Į Vilnių atvykstančio Tricky albumą jau šlovina ir BBC radijas

Tricky – vienas svarbiausių triphopo muzikos atlikėjų pasaulyje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tricky – vienas svarbiausių triphopo muzikos atlikėjų pasaulyje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 10:03 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:16 PM

Kiek mažiau nei trys savaitės liko iki triphopo krikštatėvio Tricky pasirodymo Vilniuje. Vasario 5 d. menų fabrike „Loftas“ savo naujausią albumą „Skilled Mechanics“ pristatysiantis kultinis britų prodiuseris – kontraversiška muzikos pasaulio asmenybė.

Vieni jį dievina, kiti gali jo tiesiog nekęsti. Galiausiai, vis vien teks pripažinti jo talentą, įvertinti pasiekimus, gerbti jį supančius vardus ir didžiulį indėlį muzikos istorijoje.

Nieko nuostabaus, jog šios savaitės pabaigoje įtakingos leidyklos „!K7“ išleidžiamas albumas „Skilled Mechanics“ – sudėtingo Tricky gyvenimo išpažintis ir dėmesio vertas garso takelis. Jis vėl grįžo ir tai daro su trenksmu.

Nors naujausias Tricky darbas muzikos įrašų parduotuvių lentynas ir internetą pasieks tik šį penktadienį, vakar britų nacionalinis transliuotojas „BBC Radio 6“ šį britų prodiuserio albumą paskelbė Dienos albumu.

„Skilled Mechanics“ projektas jau anksčiau atkreipė muzikos žiniasklaidos ir kritikų dėmesį. Apie jį rašė tokie įtakingi muzikos portalai kaip „Pitchfork“, „NME“, „Rolling Stone“, „Spin“, „Stereogum“, „Fact Magazine“ ir daugelis kitų madingų muzikos tinklaraščių. Panašu, kad Tricky ir vėl sulauks pagyrų už eksperimentus, išlaikytą savitą muzikos stilių ir dar vieną įrašą ir taip turtingoje savo diskografijoje.

Tai bus jau dvyliktas britų prodiuserio Tricky studijinis darbas. Per visą daugiau nei dvidešimt metų trunkančią solinę karjerą būsimo koncerto Vilniuje herojus darbavosi su tokiais skirtingais atlikėjais kaip „Massive Attack“, „Red Hot Chili Pepers“, „The Antlers“, Damon Albarn, Björk, P.J. Harvey, Martina Topley – Bird, Yoko Ono, Edas Kowalczykas, Terry Hallas, Alison Goldfrapp, Alanis Morissette, Cindy Lauper, Tirzah, Nneka, Elvis Costello, Neneh Cherry, Grace Jones, Terranova, Lisa Coleman ir kitais. Tai sąrašas vardų ir atlikėjų, kurių galėtų pavydėti bet kuris muzikos prodiuseris pasaulyje.

Albumo „Skilled Mechanics“ įrašai vyko Berlyne ir juose dalyvavo net keli kviestiniai vokalistai, tarp jų – danų vokalistė Oh Land, britų atlikėja Renata Platon, puikiai pažįstama ilgametė Tricky scenos partnerė Francesca Belmonte, kinų reperė Ivy ir būgnininkas Luke Harris.

Trečiasis albumo „Skilled Mechanics“ šauklys „Boy“ – jau pakeliui į Lietuvos radijo stočių grojaraščius. Naujausią albumo singlą internete Tricky patalpino praėjusios savaitės pabaigoje ir iškart sulaukė palankių atsiliepimų. Jame kiekviena pasakyta mintis ir kiekvienas pasakytas žodis yra visiška tiesa ir tikras sudėtingo Tricky gyvenimo faktas. Tai labai asmeniškas pasakojimas ir intriguojanti autobiografija, kurios garso takelį savo klausytojams pasiūlė pats Tricky. Joje britų prodiuseris atvirai perteikia savo nevaldomo charakterio priežastis, patirtus išgyvenimus, kultūrinę patirtį ir vaikystės laikmetį.

Patvirtinta, kad Tricky į Vilnių prisivilioję koncerto organizatoriai „8 Days A Week“ pilną viso albumo „Skilled Mechanics“ perklausą surengs sausio 25 d. rytą vienos lietuviškos radijo stoties tiesioginiame eteryje. Ištikimiausi Tricky gerbėjai kviečiami pirmadienį ryte įsijungti savo radijo imtuvus ir „LRT Opus“ radijo stoties dažnį. Radijo programoje „Atmerk akis“ daina po dainos bus pristatytas ir išsamiai apžvelgtas visas ilgametražis „Skilled Mechanics“ albumas.

Vasario 5-osios pasirodymas „Lofte“ – tik labai nedidelė „Skilled Mechanics“ pristatymo turo dalis. Į labiausiai laukiamų šių metų albumų sąrašus įtrauktą leidinį Tricky šį sezoną pristatys Rytų Europos koncertų salėse ir klubuose. Lietuvoje kartą jau viešėjęs atlikėjas į albumą „Skilled Mechanics“ pristatantį turą leisis jau rytoj.

Po Europą Tricky keliauja su 4 asmenų komanda, kurioje – ir jam scenoje talkinantys du muzikantai, ir techninis personalas. Pavyzdžiui, vien vasarį jau suplanuota dešimt pasirodymų, o kovą jų bus septyni. Jau paskelbti pasirodymai Turkijos, Graikijos, Serbijos, Kroatijos, Slovakijos, Lenkijos, Vokietijos, Šveicarijos, Ispanijos ir Portugalijos koncertų salėse. Po pasirodymo Vilniuje Tricky iškart keliaus į Latvijos sostinę Rygą, kur jo lauks koncertų salės „Palladium“ scena.

Tricky kūrinys iš naujojo albumo „Boy“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu