Ištvanas Kvikas įsitikinęs – jis laimėtų Lietuvai „Euroviziją“

Pirmadienį atskleisti visi nacionalinės atrankos į 2016-ųjų „Euroviziją“ dalyviai. Tarp jų yra ir žymiausio Lietuvoje romų kolektyvo „Sare Roma“ įkūrėjas ir siela Ištvanas Kvikas.

„Mes, romai, turime tam tikrą intuiciją ir liepsną širdy“, – sako I.Kvikas.<br>V.Balkūno nuotr.
„Mes, romai, turime tam tikrą intuiciją ir liepsną širdy“, – sako I.Kvikas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 10:53 PM

– Ištvanai, kaip kilo idėja dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje?

– Net nepavadinčiau to idėja, tai buvo viso mano gyvenimo troškimas. Labai ilgai norėjau, pastaruosius dešimt metų. Bet aš supratau, kad tai – ne paprastas konkursas, nesvarbus tavo artistiškumas, koks tu populiarus, ten tai – nieko nereiškia. Tu turi turėti dainą, turi turėti ryžto, charizmos. Turi mokėti pateikti tą dainą, perteikti žiūrovui tai, ką nori ja pasakyti.

– Po dešimties metų susilaikymo nuo dalyvavimo konkurso atrankoje, kuo jus papirko ši daina?

– Kiekvienais metais prodiuseriai man atsiunčia dainas, sako: „Ištvanai, tu turi dalyvauti, nes tu turi tą, aną, trečią ir visa kita“, bet aš paklausydavau dainos ir suprasdavau, kad daina ne ta, man norisi kitaip, kažko kitokio.

Bet kai man atsiuntė iš Vokietijos šitą dainą, aš važiavau mašina ir meldžiau: „Duok Dieve išgirsti gerą kūrinį“. Nes paskutinius dvejus trejus metus aš negirdėjau iš tikrųjų gero kūrinio. Tikrai nereklamuoju savo dainos, žmonės turi išgirsti ją ir susidaryti savo nuomonę, bet kai aš išgirdau šitą dainą, iškart paskambimau į Vokietiją ir pasakiau „taip“.

– Ar atskleisite intriguojančių detalių apie šį kūrinį? Kas jame yra kitokio?

– Buvo toks sumanymas: mes gyvenam Lietuvoj, esam Lietuvos piliečiai – nesvarbu, kad esu romas, turi būti lietuvių kalba nors pradžios žodžiai, nes yra toks štampas, kad daina turi būti anglų kalba, bet vis tiek mes šioj dainoj būtent padarėm, kad įžanga būtų lietuviškais žodžiais.

Daina – jausminga baladė, šiuolaikiška, pavadinimu „Please Don't Cry“.

Jautriausia vieta – įžanga, kuriame sudainavome ne angliškai, o lietuviškai „prašau neverk“. Brandonas Stone'as (Vokietijoje gyvenantis dainos autorius, kuris parašė ir prieš keletą metų „Eurovizijoje“ Donato Montvydo atliktą kūrinį „Love Is Blind“) iškart norėjo pabandyti tą dalį dainuoti romų kalba, anglų kalba, tačiau būtent lietuviški žodžiai nuostabiai tiko.

– Ar dainą atliksite vienas?

– Brandonas puikiai išmano „Euroviziją“, žino, ko reikia pasauliniams konkursams. Jis man sakė „žinau tavo balsą, tavo vidinius dalykus ir noriu kad dainuotum duetą“, tad atskris labai žinoma atlikėja, ji – lietuvė, bet Lietuvoje pastaruoju metu negyvena.

Jos tapatybę sužinosite tik iš vaizdo klipo, kurį ruošiamės filmuoti tarpušvenčiu, tad jis pasirodys jau netrukus.

– Girdėjau, kad ruošiatės nustebinti išskirtinės kokybės vaizdo klipu.

– Klipe dalyvaus vienas iš žinomiausių Lietuvos gimnastų Vladas Butautas – jis įsikūnys į dainos meilės istoriją ir atliks išties įspūdingus triukus.

Klipą režisuos Saulius Bartkus. Su Sauliumi turim ypatingą ryšį, jis labai daug mums padėjo. Filmuosime ne vienoje lokacijoje, tarp jų ir Burbiškių dvare. Jei daryti, tai daryti gerai – filmuosime studijose, pasitelksime įvairius efektus.

– Kaip šeima reagavo į pagaliau priimtą sprendimą dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje?

– Tėvai didžiuojasi, žmonai ir vaikams labai patiko daina, sūnus nuolat klausosi jos važiuodamas mašina, girdžiu kaskart kai privažiuoja prie namo. O jaunimas nepaperkamas – jei nepatiks daina, jos ir neklausys.

– O jūsų kolektyvas „Sare Roma“ į „Euroviziją“ keliautų kartu su jumis?

– „Sare Roma“ keliautų kartu ne tik kaip palaikymo komanda, bet ir kaip pritariantys vokalistai, nes noriu, kad išliktų tos ypatingos spalvos, labai gerbiu savo kolektyvą .

– Ar atneš ši daina Lietuvai pergalę?

– Tikrai taip. Žinote, mes, romai, turime tam tikrą intuiciją ir liepsną širdy. Aš tikiu, kad žmonėms ši daina patiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.