„Motorhead“ lyderis Lemmy – padūkėlis, miegojęs su 1000 moterų

Su savo gyvenimu jis elgėsi taip, tarsi turėtų devynias gyvybes. Bet tai tebuvo iliuzija – muzikos pasaulis gedi pirmadienį mirusio legendinio britų grupės „Motörhead“ lyderio Lemmy.

„Motörhead“ vokalistas Lemmy mirė praėjus vos kelioms dienoms po 70-ojo gimtadienio.<br>AP nuotr.
„Motörhead“ vokalistas Lemmy mirė praėjus vos kelioms dienoms po 70-ojo gimtadienio.<br>AP nuotr.
„Motörhead“ vokalistas Lemmy mirė praėjus vos kelioms dienoms po 70-ojo gimtadienio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Motörhead“ vokalistas Lemmy mirė praėjus vos kelioms dienoms po 70-ojo gimtadienio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 30, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 2:19 PM

Vakar internetą apskriejusi žinia apie 70-mečio dainininko ir bosisto mirtį socialiniuose tinkluose nustelbė visas kitas temas.

Nieko nuostabaus – milijonams gerbėjų Ianas Kilmisteris, žinomas Lemmy pravarde, daugiau nei keturis dešimtmečius buvo trankaus roko ir padūkusio, rokenrolinio gyvenimo būdo simbolis.

Kasdien po butelį svaigalų išgerdavęs, su daugiau nei tūkstančiu moterų miegojęs dainininkas savo įpročiams liko ištikimas iki gyvenimo pabaigos.

Pasklidus žiniai apie jo mirtį, gerbėjai spėliojo, kad kur jau kur, o į dangų jis tikriausiai nenukeliavo, bet ir pragare tikriausiai jaučiasi visai smagiai.

Mėgo alkoholį ir narkotikus

Dar tada, kai nebuvo tapęs žvaigžde, Lemmy gyvenimui netrūko ryškių spalvų.

„Motörhead“ jis įkūrė 1975-aisiais – kai kita britų grupė „Hawkwind“ jį išmetė, nes muzikantas Kanados pasienyje buvo sulaikytas su narkotikais apatiniuose, penkioms dienoms pateko į kalėjimą ir taip sugriovė bendražygių koncertinius planus.

„Motörhead“ greitai tapo britiškojo sunkiojo roko ir metalo pažibomis. Grupė išleido 22 albumus, naujausias – „Bad Magic“ – pasirodė šią vasarą.

Prikimęs Lemmy balsas, žandenos ir kompromisų nepripažįstanti tranki muzika užkariavo roko gerbėjų širdis, bet ne mažiau ryški šio muzikanto legendos dalis – jo gyvenimas už scenos ribų.

Ilgus dešimtmečius muzikantas buvo įnikęs į narkotikus ir kasdien išgerdavo butelį viskio su „Coca-Cola“.

Apie tai net buvo kuriami mitai – kai kartą Lemmy sunegalavęs kreipėsi į gydytoją, tas atliko tyrimus ir esą įspėjo, jog metęs vartoti narkotikus muzikantas mirtų per porą mėnesių, nes jo organizmas neva prisitaikė prie jų.

„Niekam nepatariu rinktis mano gyvenimo būdo, nes jis žudo.

Daug mano draugų mirė per anksti“, – kartą yra prisipažinęs britas.

Nuolat gurkšnojami svaigalai ir viena po kitos traukiamos cigaretės buvo toks įprastas vaizdas Lemmy draugams, kad šiemet tikra roko pasaulio sensacija tapo žinia apie pakitusius jo pomėgius.

Mat muzikantas sumažino surūkomų cigarečių skaičių iki pakelio per savaitę, o viskio kokteilius iškeitė į degtinę su apelsinų sultimis. Kalbama, kad gerti „Coca-Cola“ dėl cukraligės jam uždraudė gydytojas.

Pats Lemmy aiškino kitaip: „Man neskani „Coca-Cola“. Degtinė su sultimis labiau patinka. Išskyrus sultis.“

Namuose muzikantas buvo sukaupęs didžiulę nacių simbolikos kolekciją – ji užėmė didžiąją dalį jo dviejų kambarių buto Los Andžele.

Seksas – didžiausia aistra

Muzikanto santykiai su moterimis – dar viena legendomis apipinta tema.

