Į festivalį „Summerburst“ atvyksta žymi britų grupė „Nero“

„Nero“ – grupė, išdrįsusi pasakyti „ne“ Madonnai.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
„Nero“ – grupė, išdrįsusi pasakyti „ne“ Madonnai.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:07 AM

Kitų metų birželio 11–12 dienomis pirmą kartą Lietuvoje rengiamas didžiausias elektroninės muzikos festivalisSummerburst“ skelbs vasarą kartu su vienu ryškiausių britų dabstepo muzikos kolektyvų „Nero“.

Vilniaus Vingio parke fantastiško, dvi dienas ir dvi dienas truksiančio festivalio nuotaiką taip pat kurs ryškiausios muzikos superžvaigždės – Davidas Guetta, Kygo ir daugelis kitų.

Penkerius metus gyvuojantis festivalis „Summerburst“ užgimė Švedijoje ir savo gerbėjų auditoriją labai greitai užaugino iki 100 tūkstančių žiūrovų. 2016 m. vienas didžiausių Senojo žemyno šiuolaikinės muzikos festivalių išplauks į tarptautinius vandenis: vasaros pradžioje „Summerburst“ pirmą kartą bus surengtas už Švedijos ribų – Vilniaus Vingio parke, Lietuvoje.

„Džiaugiamės, kad besibaigiančių metų paskutinėmis dienomis galime pranešti puikią naujieną. Po ilgų derybų pavyko susitarti su garsiuoju britų dabstepo muzikos kolektyvu „Nero“ – jis koncertuos mūsų festivalyje“, – sakė koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjancas.

„Nero“ yra britų elektroninės muzikos grupė, kurią 2004 metais subūrė Danielis Stephensas ir Josephas Ray, prie jų vėliau prisijungė ir vokalistė Alana Watson. Ši grupė skėlė skambų antausį popkaralienei Madonnai, kai atmetė kvietimą pradėti jos gastrolių „MDNA Tour“ koncertus. Savo atsisakymą muzikantai teisino tuo, kad norėjo daugiau laiko praleisti studijoje, kur įrašinėjo antrąjį albumą.

Karjeros pradžioje muzikantai atstovavo „drum‘n‘bass“ stiliaus muzikai, tačiau jau ir tada savo kūryboje nevengė naudoti klasikinio hauso ir dabstepo stiliaus elementų. Ilgai laukta sėkmė „Nero“ užgriuvo 2009 m., kada išpopuliarėjo kolektyvo singlas „Act Like You Know“. Panašiu metu ypač didelio populiarumo sulaukė britų grupės „The Streets“ hito „Blinded By The Lights“ remiksuota versija, kurią prodiusavo „Nero“. Šį kūrinį savo pasirodymuose grojo šokių muzikos autoritetai Tiësto, Diplo, „Chase & Status“, Skream ir kiti.

Ryškiu pasiekimu galima vadinti ir tai, kad „Nero“ buvo atrinkta į 15-os įdomiausių naujų atlikėjų ir grupių sąrašą „Sound Of 2011“, kurį kasmet renka muzikos specialistų, kritikų ir industrijos atstovai ir kurį skelbia britų nacionalinis transliuotojas BBC. Tais pačiais 2011 metais išleistas debiutinis kolektyvo darbas „Welcome Reality“ pakilo iki perkamiausių Didžiojoje Britanijoje albumų sąrašo pirmosios vietos.

Beje, visos albumo kompozicijos buvo sukurtos išgalvoto kino filmo garso takeliui. Atrodo, kad muzikantų meilė kinui neliko nepastebėta: jų muzikinė kompozicija „Into The Past“ skamba Bazo Luhrmano režisuotoje juostoje „Didysis Getsbis“, o „Nero“ remiksuota britų rokerių „Muse“ dainos „Follow Me“ instrumentinė versija tapo pagrindine muzikos tema filme „Pasaulinis karas Z“.

„Nero“ kūryba yra įvertinta daugybe muzikos apdovanojimų: kolektyvas buvo paskelbtas „Geriausiais dabstepo naujokais“, „Geriausia tarptautine dabstepo grupe“ ir „Geriausia dabstepo grupe“. Kritikai taip pat negailėjo liaupsių ir 2013 m. muzikantams įteikė „Grammy“ apdovanojimą, kurį skyrė už „Geriausiu metų remiksu“ pripažintą dainos „Promises“ versiją, įrašytą kartu su Skrillexu.

Elektroninės muzikos gerbėjai taip pat pamėgo britų prodiusuotus „La Roux“, deadmau5, „Daft Punk“ ir daugelio kitų atlikėjų kūrinių remiksus. Šiandien „Nero“ rengiami įspūdingi koncertai nepalieka abejingų, jų grandioziniai šou puošia didžiųjų muzikos festivalių „Coachella“, „Wireless“, „Lollapalooza“, taip pat ir „Summerburst“ programas.

„Nero“ hitas „Promises“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?