M. Vitulskio pasirodymą Austrijoje nutraukė žinia apie bombą

Dainininkui Merūnui Vitulskiui ketvirtadienio vakarą teko patirti ne pačius maloniausius išgyvenimus. Spektaklis, kuriame dainavo žinomas lietuvių atlikėjas, Austrijoje nutrauktas dėl teroro akto grėsmės.

M.Vitulskis įsitikinęs, kad skambutis dėl bombos buvo piktas pokštas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Vitulskis įsitikinęs, kad skambutis dėl bombos buvo piktas pokštas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Vitulskis (baltu kostiumu) su kolegomis iš evakuoto teatro nužingsniavo į kavinę.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
M.Vitulskis (baltu kostiumu) su kolegomis iš evakuoto teatro nužingsniavo į kavinę.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 10:47 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:29 AM

„Mūsų spektaklio premjera prasidėjo ir baigėsi pirmame veiksme. Buvo telefono skambutis, arabiškai pasakyta, kad teatre padėta bomba“, – pranešė užsienio teatruose dažnai dainuojantis operos atlikėjas.

Anot jo, visi Giacomo Puccini operos “Madam Baterflai“, pastatytos Klagenfurto miesto teatre, premjeros žiūrovai buvo evakuoti iš salės, ją apžiūri pareigūnai.

Šiai premjerai Austrijos žiniasklaida skyrė daug dėmesio, reportažus apie pasiruošimą jai rodė ir didieji šalies televizijos kanalai.

Po praėjusių metų teroro aktų Paryžiuje į įvairius grasinimus renginiuose žiūrima itin rimtai – iškart kviečiama policija, evakuojami žiūrovai.

Austrijos žiniasklaida praneša, kad skambučio apie neva padėtą bombą policija sulaukė 20 val. 44 min. vietos laiku. Pareigūnai atvyko per 5 minutes ir liepė iš pastato išeiti maždaug 850 salėje buvusių žmonių, visiems teatro darbuotojams ir atlikėjams.

„Grojo orkestras, tada staiga užsidarė užuolaidos, teatro direktorius išėjo į sceną ir pranešė: be panikos, gavom skambutį dėl bombos, prašom visus evakuotis. Dirigentas net batutą metė. Visi bėgte“, – lrytas.lt pasakojo M.Vitulskis.

Komentuodamas įvykį, įtūžęs M.Vitulskis nesirinko žodžių: „Noriu padėkoti išsigimėliui, kuris visų aktorių ir teatro laiko sąskaita pasidarė sau nesveiką šventę“.

Šiame operos pastatyme Pinkertono vaidmenį atliekantis dainininkas užsiminė, kad stebėti premjeros buvo pakviesti aukštas pareigas einantys Austrijos valdžios atstovai – gal dėl to, samprotavo M.Vitulskis, ir sulaukta tokio skambučio.

Anot jo, operos dainininkai nusprendė nepasiduoti panikai – su sceniniais kostiumais ir grimu nužingsniavo į kiek toliau nuo teatro kavinę. Netrukus atlikėjas pasidalino ir nuotrauka iš jos.

„Mes sulindom i kavinę esančią toliau nuo teatro, su kostiumais ir nenuslopstančia nuotaika, teroristams į veidą!“ – rėžė lietuvis.

Merūno nufilmuota teatro evakuacija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.