„Manowar“ lyderis: „Šou Vilniuje tikrai nenorėsite praleisti“

„Manowar“ Lietuvoje koncertuos trečią sykį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Manowar“ Lietuvoje koncertuos trečią sykį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 6:14 AM

Prieš sausio mėnesį prasidedantį „Manowar“ pasaulinį turą, kurio metu grupė koncertuos Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje vasario 10 d., jos lyderis ir siela, bosistas Joey DeMaio papasakojo apie artėjančią viešnagę Lietuvoje.

– Joey, „Gods And Kings World Tour 2016“ pasaulinis koncertinis turas startuos 2016 metų sausio 14 dieną. Ką jums, vyručiai, tai reiškia, jeigu paklausime jau šiandien?

– Iš tiesų sunku net patikėti, kad iki starto beliko kelios savaitės! Grupė renkasi paskutinėms repeticijoms prieš turą, ir mes jau pasiruošę trinktelėti iš peties visame pasaulyje! Mums visiems, tiek grupės nariams, tiek lydinčiai komandai, tai tiesiog reiškia paskutinius potėpius. Jau žvilgčiojam į laikrodį, kad šiai misijai pasiruoštume kuo geriau, taigi turas turi būti galingas!

– Gal galėtumėte papasakoti daugiau, kas vyksta „užkulisiuose“?

– Na, jau dabar laivais į Europą išplukdėme konteinerius su tūkstančiais įvairiausių koncertinių atributų. O taip pat deriname nakvynių, maitinimo, skrydžių ir kitus klausimus – ne juokai, kai prie mūsų visame pasaulyje turės prisijungti daugiau negu 100 pagalbinio personalo žmonių.

Mes prisikrovėme tonas naujos aparatūros ir garso stiprintuvų, dar galingesnių, negu kada nors anksčiau. Didžioji dalis tos įrangos gaminama būtent mums, taigi procesas labai intensyvus ir ilgai trunkantis. Todėl reikia labai pasistengti, norint viską spėti laiku ir dar kad viskas atitiktų mūsų specialius reikalavimus.

Kas lankėsi 2015-ųjų turo koncertuose, matė didžiuliuose LED ekranuose demonstruojamus vaizdus. Tai štai, dabar Europoje nusamdėme video dizainerį, kuris dirbs su mumis, naudojant naujus vaizdo elementus, kurie bus rodomi grojant dainas. Be abejo, bus ir LED ekranai, tik dar didesni ir aukštesnės raiškos nei anksčiau. Taigi, savo fanams koncertuose parodysime naujausias ir geriausias technologijas. Aišku tai, kas pasakyta, yra tik maža dalis to, kas iš tiesų daroma.

– Papasakokite daugiau apie turo koncepciją. Kodėl turas vadinasi „Gods And Kings“?

– Ankstesnis turas buvo surengtas švenčiant „Kings Of Metal MMXIV“ pasirodymo sukaktį. Tai buvo ypatinga patirtis mūsų gerbėjams, mums patiems ir techninei komandai. Produkcijos turėjome daug, ir tokių elementų, kurių prieš tai nebuvo. Buvo daugiau patirties naudojant multimediją: tai vaizdo klipai, ne tik susiję su dainomis ir perteikiantys jų koncepciją, bet ir pasakojantys grupės gerbėjų bei mūsų pačių gyvenimiškas istorijas.

Visa tai suteikė dar daugiau energijos ant scenos. Kai pradėjome planuoti naujas gastroles, iškart suvokėme, kad norime padaryti visa kas geriausia iš ankstesnio turo patirties, bet tuo pačiu įjungti naujovių ir naująjį turą dar labiau išplėsti.

– Pasidalinkite savo mintimis, kur visa tai jus nuvedė?

– Kaip jau minėjau, naujo turo programoje nusprendėme laikytis „Kings Of Metal MMXIV“ gastrolių maršruto gairių. Norit tikėkit, norit ne, bet artėja „Gods Of War“ albumo išleidimo 10-mečio sukaktis. Nors jis pasirodė 2007-aisiais, mes pradėjome jį įrašinėti metais anksčiau. Bet svarbiau yra tai, kas prisijungs prie mūsų „karalių“ mūšyje? Ogi „karo dievai“! Būtent taip buvo sugalvota „Gods And Kings“ sąvoka.

Natūralu, kad „Gods And Kings World Tour 2016“ bus masyvesnis už ankstesnį! Tiesa, 2015 metais turas buvo didelis. Vis dėlto tada nebuvo nieko panašaus, ką jūs patirsite 2016-aisiais.

– Pavyzdžiui?

– Per daug nenorėdami išduoti laukiančių staigmenų, neseniai su savo gerbėjais virtualioje erdvėje pasidalinome sceniniais vaizdais. Kai žiūrite į sceną, galite pasijusti tarsi katapultuodamiesi į kitą pasaulį: gal tapsite epiškų filmų herojais, o galbūt pateksite į antikinę Romą, senovės Graikiją ar į pačią Valhalą.

To ir turėtumėte tikėtis, išgirdę pavadinimą „Gods And Kings“! Patirsite dainų įtaigą su nauja, didesne energija, nors ir pažįstate jas.

– Pakalbėkime apie dainas. Ką galite pasakyti apie būsimų koncertų repertuarą? Kuo šis turas skirsis nuo prieš tai buvusio, ir ko gerbėjai gali tikėtis?

– Šiame pokalbyje jau užsiminiau, kad gerbėjai gali tikėtis milžiniškų potyrių, žymiai didesnių nei anksčiau, su daugybe siurprizų. Mes daugiausiai grosime dainas iš „Kings Of Metal MMXIV“ ir „Gods Of War“ albumų, tačiau skambės ir kiti gerbėjų mėgstamiausi kūriniai. Negaliu išpasakoti jums visų detalių, kitaip nebeliks staigmenų. Bet viena galiu užsiminti: tai bus šou, kurio tu nieku gyvu nenorėsi praleisti.

– „Manowar“ yra žymūs kaip novatoriai. Savo karjeros eigoje jūs visus melomanus ne kartą stebinote kažką padarę pirmieji. Pavyzdžiui, dar būdami pradedančia grupe jau dirbote su Holivudo legenda Orsonu Wellesu, kelis kartus pasiekėte įrašų rekordų, tokių kaip įrašę savo dainą daugiau negu 18 kalbų. Ar dar liko jums kokių nors iššūkių? Kokius dar rekordus galima sumušti?

– Mes visada veržiamės padaryti kažką daugiau, geriau, išbandyti naujus dalykus. Pavyzdžiui, artėjančio turo koncerte Stavangeryje (Norvegija) grosime kartu su vietiniu jaunimo orkestru ir dviem solistais, o Trolhetene (Švedija) mūsų pasirodymą pradės vienos arba net dviejų mokyklų chorai, kurie tam tikslui žada susivienyti.

Tokiu būdu mes padrąsiname ir savotiškai apdovanojame muzikos studentus, kad ateityje jie pasitikėtų savimi ir darytų tai, kuo tiki. Tai yra „Manowar“ dvasios esmė. Be abejo, visko bus kur kas daugiau nei čia nupasakota. Ateikite ir patys pamatysite.

Grupės „Manowar“ pasaulinių gastrolių „Gods And Kings World Tour 2016“ koncertas Lietuvoje vyks 2016 m. vasario 10 dieną Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje.

Į koncertą Vilniuje kviečiantis grupės klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.