Akibrokštas: A. Winehouse gali tapti geriausia 2015-ųjų atlikėja

Prieš keletą dienų paskelbtas Britų muzikos apdovanojimų pretendentų sąrašas daug ką nustebino. Dėl geriausios metų britų atlikėjos titulo rungsis prieš penkerius metus mirusi atlikėja Amy Winehouse.

2011-aisiais mirusi A.Winehouse „rungiasi“ dėl geriausios 2015-ųjų britų atlikėjos titulo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
2011-aisiais mirusi A.Winehouse „rungiasi“ dėl geriausios 2015-ųjų britų atlikėjos titulo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-17 13:54, atnaujinta 2017-06-10 22:27

Iškilmingoje ceremonijoje, kuri vasario 26-ąją vyks Londone, Amy „varžysis“ su Adele, „Florence & The Machine“, Jess Glynne (kuri, beje, šįmet koncertuos festivalyje „Granatos Live“ Rumšiškėse) ir Laura Marling.

Ceremonijos rengėjų sprendimas sukėlė daug klaustukų. „Nejaugi jie negalėjo surasti penkių gyvų moterų?“ – internete pasipylė tokie ir panašūs pašaipūs klausimai.

Tačiau Britų muzikos apdovanojimų komitetas paaiškino, kad svarbiausias argumentas, renkant pretendentus, buvo nuo 2014-ųjų liepos iki 2015-ųjų gruodžio išleisti albumai.

Šiuo laikotarpiu ne tik buvo išleistas dokumentinis filmas apie A.Winehouse, bet ir jame skambančių dainų albumas. Būtent todėl A.Winehouse atsidūrė tarp kandidačių į prestižinį apdovanojimą.

Ceremonijoje, kurioje koncertuos Adele, „Coldplay“, The Weeknd ir kitos muzikos žvaigždės, daugiausia apdovanojimų gali pelnyti atlikėja Adele.

Ji pretenduoja į geriausios britų atlikėjos, geriausio britų singlo, albumo ir vaizdo klipo prizus.

Beje, pati Adele į pretendentų sąrašą pateko per plauką – jos albumas buvo išleistas lapkričio pabaigoje, todėl pagal įprastas taisykles į apdovanojimus ji būtų pretendavusi tik 2017-aisiais. Taip nutiko su „Grammy“ apdovanojimais – vasarį vyksiančioje ceremonijoje Adele nėra nominuota.

Tačiau Britų muzikos apdovanojimų rengėjai „pastūmė“ datą, iki kurios išleisti albumai gali būti vertinami, į 2015-ųjų gruodį. Kalbama, būtent todėl, kad netektų ignoruoti britų scenos lyderės.

A.Winehouse 2006-aisiais sudainuotas kūrinys „Tears Dry On Their Own“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.