E. Jennings ragina nekopijuoti pernykščių „Eurovizijos“ dainų

E.Jennings nori antrą sykį dalyvauti „Eurovizijoje“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Jennings nori antrą sykį dalyvauti „Eurovizijoje“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 10:05 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:36 PM

Intensyviai pastarąją savaitę antrajam pasirodymui nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje besiruošianti dainininkė ir dainų autorė Erica Jennings prisipažįsta, kad šį konkursą seka jau daugybę metų ir išskiria porą jame pastebėtų svarbiausių tendencijų.

Daugiausia komisijos balsų po pirmojo etapo surinkusi Erica tiki savo balade „Leading Me Home“ ir apskritai baladžių sėkme „Eurovizijoje“.

„Nereikia ritmingo vakarėlių hito, kad laimėtum „Euroviziją“. Skaičiai ir vien pastarųjų metų sėkmės istorijos – galingos Conchitos Wurst, Dimos Bilano, serbės Marijos Šerifovič baladės – tai puikiai iliustruoja, – teigia E. Jennings. – Netgi pirmoji „Euroviziją“ laimėjusi daina yra lėta šansona.“

Be to, kone pusė senesnių „Eurovizijos“ laimėtojų taip pat Europą apžavėjo nuoširdžiomis ir stipriomis baladėmis, o airis Johnny Loganas netgi du kartus laimėjo „Euroviziją“ (1980 m. ir 1987 m.) su dviem lėtais kūriniais – „Hold Me Now“ ir „What's Another Year“.

Erica taip pat pastebėjo, kad kiekvienais metais atsiranda bandančių kopijuoti praėjusių metų nugalėtojus, tačiau tai dažniausiai lieka neįvertinta.

„Šiame konkurse yra šiokia tokia dinamika, todėl net neverta bandyti dainuoti taip pat, apie tą patį kaip praeitų metų nugalėtojas“, – svarsto Erica.

Ji pažymi, kad norint patikti „Eurovizijos“ žiūrovams šiemet, tikrai nereikėtų kopijuoti „Heroes (of the Night)“ – pernai metų laimėtojo švedo Manso Zelmerlowo hito.

E.Jennings po to, kai su grupe „Skamp“ 2001 m. atstovavo Lietuvai, pirmą kartą šiemet vėl dalyvauja „Eurovizijos“ atrankoje.

„Jau seniai esu sau pasakiusi, kad dar kartą „Eurovizijoje“ dalyvausiu tik tada, kai turėsiu gerą dainą. Manau, kad „Leading Me Home“ ir yra ta daina“, – savo pagrindinį motyvą dalyvauti šiame konkurse įvardija E.Jennings.

Kūrinys „Leading Me Home“, pasak E.Jennings, yra atviras įvairioms interpretacijoms. Beje, jis pasirodė, kai Europoje prasidėjo pabėgėlių krizė, todėl jau susilaukė pozityvių sąsajų su šiuo metu Senajame žemyne vyraujančia situacija.

„Taip kūrinyje perteikiamas grįžimas į save, arba grįžimas „namo“, įgijo dar daugiau prasmių. Norėčiau, kad „Eurovizija“, kuri kartą per metus suvienija didžiąją dalį Europos, įgautų daugiau socialinės jėgos, o nereikalingo blizgesio būtų šiek tiek mažiau“, – sako E.Jennings.

Daina „Leading Me Home“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.