Davidas Bowie šiurpiame vaizdo klipe išpranašavo savo mirtį

Muzikos pasaulis gedi britų roko dainininko Davido Bowie, sekmadienį mirusio po 18 mėnesių trukusios kovos su vėžiu, apie kurią jo gerbėjai nieko nežinojo.

Paskutiniame vaizdo klipe D.Bowie – prikaustytas prie ligos patalo.<br>Kadras iš vaizdo klipas.
Paskutiniame vaizdo klipe D.Bowie – prikaustytas prie ligos patalo.<br>Kadras iš vaizdo klipas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 11:38 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:06 AM

2013-aisiais po dešimties metų tylos į muzikos pasaulį sugrįžęs, bet koncertų nerengęs ir interviu nedalinęs dainininkas mirė, praėjus porai dienų po savo 69-ojo gimtadienio, kurio proga buvo išleistas naujas jo albumas „Blackstar“.

Sausio 7-ąją, iki mirties likus trims dienoms, jis išleido paskutinį savo vaizdo klipą „Lazarus“, kuris, dabar akivaizdu, kupinas užuominų apie neišvengiamą jo gyvenimo pabaigą.

Klipe dainininkas pavaizduotas, ligoninės lovoje gulintis užrištomis akimis ir kratomas traukulių. Viename kadre šmėsteli po lova besislepianti tamsi figūra.

Klipui įpusėjus, jis sėda prie stalo ir karštligiškai rašo, o galiausiai pasislepia spintoje.

Dainos „Lazarus“ tekste – ne viena eilutė, kurios reikšmė dabar tapo aiški.

„Pažvelk į viršų, aš danguje“, – dainuoja D.Bowie, pridurdamas, kad neturi ko prarasti ir bus laisvas kaip paukštis.

„Turiu randų, kurių nematyti. Visi dabar mane pažįsta“, – šios eilutės, atrodo, yra užuominos apie Davido ligą ir po mirties jam teksiantį dėmesį.

Beje, daina pavadinta pagal Lozorių – Biblijos personažą, Jėzaus prikeltą iš numirusiųjų.

Dainininko ilgametis bičiulis, prodiuseris Tony Visconti patvirtino, kad D.Bowie paskutinį diską „Blackstar“ kūrė kaip atsisveikinimo dovaną gerbėjams.

„Jo mirtis, kaip ir gyvenimas, buvo meno kūrinys. Metus žinojau, kad tai jau atsisveikinimas, bet nebuvau tam pasiruošęs“, – sakė prodiuseris.

Hitu „Space Oddity“ 1969-aisiais išgarsėjęs buvęs pantomimos aktorius D.Bowie tapo viena ryškiausių roko istorijos figūrų.

Jo dainos „Heroes“, „Life On Mars?“, „Ashes To Ashes“, „Starman“, „Fame“ ir daugybė kitų tapo įkvėpimo šaltiniu tūkstančiams muzikantų.

Nuo 2004-ųjų D.Bowie neberengė gastrolių, tačiau buvo nuolat prisimenamas – 2012-aisiais Londono olimpiados atidarymo ceremonijoje jam buvo skirta nemaža programos dalis, pažymint dainininko įtaką popkultūrai.

Paskutinis D.Bowie vaizdo klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.