Premjera: atgaivintas prieš 20 metų sukurtas „Miledi“ hitas

Duetas „Miledi“ 1997-aisiais.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Duetas „Miledi“ 1997-aisiais.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 8:53 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:01 AM

Buvęs grupės „Miledi“ dainininkas Antonijus Žilinskas naujam gyvenimui prikėlė daugiau nei prieš du dešimtmečius sukurtą ir šio dueto vizitine kortele tapusią dainą „Aš lauksiu lig ryto“.

1994-aisiais jaunatviško maksimalizmo kupini brolis ir sesuo Antonijus ir Živilė Žilinskai (19 ir 16 metų) iš nedidelio miestelio, pasivadinę grupe „Miledi“, neturėdami nei patirties, nei tvirto užnugario, nei įtakingų prodiuserių, vedini tik didžiulio noro realizuoti savo kūrybines idėjas, įrašė ir išleido debiutinį albumą (kasetę) „Pirmoji meilė“.

Jame ir buvo ši daina, atvėrusi kelią į populiarumą. Be jokios reklamos albumas iš karto šovė į perkamiausių albumų Lietuvoje dešimtuką. Tokios sėkmės paskatinti vėliau brolis ir sesuo išleido dar septynis albumus (aktyvus grupės gyvavimo periodas – nuo 1994 iki 2002 metų). Visi jie buvo parduoti dideliais tiražais.

„Mes negarsėjom skandalais, nelindom į viešumą, norėjom tik dainuoti savo nuoširdžias, paprastas, melodingas dainas. Mūsų tuomečiai leidėjai mus vadino unikaliais tuo, kad ne itin aktyviai koncertuodami vis tiek parduodavome tuo metu įspūdingus albumų tiražus. Mūsų istorija galėtų būti pavyzdys visiems jauniems, gyvenimą pradedantiems žmonėms, kad labai labai kažko norint ir siekiant svajonės pildosi“, – sako A.Žilinskas.

Jo sesuo Živilė šiuo metu gyvena JAV ir per atstumą palaiko atsinaujinusią brolio muzikinę veiklą. Prieš 4 mėnesius po ilgametės pertraukos buvo pristatyta daug gražių atsiliepimų sulaukusi jautri, lyriška daina „Sielos puselė“.

„Dainos „Aš lauksiu lig ryto“ tematika aktuali ir kai tau 20, ir kai 40. Atleisti, mylėti, suprasti, tikėti, vertinti viens kitą čia ir dabar, o ne tada, kai prarandam. Atrasti savyje sielos ramybę, pamilti visų pirma save ir savo artimą, dalintis džiaugsmu, o ne neigiamom emocijom. Nes laimingas žmogus tik laime ir norės dalintis“, – pasakojo Antonijus.

Į naują muzikinį rūbą dainą padėjo įvilkti talentingas jaunas kūrėjas, grupių E.G.O. ir „Hit“ prodiuseris Karolis Šliažas.

Naujoji ir originali dainos versijos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.