„Vienas britų žurnalas parašė, kad permiegojau su 2 tūkstančiais moterų. Bet iš tiesų tik su tūkstančiu“, – sakė Lemmy.

„Motörhead“ lyderis pasakojo, jog merginos prie jo lipte lipo nuo tos akimirkos, kai jis pirmąkart į rankas paėmė gitarą.

„Seksas yra smagu. Nuo oralinio sekso gali pasigauti gonorėją, na, ir kas? Tokia jau rizika. Jei jau nori dulkintis, dulkinkis ir būk laimingas. Dulkinau visų rasių, tautybių, įsitikinimų, formų merginas. Esu laimingas“, – savo filosofiją dėstė muzikantas.

Jaunystėje jis buvo smarkiai įsimylėjęs, tačiau kartą grįžęs namo savo merginą rado paskendusią vonioje – ji perdozavo narkotikų.

Nuo to laiko jo gyvenimas tapo nesibaigiančia meilės nuotykių virtine.

„Netikiu ilgalaikiais santykiais. Žmonės susituokia, pradeda gadinti orą, snargliuotis. Dingsta visa romantikos magija. Aš nenoriu prarasti magijos“, – aiškino Lemmy.

Prieš mėnesį Vokietijos TV kanalas ZDF jo paklausė, ar nesigaili, kad nesukūrė šeimos.

„Ne. Porą sykių buvau arti to. Bet nesutikau moters, dėl kurios nustočiau žvalgytis į kitas“, – nusijuokė Lemmy.

Tiesa, nesantuokinių vaikų jis turėjo. Tiksliau, kaip sakė pats, „maždaug du su puse vaiko“.

Kamavo sveikatos problemos

Pastaruosius porą metų muzikanto sveikata buvo silpna. Pernai grupei teko atšaukti nemažai koncertų dėl lyderio cukraligės. Šįmet rugpjūtį koncertas JAV buvo nutrauktas dėl jo kvėpavimo problemų.

Užkulisiuose rokeris vaikščiojo pasiramsčiuodamas lazdele, tačiau niekada neprarado pasitikėjimo savo jėgomis.

„Pasirodo, vis dar esu nesunaikinamas“, – šią vasarą jis sakė britų leidiniui „The Guardian“.

Tačiau nesunaikinamų nėra. Kūčių vakarą Lemmy atšventė 70-ąjį gimtadienį. Gruodžio viduryje, Los Andžele jo jubiliejus buvo paminėtas koncertu, kuriame dalyvavo ir daug kitų roko žvaigždžių.

Antrąją Kalėdų dieną Lemmy išgirdo nelinksmą žinią – gydytojas pranešė, kad jis serga vėžiu. Po poros dienų „Motörhead“ lyderis užgeso savo namuose.

„Jei mirčiau rytoj, negalėčiau skųstis. Viskas buvo gerai.

Nieko nesigailiu. Gailėtis beprasmiška“, – neseniai viename interviu sakė muzikantas.

Lankėsi ir Lietuvoje

„Motörhead“ mūsų šalyje viešėjo sykį – 2000-ųjų gruodį pilnutėliuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose grojo su suomių grupe „Apocalyptica“.

Koncerto rengėjas Ugnius Liogė pasakojo, kad „Motörhead“ nariai į Vilnių tada atvyko labai pavargę.

„Tais metais grupė net nebaigė suplanuotų gastrolių dėl silpnos Lemmy sveikatos. Daug bendrauti neteko, bet nusifotografavome kartu, turiu grupės narių autografus. Jokio didelio rokenrolo užkulisiuose nebuvo. Grupė, beje, tada tris valandas pavėlavusi atvyko iš Baltarusijos, todėl ir koncertas smarkiai vėlavo. Įspūdis didelis, tikrai didžiuojuosi, kad pavyko surengti tos grupės koncertą. Iki šiol „Motörhead“ – viena mano mėgstamiausių metalo grupių. Buvo labai daug aparatūros, krovėme iki paryčių – patys su visais pagalbininkais. Nors apie audringus grupės vakarėlius sklando legendos, Vilniuje to nebuvo. Muzikantai nenakvojo Lietuvoje, sėdo į savo autobusą ir išvažiavo“, – prisimena U.Liogė.

„Motörhead“ pasirodymas festivalyje „Rock Am Ring“ šią vasarą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.