M. Linkytė – atvirai apie apkalbas, meilę ir ašaras po M.A.M.A.

„Turėjau jaustis viršūnėje, bet jaučiausi kaip gilioje duobėje“, – prisipažino Monika Linkytė (23 m.). Prieš savaitę M.A.M.A. ceremonijoje triumfavusi dainininkė neslepia – ašaros atsiėmus apdovanojimus liejosi ne tik iš džiaugsmo.

M.Linkytė prieš savaitę gavo net tris M.A.M.A. apdovanojimus, bet džiaugsmas jos širdyje maišėsi su liūdesiu.<br>T.Bauro nuotr.
M.Linkytė prieš savaitę gavo net tris M.A.M.A. apdovanojimus, bet džiaugsmas jos širdyje maišėsi su liūdesiu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

2016-02-06 16:18, atnaujinta 2017-06-09 00:25

Kauno „Žalgirio“ arenoje dainininkei buvo įteiktos trys statulėlės: už Metų dainą („Po dangum“), Metų albumą („Walk With Me“) ir kaip Metų atlikėjai.

„Nesitikėjau tiek. Gerai, „Po dangum“ išties buvo hitas, pernai skambėjo visur, bet Metų albumo apdovanojimas buvo visiškai netikėtas.

Pernai išleista tiek gerų albumų. Pati maniau, kad laimės MC Mesijus ir Munpauzn – man jų diskas labai patinka. Bet paskelbė mano vardą“, – stebėjosi Monika.

Pastarieji dvylika mėnesių jai buvo geri: pasirodymas „Eurovizijoje“, su Leonu Somovu ir Jazzu įrašytas debiutinis albumas, apie kurį svajojo keletą metų, daug koncertų.

Vis dėlto M.A.M.A. scenoje ji vos tramdė ašaras, o nuo jos nulipusi apsiverkė.

„Daug dalykų susidėjo. Būna akimirkų, kai jauti, kad aplink daug negerų emocijų, kurias siunčia kiti žmonės.

Aš taip jaučiausi, prisidėjo nuovargis, daug apkalbų, nenuoširdumo, intrigų, veidmainiškų šypsenų ir plastikinių apkabinimų.

Nesakau, kad taip yra tik muzikos pasaulyje, bet aš to neišmokau ir turbūt nenoriu išmokti – į akis šypsotis, o už nugaros laikyti peilį.

Prisipažįstu – kartais tarp Lietuvos atlikėjų jaučiuosi kaip balta varna, nes dalis jų, nesakau kad didžioji, tikrai pavydūs ir savanaudiški“, – prasitarė dainininkė.

Apie ką visa tai? Monikai pro akis nepraslydo internete atsiradę muzikantų pasvarstymai, kad nugalėtojai turėjo būti kiti.

Nepraslydo ir sąmokslo teorija, kad apdovanojimus, kurių laimėtojus rinko beveik 60 žmonių komisija, pelnė todėl, jog jos karjerą vairuoja M.A.M.A. rengėjas Martynas Tyla.

„Jei norisi sąmokslo, jį galima rasti dar arčiau manęs. Pavyzdžiui, mano brolis puikiai susigaudo kompiuteriuose. Jei norėtų, galbūt galėtų tą elektroninį balsavimą nulaužti.

Kai prabėgo keletas dienų, pradėjau juoktis iš visko, bet iš pradžių skaityti komentarus buvo sunku. Gal čia mano problema – prisiskaičiusi „Mažojo princo“ tikiu, kad visi yra nuoširdūs ir geri“, – prisipažino Monika.

Šventinės nuotaikos per ceremoniją jai nepagerino ir apdovanojimų vedėjų Justino Jankevičiaus ir Justės Arlauskaitės-Jazzu juokeliai.

Po Monikos pasirodymo scenoje Justinas užsiminė, kad ji – beviltiškas Justės klonas.

„Tuo metu to neišgirdau, nes buvau užkulisiuose, bet paskui draugai pasakė.

Prisipažinsiu – tada įsižeidžiau. O dabar juokiuosi. Pokštas yra pokštas. Mokėjimas iš savęs pasijuokti – vertybė, gal dar nelabai to moku, bet stengiuosi.

