Albumo apžvalga. Tricky „Skilled Mechanics“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 3:00 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:52 AM

Britų triphopo atlikėju Tricky (tikrasis vardas – Adrianas Thawsas) žavėjosi ir tebesižavi daug kas – nuo Madonnos iki Bjork ir Davido Bowie. Niūrokos muzikos dievukas naują albumą spėjo išleisti prieš pat viešnagę Lietuvoje – Vilniaus menų fabrike „Loftas“ koncertuos vasario 5-ąją.

Skilled Mechanics“ – projektas, kuriame Tricky bendradarbiavo su gerais bičiuliais (DJ Milo, Luke'u Harrisu) ir ne vienu vokalistu, tačiau visą albumą pažymėjo su niekuo nesupainiojamu savo braižu.

Lėtas tempas, kiek grėsminga atmosfera, šnibždantis ir murmantis balsas, elektroniniai efektai ir po tamsiausius sielos užkaborius klaidžiojantys tekstai – tai jau tapo Tricky vizitine kortele. Kaip ir žudantis atvirumas. Kūrinys „Boy“ puikiai atskleidžia šio sudėtingo charakterio muzikanto vidinius demonus – Tricky čia repuoja apie motinos savižudybę, sunkią paauglystę, marihuanos rūkymą ir sėdėjimą už grotų.

Didžiausia albumo staigmena – perdirbta JAV roko grupės „Stone Sour“ daina „Bother“, kurią Tricky irgi sugebėjo pargriauti į klampų savo muzikos liūdną. Įdomu, ką apie tai galvoja „Stone Sour“ vokalistas Corey Tayloras, neseniai Vilniuje viešėjęs su kita savo grupe „Slipknot“.

Nuo kinų reperės Ivy iki su Tricky jau bendradarbiavusios dainininkės Francescos Belmonte – svečių balsai kiek paįvairina albumo muzikinį audinį, bet esmė nesikeičia. Tai nakties muzika, skambanti taip, jog jį sukūrusį žmogų vis dar bijotumėte sutikti tarpuvartėje. Pilna paranojos, skausmo, nerimo ir nepasitikėjimo.

Hipnotizuojanti muzika gurmanams? Taip, Tricky ne iš tų, kurio stilių galima įsimylėti iš pirmo žvilgsnio. Tačiau pakliūti į jo spąstus verta – net ir po dviejų karjeros dešimtmečių Tricky išlieka vienas įdomiausių britų muzikos kūrėjų, o „Skilled Mechanics“ – dar vienas tamsus jo portreto potėpis.

Įvertinimas – 8 iš 10. Tricky vaizdo klipas „Beijing To Berlin“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.