Reperis Ironvytas Sausio 13-ąją pažymėjo nauju klipu „Laisvė“

Kadras iš Ironvyto vaizdo klipo.
Kadras iš Ironvyto vaizdo klipo.
Kadras iš Ironvyto vaizdo klipo.
Kadras iš Ironvyto vaizdo klipo.
Kadras iš Ironvyto vaizdo klipo.
Kadras iš Ironvyto vaizdo klipo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 1:37 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:20 AM

Reperis Ironvytas pristatė naują vaizdo klipą dainai iš debiutinio albumo „Pirmas“. Simboliška, jog daina „Laisvė“ pristatyta svarbią Lietuvai dieną – minint Sausio 13-osios 25-metį.

Ar šis kūrinys ir skirtas šiai progai paminėti?

„Pirmiausia, šis kūrinys buvo pradėtas rašyti, kai vyko vieni didžiausių neramumų per Rusijos ir Ukrainos konfliktą. Tai man kėlė nerimą, labiausiai stebino jaunimo abejingumas. Supratau, kad šiuolaikinis jaunimas ne visada suvokia, kas yra laisvė, jiems tai atrodo natūralu ir sunku patikėti, kad mus gali kas nors užpulti.

Atrodo, kad okupuoti buvome kadaise labai seniai, o juk prabėgo tik 25 metai – tai ir buvo pirmasis „kabliukas“ dainos temai“, – pasakojo Ironvytas.

Tačiau daina nėra vien tik apie nepriklausomybę – laisvės tema atskleidžiama įvairiais aspektais.

„Šalies nepriklausomybė buvo viena iš temų, privertusių mane susimąstyti. Toliau svarsčiau apie tai, kodėl yra tiek daug nelaimingų žmonių aplink. Dažnai mes patys save suvaržome – bijome, ką pasakys aplinkiniai, bijome kurti, tiesiog bijome būti savimi. Dažnas per savo godumą stringa pinigų karuselėje ir tampa jų įkaitu.

Kažkas, siekdamas savo laisvės, pasirenka netinkamą kelią ir patenka už grotų. Gyvenimas yra įdomus, todėl turime daug erdvės interpretacijai, nuspręsdami, kur yra mūsų laisvė ar nelaisvė“, – kalbėjo reperis.

Paklaustas apie pačią vaizdo klipo idėją, atlikėjas sakė, kad iškart turėjo galvoje mintį, kaip visa tai turėtų atrodyti.

„Norėjau, kad vaizdo klipo scenos būtų filmuojamos būtent žvarbią žiemos naktį. Iškart žinojau, kad klipo gamybą patikėsiu savo bičiuliui Vilmantui Grubiui ir jo „Gruvi Media“ komandai. Filmavimo naktį spaudė 20 laipsnių šaltukas, tačiau dėl gražių vaizdų vertėjo pasistengti, rezultatu esu visiškai patenkintas“, – sakė Ironvytas.

Vaizdo klipas „Laisvė“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.