Karklės festivalio staigmena – balta muzikos ir stiliaus fiesta

Populiariausio Lietuvoje muzikos festivalio „Karkle Live Music Beach“ organizatoriai šios žiemos renginių kalendoriuje pristato didžiausią staigmeną, kuri tiesiogine ta žodžio prasme atneš daugiausiai šviesių spalvų į Lietuvos muzikinį ir pramoginį gyvenimą.

„Karkle White“ koncertuos ir „Beissoul &amp; Einius“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Karkle White“ koncertuos ir „Beissoul &amp; Einius“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-17 14:26, atnaujinta 2017-09-28 19:41

Vasario 13-ąją, Valentino dienos išvakarėse, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pirmą kartą rengiama muzikos, pramogų ir stiliaus fiesta „Karkle White 2016“. Tai bus naujo formato renginys, kuris įvairių žanrų muzika, pramogomis, kūrybinėmis dirbtuvėmis bei kitomis veiklomis pripildys ne tik arenos salę, bet ir kitas jos erdves, ir be sustojimo tęsis daugiau nei 7 valandas.

Pasak organizatorių, pagrindinis šio renginio akcentas yra balta spalva. Specialiam arenos erdvių apipavidalinimui pasitelktos profesionalių dizainerių, stilistų, apšvietėjų pajėgos, kurių pastangos nukreiptos vienam tikslui – pirmą kartą „Švyturio“ arenoje sukurti iki tol neregėtą baltą stebuklų šalį.

Siekiant maksimalaus efekto, publika į pagrindinę arenos koncertinę erdvę bus įleidžiama tik apsirengusi baltai, ar bent su balta viršutine aprangos dalimi.

Neradusieji balto apdaro namuose, atvykę į areną galės išsirinkti baltus drabužius ar šios spalvos aksesuarus, baltai pasidabinti plaukus ar kūną. Tuo tikslu renginyje dirbs stilistų, kirpėjų, vizažistų, fotografų komanda, kuri bus atsakinga už renginio stiliaus vienovę ir baltos euforijos sukūrimą.

„Norime pakviesti visus, pamėgusius Karklės festivalio dvasią, pasinerti į baltą bendraminčių vandenyną ir kartu švęsti gyvenimą, muziką, meilę ir taiką“, – kuriamą renginio atmosferą apibūdina organizatoriai.

Muzikinė fiestos programa bus pristatoma net trijose scenose skirtingose „Švyturio“ arenos erdvėse.

Didžioji scena įsikurs pagrindinėje arenos salėje. Savo pasirodymą šioje scenoje jau patvirtino garsaus australų dueto „Parachute Youth“ narys Matt Kvon, kuris pastaruoju metu koncertuoja su soliniu projektu, tačiau „Karkle White“ publikai žadą atlikti ir garsiausius sensacingosios grupės „Parachute Youth“ hitus „Can't get better than this“, „Count to ten“, „ Awake now“ ir kt.

Dar vieni svečiai – kompanija iš Latvijos „Carnival Youth“. Ši grupė rudenį gavo Europos „Border Breakers“ muzikos apdovanojimą, skiriamą atlikėjams, sulaukusiems išskirtinės sėkmės už savo šalies ribų. Latvių atliekamas indie folkrokas pasižymi moderniais ritmais, aštriais tekstais, šviežiais klavišais ir melancholiškomis melodijomis. Jie jau yra išleidę debiutinį albumą „No Clouds Allowed“ ir šiuo metu kuria antrąjį.

Iš lietuvių atlikėjų pagrindinėje scenoje numatytas šiuo metu trečiąjį studijinį albumą įrašinėjančio dueto „Beissoul & Einius“ pasirodymas. Pastarojo išskirtinis stilius neseniai įvertintas tarptautinio mados ir gyvenimo būdo žurnalo „Vogue“ numeryje, tad turint omenyje organizatorių pastangas surengti itin stilingą renginį jų pasirodymas labai laukiamas.

„Švyturio“ arenos pirmojo aukšto fojė įsikurs „Tribute“ scena, kurioje pasirodys muzikantai, atiduodantys duoklę garsiausių pasaulio grupių kūrybai. Organizatoriai jau skelbia pirmuosius čia muzikuosiančius kolektyvus: atlikėja Šorena su projektu „Shorena Rocks“, klaipėdiečių grupė „Royce“ su programa „Playing the Depeche“, taip pat grupės, atliekančios „Kings of Leon“, „Coldplay“ bei kitų garsių kolektyvų hitus.

Scena antrojo arenos aukšto fojė bus skirta didžėjų pasirodymams. Viena iš jau patvirtintų atlikėjų – vilnietė Samanta, neseniai iškovojusi pergalę tarptautiniame didžėjų konkurse Ibisoje ir atvėrusi sau kelius į tarptautinę karjerą. Talentu ir charizma trykštanti jauna mergina scenoje ne tik spaudo mygtukus, bet ir šoka, puikiai ir šiltai bendrauja su publika, todėl drąsiai priima naujus iššūkius, tarp jų – ir įlinguoti baltą „Karkle White 2016“ dalyvių jūrą.

Tai toli gražu dar ne visas „Karkle White“ atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio sąrašas. Dar iki Naujųjų žadama paskelbti pagrindines renginio žvaigždes, kurios, anot organizatorių, tikrai nenuvils geros muzikos išsiilgusios publikos.

Beje, šis žiemos renginys iš dalies skirtas ir tam, kad Karklės festivalio gerbėjams neprailgtų vasaros laukimas, todėl jame nemažai dėmesio bus skiriama informacijai apie 2016 metų festivalį „Karkle Live Music Beach“.

Būtent nuo scenos „Švyturio“ arenoje bus paskelbtos pirmosios žvaigždės, koncertuosiančios vasarą Karklėje. „Preparty“ dalyviai galės susipažinti su festivalio organizatoriais, dalyvauti įvairiuose žaidimuose ir laimėti įvairių prizų, kurių pagrindinis – 4-vietis namelis Karklės festivalio metu.

Žinia, organizatoriai jau yra paskelbę kitų metų Karklės festivalio datą: jis vyks rugpjūčio 12-15 dienomis, ilgąjį Žolinių savaitgalį, ir pirmą kartą tęsis net 4 dienas ir 3 naktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.