasi traumuoti dėl šių kaltinimų.

„Tai baisus būdas suteršti metalo vardą ir tų vaikinų atminimą. Juk jie mėgo „Judas Priest“, jų mirtimi bandė pasinaudoti artimieji, kurie niekaip negalėjo susitaikyti su tikrove“, – teigė R.Halfordas.

„Judas Priest“ vaizdo klipas „Turbo Lover“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.