A. Pilvelytė: „Žiūrint „Eurovizijos“ įrašą man savęs buvo gaila“

„Sveika būčiau sudainavusi geriau, net kalbos nėra“, – sakė ir sirgdama publiką sužavėjusi A.Pilvelytė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Sveika būčiau sudainavusi geriau, net kalbos nėra“, – sakė ir sirgdama publiką sužavėjusi A.Pilvelytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-01-28 18:04, atnaujinta 2017-06-09 23:02

Praėjusį vykusiame atrankos į „Euroviziją“ etape triumfavo Aistė Pilvelytė – nors atlikėjai buvo sunku ne tik dainuoti, bet ir kalbėti.

Trečiajame atrankos koncerte, kurį rodė LRT televizija, susirungė 12 atlikėjų ir grupių, atlikusių užsienio kompozitorių (daugiausia – švedų) pasiūlytas dainas.

TV žiūrovai ir komisija daugiausia balų skyrė A.Pilvelytei – po jos išsirikiavo Ruslanas Kirilkinas, Ieva Zasimauskaitė, Milda Martinkėnaitė, Berta Timinskaitė, Saulenė Chlevickaitė, „4 Roses“, Neringa Šiaudikytė, E.G.O. ir Baiba Skurstenė. Dviem dalyviams – Evelyn Joyce ir Deividui Žygui – atranka jau baigėsi.

36-erių A.Pilvelytė jau dešimtą sykį bando jėgas „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau šįkart į sceną išėjo tik per plauką.

Likus keletui dienų iki filmavimo ji ketino apskritai pasitraukti iš kovos. Į studiją ji atėjo kovodama su sinusitu ir balso stygų paburkimu, kamuojama aukštos temperatūros.

Pačios dainininkės nuostabai, tai nesutrukdė jai įspūdingai atlikti dainos „You Bet“ ir pelnyti daugiausia simpatijų.

– Kas nutiko jūsų balsui? Ar jau pasveikote? – „Lietuvos rytas“ paklausė Aistės.

– Neseniai Druskininkuose dainavau sirgdama, galbūt šiek tiek persitempiau. Buvo didelis krūvis, bandžiau jį pavežti, tikriausiai ir tai pakenkė.

Bet kreipiausi į gydytojus, man daromi šildymai, kitokios procedūros.

Tikiuosi, viskas susitvarkys.

– Padainavusi vos neapsiverkėte scenoje. Kodėl?

– Mat eidama į sceną buvau nusiteikusi, kad nesugebėsiu sudainuoti. Man net kalbėti buvo sunku, o toje dainoje – be proto aukštos natos. Žiūrint įrašą man savęs buvo gaila.

Sunkiausia, kad negalėjau normaliai ruoštis pasirodymui. Keletą dienų visiškai neturėjau balso. Bet vidinis užsispyrimas, energija padėjo atsitiesti.

Prisipažinsiu – net eidama į sceną maniau, kad teks nutraukti pasirodymą. Reikėjo labai daug pastangų. Sveika būčiau sudainavusi geriau, net kalbos nėra.

– „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujate dešimtą sykį. Degate noru šįkart pagaliau iškovoti pergalę?

– Dabar į tai jau žiūriu ramiau. Kaip bus, taip bus. Išmokau mėgautis procesu, o rezultatų dabar niekas negali nuspėti. Nesureikšminu to.

Anksčiau tikrai daugiau išgyvendavau dėl „Eurovizijos“. Gal, bėgant metams, žmonės tampa brandesni, išmintingesni. Aš tikrai pasikeičiau, stengiuosi atsiriboti nuo nereikalingų emocijų.

Man dabar svarbiausia šeima, santykiai. O karjera – kaip bangos, kyla ir leidžiasi.

– Bet vis tiek raginote savo gerbėjus balsuoti.

– Azartas žiūrint vis tiek pagauna. (Juokiasi.) Visą vakarą jie už mane mažai balsavo, apėmė nerimas. Bet paskui, išgirdę dainą, per kelias minutes skyrė porą tūkstančių balsų. Labai apsidžiaugiau.

– Kaip į jūsų sėkmę reagavo dukra Ugnė?

– Žiūrėjome transliaciją kartu, nors paprastai neleidžiu jai žiūrėti televizoriaus, visokių šou. Ugnei – šešeri su puse, jai jau viskas įdomu.

Ji labai domėjosi, klausinėjo, bet tris mano dainos minutes pratylėjo. Kai užėmiau pirmąją vietą, pradėjome kartu šokinėti, cypti, viena kitą bučiuoti.

Tada ji pradėjo domėtis, kokį prizą laimėjau. Atsakiau, kad dar jokio, bet pagrindinis prizas – kelionė į Švediją. (Juokiasi.)

– Sakėte, kad dalyvausite tik tuo atveju, jei rasite tokį pat stiprų kūrinį kaip „Melancolia“, su kuriuo per plauką nelaimėjote atrankos 2010 metais. Radote?

– Manau, taip. „You Bet“ – stipri daina, tiesa, dar reikia padirbėti su aranžuote, pritariančiuoju vokalu.

Beje, dainos autorius – ispanas Rafaelis Artesero, kuris parašė ir kūrinį „Melancolia“. Atėjau į atranką ir radau jo dainą tame katile, į kurį kūrinius atsiuntė užsienio kompozitoriai.

Beje, jo dainos yra skambėjusios ir didžiojoje „Eurovizijoje“, šiais metais irgi pateikė dainas kelių šalių atrankoms.

Likimas mane vis suveda su jo dainomis.

– Kuriuos konkurentus laikote stipriausiais?

– Šįmet atrankoje – daug išties stiprių atlikėjų. Pavyzdžiui, Donatas Montvydas, Rūta Ščiogolevaitė, Erica Jennings – manau, visi jie turi daug ištikimų gerbėjų.

Jei pateksime į finalą, o aš tikiuosi, kad taip bus, jame bus labai įdomi kova.

A.Pilvelytės pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.