Į Vilnių atvykę „Imagine Dragons“ nustebino koncerto rengėjus

Sekmadienio vakarą Vilniuje, „Siemens“ arenoje, koncertuos jaunimo dievukai – viena populiariausių pastarųjų metų amerikiečių grupių „Imagine Dragons“.

Grupės vokalistas D.Reynoldsas – mormonas, nevartojantis alkoholio.<br>AP nuotr.
Grupės vokalistas D.Reynoldsas – mormonas, nevartojantis alkoholio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jan 31, 2016, 3:34 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:06 PM

Hitu „Radioactive“ 2012-aisiais išgarsėjusi grupė už jį pelnė „Grammy“ apdovanojimą – šis kūrinys yra viena iš didžiausių tiražu parduotų dainų JAV istorijoje. Roką ir popmuziką derinanti beprotiškai energinga grupė per keletą metų tapo pasaulinio lygio žvaigždėmis – visur, kur keliauja, ją pasitinka pilnutėlės arenos.

Lietuva ne išimtis – į pirmąsyk mūsų šalyje viešinčios grupės koncertą parduoti beveik visi bilietai. Iš viso grupės koncertą, kuriuo pristatomas antrasis jos albumas „Smoke + Mirrors“, stebės per 9 tūkstančius gerbėjų.

„Skaičiai džiugina. Akivaizdu, kad į Lietuvą jau galima drąsiau kviesti jauniems klausytojams skirtas grupes“, – sakė koncertą surengusios agentūros „Bravo Events“ atstovė Goda Deksnytė.

Prieš grupės vizitą paaiškėjo įdomių detalių apie muzikantų įpročius.

Koncerto rengėjus nustebino tai, kad į grupei skirtas patalpas ne tik neprašoma parūpinti, bet ir draudžiama atnešti alkoholinių gėrimų. Šiek tiek alaus paprašyta tik grupę lydinčiai komandai – iš viso į Vilnių aptarnauti šio koncerto keturiais autobusais atvyko 60 žmonių.

Spėjama, kad „sausi“ įpročiai gali būti susiję su religiniais įsitikinimais: du grupės nariai – vokalistas Danas Reynoldsas ir gitaristas Danielis Wayne’as Sermonas – yra mormonai.

Grupės nariai turi sveikatos problemų ir alergijų, todėl paprašyta parūpinti itin sveiko maisto – sriubos pagal naminį receptą, vaisių, daržovių, uogų, mėtų arbatos, įvairių produktų be gliuteno ir su mažai cukraus. Jiems taip pat reikės sulčiaspaudės ir plaktuvo – atrodo, muzikantai patys gaminsis vaisių kokteilius.

Grupė taip pat pageidavo 160 rankšluosčių ir paprašė perduoti žinią gerbėjams – į koncertą griežtai draudžiama neštis planšetinius kompiuterius ir specialias lazdas asmenukėms, kad iškelti virš galvų šie daiktai neužstotų vaizdo kitiems.

„Imagine Dragons“ į Vilnių atyko sekmadienį – iš Rygos, kur grupė koncertavo šeštadienį. Grupės koncertui reikalingą aparatūrą atgabeno šeši vilkikai.

Tiesiai į areną atvažiavusi grupė kol kas neketina nakvoti Vilniuje – iškart po pasirodymo turėtų išvykti į Lenkiją, kur antradienį tęs gastroles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.