„Spotify“ atskleidė lietuvių mėgstamiausius atlikėjus ir dainas

Vilniuje vasarį koncertavęs E.Sheeranas – „Spotify“ lietuviškojo „topo“ lyderis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniuje vasarį koncertavęs E.Sheeranas – „Spotify“ lietuviškojo „topo“ lyderis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 10:30 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:26 AM

Populiariausia pasaulyje muzikos transliacijų internete platforma „Spotify“ pirmą kartą pristato statistiką su lietuvių mėgstamiausiais kūriniais ir atlikėjais. Skaičiuojant „Spotify“ perklausas visuose įrenginiuose, populiariausias atlikėjas Lietuvoje 2015 m. – britų dainininkas Edas Sheeranas, o daugiausia kartų skambėjo amerikiečių elektroninės muzikos grupės „Major Lazer“ kūrinys „Lean On“.

Tuo tarpu lietuvių išmaniuosiuose telefonuose dažniausiai sukosi amerikiečių reperio Wizo Khalifos daina „See You Again“.

Nors „Spotify“ topuose karaliauja užsienio atlikėjai, per metus lietuviškos muzikos pasiekiamumas ir klausomumas šioje platformoje taip pat reikšmingai išaugo. Bendros oficialaus „Spotify“ partnerio Lietuvoje „Omnitel“ ir muzikos agentūros „BonOnBon“ iniciatyvos dėka „Spotify“ fonoteką papildė daugiau nei 100 lietuvių atlikėjų albumų.

Iki šiol „Spotify“ naudotojai iš Lietuvos galėjo matyti tik savo asmeninę klausomiausių kūrinių bei atlikėjų statistiką, o nuo šiol ją galės palyginti su tuo, kas klausomiausia visoje šalyje. Į Lietuvoje populiariausių atlikėjų penketuką taip pat pateko The Weeknd, Calvinas Harrisas, Kygo ir grupė „Maroon 5“.

Tuo metu už kūrinių topo viršūnėje atsidūrusios „Major Lazer“ dainos „Lean On“ rikiuojasi „OMI“ darbas „Cheerleader“, muzikos prodiuserio Marko Ronsono daina „Uptown Funk“, Kygo kūrinys „Firestone“ bei airių dainų kūrėjo Hozier baladė „Take Me To Church“.

Iš albumų lietuvių ausims artimiausias The Weeknd studijinis darbas „Beauty Behind The Madness“. Jis tapo daugiausiai kartų „Spotify“ klausytu albumu ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Dažniausiai 2015-aisiais lietuvių klausytas „Major Lazer“ kūrinys „Lean On“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.