M.A.M.A. scenoje – ypatinga J. Didžiulio ir M. Levickio premjera

„Akordeonas – vienas svarbiausių instrumentų mūsų kolumbietiškame folklore“, – sako muzikantas Jurgis Didžiulis. Kartu su akordeono virtuozu Martynu Levickiu jis ruošia specialų pasirodymą, kupiną Pietų Amerikos aistros.

J.Didžiulis (dešinėje) ir M.Levickis surengs kolumbietiškos aistros kupiną pasirodymą.<br>„Bang Bang Photography“ nuotr.
J.Didžiulis (dešinėje) ir M.Levickis surengs kolumbietiškos aistros kupiną pasirodymą.<br>„Bang Bang Photography“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 11:38 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:06 AM

Klausytojai tuo galės pasimėgauti Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A 2015.

Martynas su Jurgiu jau yra susitikę keliuose originaliuose muzikos projektuose. „Viskas prasidėjo reanimacijos automobilyje, – juokiasi M. Levickis. – Tai buvo smagi improvizacija, linksmai „padžemavome“. Mudu su Jurgiu reanimavome žmones, įsitrigusius transporto spūstyse. Vėliau jis su manimi grojo programoje „Pasiklydę Lotynų kvartale“. Nesame iš tų, kurie dažnai susitinka, tačiau manau, kad galiu jį vadinti bičiuliu.“

„Daugelį esminių dalykų mes suprantame taip pat, mūsų vertybės sutampa. Martynas, nepaisant jo klasikinės muzikos aukšto lygio profesionalo statuso, turi labai organišką požiūrį ir supranta emocinio indėlio svarbą muzikoje“, – sako J. Didžiulis.

Kai bendradarbiavimu abi pusės yra patenkintos, iš to gimsta įdomių dalykų. Vienas tokių – bendras jų pasirodymas M.A.M.A 2015 apdovanojimuose.

„Grosime dainą „Patinka, patinka“. Ją išbandėme dar vasarą, bet paskui kurį laiką marinavome, o dabar vėl energingai ruošiame ją M.A.M.A scenai, tai bus premjera. Scenoje turėsime pastiprinimą iš Kolumbijos – pritariančiuosius vokalistus. Daina skambės labai kolumbietiškai. Tai bus svarbūs kultūriniai mainai ir įdomi stilių įvairovė“, – pasakoja J. Didžiulis.

M.A.M.A apdovanojimai vyks sausio 29 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Iškilmės bus dvigubos – kartu vyks ir „Radiocentro“ 25-ojo gimtadienio fiesta. Renginyje, kurio partneris – AGATA, bus skatinama gerbti lietuvių autorius, didžiuotis jų originalia kūryba ir mėgautis geriausiais metų kūriniais, atiduodant duoklę visiems muzikos stiliams.

„Vieną kartą M.A.M.A apdovanojimuose esu grojęs virtualiu būdu, iš ekrano. Taigi, galite mane vadinti ilgamečiu šio šou dalyviu, – juokdamasis sako M.Levickis. – Bet prisipažinsiu – niekada nebuvau jokiuose lietuvių muzikos apdovanojimuose. Esu dalyvavęs tik klasikinės muzikos apdovanojimuose Berlyne. Paliko labai stiprų įspūdį. Bus įdomu pagaliau žengti ir M.A.M.A raudonuoju kilimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.