Savaitgalį sostinėje – pankroko festivalis „Vilniaus gatvės“

Praėjusių metų festivalio „Vilniaus gatvės“ akimirka.<br>G.Bartuškos nuotr.
Praėjusių metų festivalio „Vilniaus gatvės“ akimirka.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 9:41 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:38 AM

Tradiciškai metų sandūroje Vilniuje vyksta gatvės kultūrai ir muzikai skirtas festivalisVilniaus gatvės“. Šį šeštadienį Vilniaus klube „nArauti“ pasirodys grupės iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Alternatyvios muzikos festivalis „Vilniaus gatvės“ pirmą kartą surengtas 2005-aisiais. Renginio idėja gimė siekiant suburti geriausias Vilniaus „oi!“, ska, „punk“ stilių grupes ir apjungti gatvės kultūrą palaikančias vertybes po vienu stogu. Nors iniciatyva atsirado pankroko scenoje, organizatoriai kviečia prisijungti visų gatvės subkultūrų atstovus, kurių dėka Vilniaus gatvės yra gyvos ir spalvingos.

Vienas „Vilniaus gatvių“ iniciatorių, grupės „Toro Bravo“ vokalistas „Čiubas“ nuoširdus ir tiesus kaip visada: „Šių metų „Vilniaus gatvės“ – ne šiaip koncertas, tai – laiškas naujai kartai. Patirties, idėjų, tiesos perdavimas į naujas rankas. Kas buvo svarbu ir reikšminga, kas jungė ir vertė nepasiduoti, kas pykdė ir taikė, už ką reikėjo pastovėti. Atiduodame širdį! Branginkite ją!“

1997-aisiais susibūrę „Toro Bravo“ išleido 5 albumus ir visada tvirtai gynė savo pažiūras tiek koncertuose Lietuvoje, tiek užsienyje, kur jiems ne kartą teko susigrumti ne tik scenose, bet ir gatvėse. Grupė paliko ryškų pėdsaką Rytų Europos pankroko istorijoje, todėl nenuostabu, kad festivalyje bus pristatytas „Toro Bravo Tribute“ rinkinys, kuriame 17 užsienio grupių savaip interpretuoja vilniečių kūrinius. Beje, festivalyje originaliems „Toro Bravo“ nariams talkins ir buvę grupių „dr.Green“ bei „Lipnūs Maharadžos Pirštai“ muzikantai.

Be lietuvių „Vilniaus gatvėse“ pasirodys ne kartą Vilniuje koncertavę „Mister X“ iš Gardino, kolegos iš Kaliningrado „West Guns“, ukrainiečiai „Cios“ ir vilniečiai „Lucky Strike“ bei „IPX“.

„Toro Bravo“ kūrinys „Vilniaus gatvės“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?