Nemanau, kad esu Justės klonas, bet dainą „Po dangum“ rašė ji ir Leonas, stilius, savaime aišku, labai panašus į jų. Neturiu priekaištų. Aš labai myliu Justę ir Leoną“, – šyptelėjo M.Linkytė.

Apdovanojimų M.A.M.A. statulėles ji laiko namie – pirmiausia, kaip pažadėjo, nori nuvežti ir parodyti savo „mažajam bičiuliui, kuris sirgo, dabar sveiksta“.

Paskui jos galbūt keliaus į Monikos gimtuosius Gargždus – mėgstamiausią miestą, kuriame ji vaikšto be makiažo (tiesa, taip dažnai daro ir Vilniuje), su treningu ir vasarą kaitinasi sode.

Monika galėtų paneigti daug gandų apie popžvaigždžių išlepimą ir prabangą: Vilniuje nuomojasi butą su bičiule, neleidžia sau itin brangių pirkinių ir nesupranta bandymų vaidinti Holivudą.

„Na, gerai, prieš Naujuosius leidau sau nusipirkti naują nepigų telefoną, bet šiaip nesuprantu, kai Lietuvoje bandoma save pateikti kaip dideles žvaigždes.

Esu visiškai paprasta mergina, tokia ir tikiuosi likti“, – nusijuokė Monika.

Šią savaitę ji pradėjo koncertų turą, kurio metu su gyvai grojančia grupe aplankys ir mažesnius Lietuvos miestus, nes, kaip pati sako, nesupranta šalies skirstymo į didmiesčius ir provinciją.

Kovą išsipildys Monikos svajonė – Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje įvyks jos koncertas, kuriame dalyvaus ir styginių grupė.

„Dar vaikystėje, kai panorau lankyti muzikos mokyklą, buvo minčių apie smuiką, bet pasirinkau kitą kelią. Man styginiai – nuostabiai gražu, jau nekantrauju išgirsti, kaip dainos skambės su jais“, – žibančiomis akimis pasakojo Monika.

Vaikino, kuris ją pabučiuotų prieš einant į sceną, nėra, bet, žinoma, galėtų nesunkiai atsirasti.

Feisbuke M.Linkytė yra sulaukusi pasiūlymų tuoktis, o vienas gerbėjas kas savaitę jos klausia, ar susirado vaikiną.

„Kas savaitę – dažnokai. Vieną sykį atsakiau, kad ne, daugiau neatsakinėju. Taip, vaikino nėra, tik aš dėl to nesuku galvos.

Juokauju, kad gal reikia pradėti taupyti pinigus ir tiesiog nusipirkti daug kačių“, – prunkštelėjo M.Linkytė.

Kaip gali būti, kad žavi, populiari mergina neturi artimos sielos? Įsiplieskia linksma diskusija, kurios išvados – galbūt vaikinai užkalbinti ją tiesiog prisibijo, o ji pati to nemėgsta daryti.

„Gal toks mano auklėjimas ir supratimas. Man atrodo, kad vyras turėtų asistuoti moteriai, siekti jos dėmesio, būti džentelmenas.

Pati eiti ir užkalbinti nemėgstu. Savo šeimoje mačiau gražų pavyzdį, kaip vyrai turi elgtis su moterimis, norėčiau ir asmeniniame gyvenime tokio“, – sakė Monika.

Akademinių teisės studijų atostogų dėl karjeros scenoje išėjusi dainininkė ketina grįžti į mokslus, bet dar tiksliai nežino, kada ir kur.

„Vienas procentas žmonių gali daug dalykų nuveikti, sulaukti didelės sėkmės ir be mokslų. Nemanau, kad aš priklausau tam procentui“, – pripažino Monika.

Jos galvoje jau randasi antro albumo užuominų, tačiau kol kas dar smarkiau ten sukasi svajonė apie atostogas.

„Nuo tos akimirkos, kai pernai prasidėjo pasirengimas „Eurovizijai“, ilsėtis nebuvo kada. Jau svajoju apie porą savaičių po Tenerifės saule.

Manau, to nusipelniau“, – nusijuokė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.