Lietuvos hiphopo apdovanojimuose – naujovės ir žvaigždė iš JAV

Jau trečius iš eilės metus vyksiantys Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimai yra bene svarbiausias įvykis šios kultūros puoselėtojams ir megėjams. Sausio 15-ąją Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyksianti šventė sukviečia visus, nuo pradedančiųjų iki ekspertų.

Ceremonijoje pasirodys ir garsus JAV hiphopo atlikėjas Jeru The Damaja.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Ceremonijoje pasirodys ir garsus JAV hiphopo atlikėjas Jeru The Damaja.<br>Renginio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-23 10:55, atnaujinta 2017-09-27 19:51

Ištaigingos, bet su pogrindžio prieskoniu ceremonijos metu pasirodo geriausios metų grupės bei atlikėjai, išdalinama keliolika statulėlių.

Kitų metų pradžioje įvyksiančio renginio organizatoriai pateikia kelis pakeitimus. Vienas iš jų – apdovanojimų skaičius ir įvairumas. Kaip jau tapo įprasta, bus apdovanoti metų geriausi: albumas, grupė, didžėjus, prodiuseris, vaizdo klipas, MC (solo atlikėjas arba atlikėja), daina ir naujokas.

Be to, atsiranda dvi naujos statulėlės – metų kolaboracija ir metų geriausias projektas ne lietuvių kalba.

„Mūsų ir kai kurių komisijos narių nuomone, tai labai reikalingos ir neįvertintos kategorijos. Atlikėjų kolaboracijos gali pretenduoti į metų dainą, bet jos dažniausiai nepatenka į penketuką dėl grupių „super singlų“.

Tas pats yra ir su projektais ne lietuvių kalba. Tai dažniausiai nišiniai projektai, nesurenkantys pilnų salių žiūrovų, bet kokybe nei kiek neatsiliekantys nuo jų, jie turi būti įvertinti“, – komentuoja „Street Up“ organizacinės komandos atstovas Motiejus.

Šiuo metu, nuo gruodžio 20 iki 27 dienos, vyksta uždaras komisijos balsavimas. Balai bus sumuojami ir atrinkti geriausių kategorijų penketukai paskelbti sausio 5 dieną atskiro renginio metu.

Dar viena naujiena – atlikėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų Jeru The Damaja. Tai gyva hiphopo žanro legenda, sukūrusi keliolika klasika vadinamų kūrinių. Atlikėjas yra dirbęs su daug pasaulinių vardų, tokių kaip „Groove Armada“, „Gang Starr“, Afu-Ra, „Group Home“. Be svečio vakaro metu pasirodys ir Lietuvos hiphopo lyderiai – MC Mesijus, „Tie Geresni“, Omerta, „Jama & W“, Vidas Bareikis, Ironvytas ir dar keliolika kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.