Išgirskite: reperių įvertintas V. Bareikis pristatė naują dainą

Dainininkui V.Bareikiui 2015-ieji buvo sėkmingi ir be galo produktyvūs: anšlaginiame koncerte menu fabrike „Loftas“ pristatytas naujausias albumas „Klausimai“, o metai vainikuoti net dviejų muzikinių apdovanojimų ceremonijų nominacijomis.

V,Bareikis daug ką nustebino savo posūkiu į hiphopo muziką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V,Bareikis daug ką nustebino savo posūkiu į hiphopo muziką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 10:16 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:27 AM

Dainų kūrėjas ir muzikantas pretenduoja tapti geriausiu M.A.M.A. alternatyvios muzikos atlikėju, o dainos „Babkės“ klipas jau sausio 15d. gali būti paskelbtas Lietuvos hiphopo apdovanojimų metų vaizdo klipu.

„Taip jau nutiko, kad beveik pusė naujausio albumo dainų yra hiphopo stiliaus. Man didžiulė garbė, kad šios srities atstovai pastebėjo mano darbą ir šis net metus laiko brandintas klipas yra tarp pretendentų.

Taip pat labai džiaugiuosi dėl galimybės pasirodyti sausio 15 d. „Lofto“ scenoje kartu su visa Lietuvos hiphopo „grietinėle“ bei vienu šio stiliaus patriarchų – Jeru The Damaja.

Nors atliksiu vos porą dainų, rengiu specialų ir intriguojantį pasirodymą“, – mintimis dalinasi V.Bareikis.

Apdovanojimų metu atlikėjas pristatys jau publikos pamėgtą dainą „Babkės“ bei visiškai naują kūrinį „Žmogus-niekas“.

Socialinių temų nevengiantis V.Bareikis ir šiame kūrinyje paliečia pilkų žmonių masės temą. Jau sukūręs dainas „Žmogus, bet šuo“ bei „Žmogus-orketras“, šį kartą universalusis dainininkas apdainuoja „Žmogų-nieką“ – superherojų, kuris nepasižymi jokiomis savybėmis, o tik gyvena savo pilką, nuobodų ir niekuo neišsiskiriantį gyvenimą.

Daina buvo įrašyta bendradarbiaujant su vienu sėkmingiausių Lietuvos hiphopo scenos prodiuserių Donciavu.

„Kai sužinojau, kad V.Bareikis dalį savo albumo nori padaryti repo stiliumi, buvau maloniai nustebintas, – pasakoja Donciavas. – Tik vėliau išsiaiškinau, kad meilė šiai muzikai Vidą lydi nuo vaikystės, tačiau duoklę jai pasiruošė atiduoti tik dabar.

Sekėsi puikiai, Vidas linkęs į eksperimentus ir įvairių stilių sintezę, todėl dirbti buvo įdomu.

Hiphopo stiprioji pusė yra sugebėjimas transformuoti, keisti ar interpretuoti idėją. Šiai kultūrai svarbus žodis ir juo išsakyta mintis, ji prisitaiko ir atspindi tai, kas yra aktualu šiandien, todėl nesensta. Hiphopas yra puiki terpė eksperimentams, ką Vidas labai mėgsta“.

Naujoji daina „Žmogus-niekas“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.