Į Vilnių grįžta publiką sužavėjęs britų atlikėjas Shakka

Shakka jau antrą sykį pasirodys Vilniuje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Shakka jau antrą sykį pasirodys Vilniuje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 12:55 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:18 AM

„Mano muzika yra daugiau nei tiesiog garsai – tai žinia, kurią noriu perduoti“, – sako atlikėjas Shakka. Pasak muzikanto, jo kūryboje svarbu viskas – kūno kalba, būdas, kaip tariami žodžiai, aprangos stilius, kuriam įdėjų jis semiasi iš Karibų kultūros.

„Aš siekiu įkvėpti“, – priduria jau dabar būsima muzikos superžvaigžde vadinamas vaikinas, kuris su nauja programa sausio 30 dieną grįžta į Vilnių – gyvo garso klubą „Tamsta“.

Londone gyvenantis ir kuriantis 26 metų kūrėjas į didžiąją sceną įsiveržė 2011 metais. Savo balsu bei neatpažįstamai perkurtais kitų grupių („Coldplay“, Lil Wayne) kūrinių miksais greitai užkariavo klausytojus. „Dub“, „R&B“, „indie“, elektronika, pop – tai tik keletas stilių, kuriuos talentingas atlikėjas derina savo muzikoje.

Jo balsui pavaldi tiek repo greitakalbė, tiek švelnūs soul ritmai, o pats atlikėjas prisipažįsta, kad svarbiausia jam – sukurti atmosferą, kurioje klausytojas jaustųsi jaukiai, o jis pats galėtų visiškai atsiverti. Pasak jo, atiduoti scenoje visą save įmanoma tik tada, kai leidi kalbėti kūnui.

„Vos tik išgirstu pirmus akordus, „išjungiu“ smegenis ir „įjungiu“ kūną. Noriu kurti aplinką, kur žmonėms lengva išsakyti, kuo jie gyvena, kvėpuoja, ką jaučia. Tai yra viskas, ko aš noriu. Buvimas nuogu savo kūryboje išlaisvina sielą“, – atvirauja Shakka.

Prieš kiekvieną koncertą dainininkui svarbūs ritualai. Shakka prisipažįsta, jog prieš lipdamas į sceną visada pažiūri į veidrodį. „Apšylu, pažiūriu į veidrodį ir pakartoju sau, kad esu geriausias. Visai kaip boksininkas Mohammedas Ali, kuris sakydavo sau – „Štai kur čempionas!“. Tada nestipriai padaužau kiekvieną stalą ir sieną“, – atvirauja britų atlikėjas.

Pasirodęs daugelyje muzikos scenų, dainavęs kartu su garsiuoju britų elektronikos duetu „Basement Jaxx“ ir dirbęs su reperiu Wretch 32, Shakka prisipažįsta, kad labiausiai koncertuoti patiko Japonijoje ir Lietuvoje.

„Kai pirmą kartą koncertavau Vilniuje, žmonės neturėjo jokio suvokimo, kas aš toks esu, tačiau viso pasirodymo metu buvo labai imlūs, jautrūs ir svetingi, o koncerto pabaigoje, kai buvo sugrotos visos dainos, prašė dar. Šį kartą noriu, kad lietuviai patirtų tikrą britišką muziką. Muziką po „The Beatles“, po Davido Bowie, po „Coldplay“. Britų muziką iš 2016-ųjų“, – sako dainininkas.

Shakka prisipažįsta, kad muzika jam yra daugiau nei tik pomėgis. Jis atsimena, jog nuo pat vaikystės buvo susižavėjęs garsais ir tuo, ką su jais įmanoma padaryti – imituoti, miksuoti, perkurti. Be to, vaikino tėvas buvo reggae muzikos atlikėjas, iš kurio jis taip pat sėmėsi žinių ir įkvėpimo.

„Jaučiau, kad kurti muziką prasminga. Juk niekada negali suklastoti jausmo, kurį tau suteikia gera muzika, negali apsimesti, kaip tavo gyvenimas gali pasikeisti priklausomai nuo geros dainos. Štai šį tikrumą, šį atvirumą aš labai mėgstu“, – prisipažįsta atlikėjas.

Išskirtinis Shakka koncertas vyks sausio 30 dieną gyvo garso klube „Tamsta“. Naujausias atlikėjo vaizdo klipas „Say Nada“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.