„Lofte“ – „Golden Parazyth“ ir lenkų „Bokka“ muzikos dvikova

Sausio 28 dieną Vilniaus menų fabrike „Loftas“ scena dalinsis dvi ypatingos grupės. Pirmieji ant scenos lips garbingi gyvos elektronikos vėliavnešiai Lietuvoje „Golden Parazyth“, kurių pasirodymą seks svečiai „Bokka“, vadinami vienu iš sėkmingiausių šios scenos projektų Lenkijoje.

„Bokka“ nariai slepia savo veidus kaukėmis.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Bokka“ nariai slepia savo veidus kaukėmis.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 2:36 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:54 AM

2013 metais debiutavęs kolektyvas „Bokka“ susidaro iš paslaptyje savo tapatybę laikančių gerai žinomų profesionalių lenkų atlikėjų, slepiančių savo veidus mistiškomis kaukėmis. Vienintelis žinomas faktas apie grupės narius – tai muzikos apdovanojimais tituluotų artistų trio, kurie siekia pritraukti žmonių dėmesį savo muzika, ne praeitimi.

Ši grupė griauna Lietuvoje susidariusį lenkiškos muzikos stereotipą. Tai puikus įrodymas, kad kaimyninėje šalyje galima atrasti kokybiškos muzikos perlų.

„Vienas iš „Bokka“ skiriamųjų ženklų – jie yra be galo vizualūs. Taip pat iš pirmo įspūdžio grupę klausytojas gali sumaišyti su skandinavais. „Bokka“ skambesys iš tiesų labai šiaurietiškas, tuo ir žavus. Esame sulaukę daug gerų komentarų apie šio projekto gyvus pasirodymus iš muzikos industrijos atstovų, kolegų Lenkijoje. Ten jie užima vieną reikšmingiausių pozicijų gyvos elektronikos rinkoje“, – sakė menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas Viktoras Diawara.

„Šis projektas – tai naujos muzikos kartos simbolis Lenkijoje. Jų didžiulis populiarumas įrodė, kad publika yra pasiruošusi naujiems, kompleksiškiems ir kokybiškiems projektams. „Bokka“ nenori atskleisti savo tapatybės, bet tuo pačiu mes ir nenorime žinoti, kas jie tokie. Čia svarbiausia muzika. Tai labiausiai jaudinantis faktas apie šią grupę“, – ketvirtadienio svečių populiarumą šalyje komentavo lenkų muzikos industrijos atstovė, agentūros „Moodproduction“ vadovė Paulina Stypułkowska.

Iškart po debiutinio „Bokka“ albumo sekė puikūs atsiliepimai iš vietinės ir užsienio žiniasklaidos, išparduotas pirmasis turas namuose, kvietimai koncertuoti didžiuosiuose Europos festivaliuose, tokiuose kaip „Open’er festival“, „The Great Escape“ (Anglija), „Reeperbahn festival“ (Vokietija) ir milijoninės peržiūros grupės „YouTube“ kanale.

„Niekas nebuvo jų matęs, bet visi apie juos žinojo. „Bokka“ buvo nežinoma grupė iki pat jų pirmojo vaizdo klipo „Town of Stranger“ išplatinimo 2013 metais. Šis klipas per savaitę surinko daugiau nei 200 000 peržiūrų. Vėliau apie jį rašė vienas iš prestižiškiausių muzikos portalų „Pitchfork“, kuris taip pat paskelbė apie „Bokka“ debiutinio albumo premjerą. Įsimintinas įvaizdis, charakteringos melodijos ir puikios kompozicijos leido grupei įsitvirtinti stiprioje pozicijoje Lenkijos ir užsienio muzikos rinkose“, – tęsė P.Stypułkowska.

Šį ketvirtadienį vyksiantis koncertas taip pat taps vienintele proga pamatyti dvi grupes, kurios sausio viduryje šmėžavo vieno iš reikšmingiausių muzikos industrijos festivalių „Eurosonic Noorderslag“ atlikėjų sąrašuose.

Šis Olandijoje vykstantis „showcase“ festivalis suburia įtakingiausius muzikos industrijos atstovus iš visos Europos, o festivalio atlikėjų sąrašas pristato karštas ir kokybiškas muzikos pasaulio naujienas. Neretai ten pirmą kartą pasirodančioms grupėms dalyvavimas šiame renginyje reiškia stiprų karjeros pakilimą.

„Turėjome progą Groningeno mieste pirmieji pamatyti „Bokka“ pasirodymą. Šis muzikos industrijos renginys paliko patį geriausią įspūdį. Čia matėme ne vieną įsimintiną pasirodymą, patys susilaukėme dėmesio iš industrijos atstovų, užmezgėme vertingų kontaktų. Jautemės patekę į aukščiausią lygą“, – įspūdžiais apie „Eurosonic Noorderslag“ dalinosi „Golden Parazyth“ nariai.

„Bokka“ vaizdo klipas „Town Of Stranger“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.