A. Valinską pralinksmino A. Makejevo mesti kaltinimai vagyste

Lietuvos muzikos ir TV pasaulyje – pikantiškas ginčas. Dainininkas Aleksandras Makejevas pasipiktino Arūno Valinsko ir TV3 laidos „Svogūnų Lietuva“ veiksmais.

A.Valinskas (kairėje) ir A.Makejevas.<br>R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr.
A.Valinskas (kairėje) ir A.Makejevas.<br>R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 3:02 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:54 AM

Pačiam A.Valinskui dainininko pretenzijos kelia šypseną.

A.Makejevas pareiškė, kad laidos „Svogūnų Lietuva“ kūrėjai be leidimo panaudojo vieną jo dainą, kurios tekstas buvo perdirbtas.

„Kaip ir nieko blogo. Aš neturiu nieko prieš, kai perdainuojami mano kūriniai. Bet šiuo atveju buvo pakeistas dainos tekstas. O manęs niekas neinformavo apie tai. Kiek žinau, norint pakeisti dainos tekstą ir jį atlikti su originalia melodija, reikia kreiptis į autorių ir gauti jo sutikimą.

Tai nebuvo padaryta. Gerbiamas Arūnai, aš suprantu, kad iš jūsų aukštumų sunku pastebėti tokias žemės dulkes kaip aš. Bet juk kažkas iš jūsų komandos galėjo susisiekt su manimi ir suderinti dainos pakeitimus bei panaudojimą TV eteryje. Ar mes gyvename visiškoje VOGŪNŲ Lietuvoje, kur nėra vietos elementariam padorumui ir pagarbos autoriui, kas jau jis bebūtų?“ – pyktį liejo A.Makejevas.

Lrytas.lt susisiekus su A.Valinsku, jis buvo nustebęs.

„Pirmiausia, ne aš parenku dainas laidai, net nežinau, apie ką būtent eina kalba. Tačiau tai – humoristinė laida, kurioje naudojamos ir muzikos kūrinių parodijos.

Norėdamas sukurti parodiją, tikrai neprivalai kreiptis į dainos autorių. Dar keisčiau, nes pats A.Makejevas anksčiau yra dalyvavęs parodijose, TV projektuose, kuriuose dirbau. Jei jis ieško, prie ko prikibti“, – lrytas.lt sakė A.Valinskas.

Po kelių minučių jis patikslino situaciją. „Pasirodo, mūsų laidos prodiuseriai net kreipėsi į A.Makejevą ir tą dainą su juo įrašiusį prodiuserį, prašydami originalios dainos fonogramos be vokalo, kad būtų galima padaryti parodiją.

Kiek žinau, A.Makejevas net pats ieškojo šio įrašo, bet nerado. Todėl priekaištai, kad neva su juo nesitarėme, yra labai keisti“, – sakė A.Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.