Pamatykite: naujame Girmantės klipe – Kalėdų dvasia

„Gražūs dalykai neturėtų gulėti lentynose. Dainos turi skambėti“, – sako kompozitorius Jonas Jurkūnas. Šiandien pristatoma jo prieš 15 metų miuziklui „Aidas ir Aida“ sukurta daina „Pasveikinkit gimusį“.

G.Vaitkutė M.A.M.A. ceremonijoje gali tapti Metų atlikėja.<br>T.Bauro nuotr.
G.Vaitkutė M.A.M.A. ceremonijoje gali tapti Metų atlikėja.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:18 PM

Prikelti dainą naujam gyvenimui jis patikėjo atlikėjai Girmantei. „Esu sužavėtas jos Girmantės išskirtinio ir visapusiško talento“, – komplimentus žarsto kompozitorius.

Pati Girmantė pasakoja, jog jai tai yra atsakingas žingsnis: „Tiek Vytautas Bikus, kuris naujai aranžavo dainą, tiek aš, manau, jautėme tą patį – kaip pasiekti, kad galutinis rezultatas nebūtų prastesnis už pradinę dainos formą“, – atvirauja dainininkė, pirmadienį nominuota M.A.M.A. apdovanojimų Metų atlikėjos kategorijoje.

Dainos tematika spinduliuoja kalėdinę dvasią. Kūrinys skirtas ilgai laukto Kūdikio gimimui, kuris, tikimasi, išgelbės pasaulį. Dainos autorius pasakoja, jog daina „Pasveikinkit gimusį“ – finalinė miuziklo „Aidas ir Aida“ daina, kurios muziką jis parašė 2000 metais. Miuziklo libreto ir šios dainos žodžių autorius – jau anapilin iškeliavęs poetas Robertas Danys.

Daina „Pasveikinkit gimusį“ jau skambėjo kelių įžymių Lietuvos dainininkių lūpomis, tarp jų – Giedrės Kilčiauskienės, Evelinos Lozdovskajos, Baibos Skurstenės-Serdiukės. Šiandien naujų spalvų kūriniui įneša ir atlikėja Girmantė. O paklaustas, kodėl šį kartą daina atiteko būtent jai, kompozitorius nedaugžodžiauja: „Manau, pats kūrinys, šiuo mūsų gyvenimo laikotarpiu pats pasirinko Girmantę“.

Pati atlikėja negaili kūriniui gerų žodžių: „Man ši daina visų pirma yra tobula nuoširdaus džiaugsmo išraiška. Tekstas kalba apie tai, kad turime nepamiršti svajoti, kad turime išmokti vertinti tai, ką turime ir apskritai suvokti, kad šis gyvenimas – stebuklas.“

Šiluma spinduliuoja ir muzikinis dainos klipas: „Buvo nuostabus sekmadienis, praleistas tarp puikių žmonių. Jeigu ne visų geranoriškumas ir draugystė, manau, nebūtų taip smagiai pavykę“, – džiaugiasi Girmantė.

Dainą gyvai bus galima išgirsti Girmantės kalėdiniuose koncetuose „Kalėdų Šviesoje“ Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Atlikėja neslepia, kad labai laukia šių pasirodymų ir susitikimo su savo klausytojais.

„Šiemet mano Kalėdos bus kiek kitokios – turėsiu tikrai daug koncertų, nebus galimybės įprastai ramiai pabūti su šeima. Tad tikiuosi, jog šventinę ramybę su savimi į koncertus atsineš klausytojai ir išdrįs ja pasidalinti. Labai norisi atrasti ypatingą, kalėdinį ryšį, kad tiek man, tiek atėjusiems koncertai būtų tikra šventė“, – sako ji.

Girmantės koncertas „Kalėdų Šviesoje“ – gruodžio 21 dieną Klaipėdoje, gruodžio 25 dieną Kaune ir gruodžio 26 dieną Vilniuje.

Išgirsti dainą „Pasveikinkit gimusį“ bei pamatyti naują vaizdo klipą galite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.