Apie Dž. Butkutės gyvenimą ketinama kurti vaidybinį kino filmą

Džordana Butkutė gali parašyti naują Lietuvos pramogų pasaulio istorijos puslapį. Dainininkei pasiūlyta sukurti vaidybinį filmą apie jos gyvenimą.

Džordana Butkutė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Džordana Butkutė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Dž.Butkutės noras – filme parodyti tikrąjį savo gyvenimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dž.Butkutės noras – filme parodyti tikrąjį savo gyvenimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Džordana Butkutė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Džordana Butkutė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Džordana Butkutė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Džordana Butkutė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2015-12-12 08:08, atnaujinta 2017-09-29 22:29

Populiari 47-erių dainininkė, šį sekmadienį surengsianti įspūdingą šou Vilniaus „Siemens“ arenoje, jau anksčiau yra nuveikusi išskirtinių darbų.

Pernai ji tapo pirmoji iš Lietuvos dainuojančių moterų surengė koncertus didžiausiose šalies arenose. 2014-ųjų pabaigoje žurnalas „Stilius“ ją paskelbė Metų moterimi.

Šįmet su nauja programa „Aš – karalienė!“ kelionę per Lietuvą pradėjusi Džordana atskleidė, kad svarsto net apie du skirtingus su ja susijusius filmus.

Filmuoja ir užkulisius

Dainininkė jau ne pirmus metus kaupia filmuotą medžiagą iš savo koncertų ir kelionių.

Renginių užkulisiai, repeticijos, susitikimai su publika, kasdienio dainininkės gyvenimo akimirkos – visa tai anksčiau ar vėliau turėtų virsti dokumentiniu filmu, kuris tikrai būtų įdomus tūkstančiams jos gerbėjų.

Dar pernai apie tokią galimybę prabilęs atlikėjos vyras ir vadybininkas Elegijus Strasevičius įsitikinęs, kad anksčiau ar vėliau šis filmas bus sukurtas.

„Jau turime labai daug medžiagos, bet tiesiog kol kas nėra laiko prie to prisėsti. Galbūt kitais metais“, – sakė jis.

Papasakoti yra ką

Kita žinia – dar labiau intriguojanti. Dž.Butkutės istorija sudomino kino kūrėjus – pasiūlyta sukurti vaidybinį kino filmą apie jos gyvenimą.

Projektas – ankstyvos stadijos, bet atrodo, kad filmas tikrai bus. Dainininkei patiko pasiūlyta idėja, tačiau dar reikia aptarti detales.

„Turime prisėsti, apmąstyti scenarijų, aptarti, kuriuos Džordanos gyvenimo etapus reikėtų parodyti.

Tai būtų grynai vaidybinis filmas, kuriame Džordanos vaidmenį galbūt atliktų net kelios aktorės. Viena vaidintų ją vaikystėje, kita – suaugusią“, – pasakojo E.Strasevičius.

Papasakoti filme tikrai būtų ką. Lietuvos popmuzikos karalienės istorija, įamžinta ir biografinėje knygoje, yra spalvinga – nuo stulbinamų populiarumo aukštumų iki nuopuolių, sudėtingų asmeninių santykių, alkoholizmo liūno, iš kurio dainininkė sėkmingai išsikapstė.

„Tai būtų rimtas filmas, Džordanos gyvenime tikrai buvo daug visko – nuo koncertų šokiuose iki pilnų stadionų. Tikrai negalvojame apie kokią tipišką lietuvišką komediją su daug keiksmažodžių“, – svarstė E.Strasevičius.

Nenori pasaldinto vaizdo

Įžymybės dažnai stengiasi padailinti savo gyvenimo detales, pasirodyti tik gražių įvykių šviesoje. Bet Džordana ir jos vyras sutaria, kad tai nebūtų įdomu.

„Norisi parodyti ne tik gražų tortą, bet ir tai, kaip jis gaminamas“, – nusijuokė Džordana.

„Gal tas filmas būtų ne pasaldintas, o net gerokai pasūdytas.

Žiūrovai koncertuose mato gražų produktą, bet iki jo yra begalė darbo, dramų, prakaito, nemiegotų naktų, pykčio, kone muštynių.

Jei šis filmas bus, jame rodysime teisybę be blizgučių. Mes su Džordana tikrai aktyviai dalyvautume ir įsitikintume, kad viskas yra tikroviška“, – pritarė E.Strasevičius.

Vaidybinio filmo pagal kurio nors Lietuvos popdainininko biografiją iki šiol dar nebuvo.

„Aš nesistebiu, kad pasiūlyta Džordanai. Ji – viena žymiausių Lietuvos atlikėjų, norinčių pamatyti filmą tikrai būtų daug“, – sakė dainininkės vyras.

Ypatingi kvietimai bičiuliams

Įsitikinti, kad gerbėjai ją myli, Džordana galės šį sekmadienį. Pilnutėlėje Kauno arenoje spalį koncertą „Aš – karalienė!“ surengusi atlikėja nusprendė šį šou nuvežti į dar keletą šalies miestų.

Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai pamatys tokį pat įspūdingą vaizdą kaip ir kauniečiai – su specialiomis dekoracijomis, didžiule scena, vaizdo ir apšvietimo efektais.

„Kai ką dar patobulinome po koncerto Kaune. Tačiau į Vilnių atkeliauja visa aparatūra – iki paskutinės lemputės. Nebus jokio taupymo“, – pasakojo E.Strasevičius.

Ne tik populiariausias savo dainas, bet ir keletą naujų kūrinių atliksianti Džordana į koncertą Vilniuje žaismingai kvietė savo bičiulius – nusiųsdama dėžutes su bilietais, ranka rašytu laišku ir spindinčiais netikrais brangakmeniais. Tai smagi užuomina į karališką koncerto pavadinimą.

„Sakoma, kad Vilniaus publika įnoringa, ją sunku sudominti. Bet mes jau matome, kad žmonių bus daug.

O ir skeptikai ateis, nes norės pamatyti, ar tikrai ten tiek efektų, kiek joks lietuvių atlikėjas dar niekada nenaudojo. Bohema mėgsta išsidirbinėti, bet žinau, kad žinomų Vilniaus žmonių susidomėjimas šiuo koncertu didžiulis“, – juokėsi Elegijus.

Ketina dingti iš akiračio

Iki vasario pabaigos šią programą Džordana dar pristatys Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Tada, prisipažino dainininkė, ji ketina kuriam laikui „dingti iš eterio“.

Mat jau sukurtos naujos dainos, kurias reikia įrašyti. Šie darbai užtruks.

Negana to, dainininkė turi idėjų net dviem albumams. Vienas jų klausytojus gali labai nustebinti.

„Daug kas prieš dvejus metus priekaištavo, kad Džordanos albumo „Kryžkelės“ skambesys buvo per trankus, rokinis.

Turime minčių dėl kelių eksperimentų, palyginti su jais, tas albumas skamba kaip visiškas popsas“, – užsiminė Elegijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.