Sėkmingus metus „Garbanotas bosistas“ baigs šventiniu koncertu

Europą ir Lietuvą apkeliavusi, keturiose M.A.M.A. kategorijose nominuota roko grupė „Garbanotas bosistas“ metus užbaigs Vilniuje įkurtame bare „Liverpool“.

„Garbanoto bosisto“ muzikantams 2015-ieji buvo puikūs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Garbanoto bosisto“ muzikantams 2015-ieji buvo puikūs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:19 PM

Gruodžio 31-ąją čia vyks naujametis vakarėlis, atiduosiantis duoklę vienai roko muzikos tėvynių – Jungtinei Karalystei.

Vakarėlio svečiai kviečiami pasipuošti taip, kad atspindėtų margą šios šalies muzikos kultūrą. Apvalūs Johno Lennono akiniai, marškinėliai su ikoniniu „The Rolling Stones“ logotipu – liežuviu ar dendiška „Arctic Monkeys“ vokalisto Alexo Turnerio šukuosena – tinka viskas.

Jungtinės Karalystės tema pasirinkta ne atsitiktinai – be šios šalies ir daugybės įtakingų jos roko grupių, turbūt nebūtų ir paties „Liverpool“ baro.

„Esame britiškos dvasios baras, ir tą diktuoja ne tik mūsų pavadinimas. Bare skambanti muzika – indie rokas – taip pat turi šaknis Jungtinėje Karalystėje“, – sako vakarėlio organizatoriai ir baro įkūrėjai.

Grupė „Garbanotas bosistas“, „Liverpool“ vardo vakarėliuose grojusi dar iki baro įkūrimo, šiemet irgi atrado Jungtinę Karalystę. Pavasarį jie grojo Braitone, didžiausiame jaunų grupių festivalyje Europoje „The Great Escape“ bei Liverpulio festivalyje „Liverpool Sound City“.

Gruodžio viduryje Liverpulio muzikinę sceną apžvelgiantis tinklalapis „Getintothis“ įtraukė „Garbanoto bosisto“ albumą „Above Us“ į 50-ies geriausių metų albumų sąrašą.

„Jaučiasi, jog toje šalyje rokenroliukas seniai grojamas. Ten daug dvasios įkrauta ir mažiau laiko skiriama tos kultūros fasadui gražinti“, – savo įspūdžiu apie Jungtinę Karalystę dalinasi „Garbanoto bosisto“ nariai.

Tačiau šiemet jie taip pat neapleido klausytojų Lietuvoje. Metų pabaigoje grupė surengė koncertinį turą po Lietuvą, kurio metu koncertavo ne tik Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, bet ir rečiau grupių aplankomuose miestuose – Mažeikiuose, Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose.

Grupės metus vainikavo įvertinimas didžiausiuose Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. „Garbanotas bosistas“ nominuoti kaip Metų grupė, Metų proveržis, Metų alternatyva. Jų albumas „Above Us“ nominuotas geriausio albumo prizui.

Naujamečiu koncertu „Garbanotas Bosistas“ užbaigs šiuos, kol kas turbūt sėkmingiausius savo metus. Kartu tai bus neįprastas būdas grupės muzikantams sutikti naujus metus – būnant scenoje.

„Dažnai naujų metų dieną praleidžiame užkulisiuose – gamtoje. Į Vilnių grįžtame tik vakarop, kai scenos dūmai, apšvietimas ir šurmulys jau būna įjungti. Smagu pajusti kontrastą matant kaip nauji metai ateina miškui ar ežerui ir kaip miestui ir žmonėms“, – sako grupės nariai.

„Garbanotą bosistą“ tą vakarą „apšildys“ su jais ture po Lietuvą keliavusi jauna „indie“ muzikos grupė „Abudu“. Kaip ir daugeliui naujų nepriklausomų Lietuvos muzikos grupių, „Liverpool“ baras jiems buvo pirmoji koncertinė erdvė Vilniuje.

Pernai pavasarį netoli Seimo, adresu Gynėjų g. 14 roko muzikos gerbėjų įkurtas „Liverpool“ baras tapo namais gitarinei muzikai ir viena aktyviausių Vilniaus koncertinių erdvių. Čia jau koncertavo vietinės roko grupės – nuo Šiaulių „indie“ herojų „Colours of Bubbles“ iki veteranų „Bix“, populiariausia nauja latvių grupė „Carnival Youth“, buvo ir svečių iš Britanijos, tokių kaip dainininkė Natalie Holmes. Iš viso bare vien šiemet surengta daugiau nei 200 koncertų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.