Išgirskite: nauja „ba.“ daina – apie melą ir tuščias kalbas

Praėjusią savaitę nudžiuginę savo gerbėjus žinia apie turą po Lietuvą, šiandien grupės „ba.“ nariai pristato pirmąjį kūrinį iš naujojo mini albumo „Saulėsužtemimas“.

„Norėjau, kad kūrinys būtų kaip smūgis – trumpas ir aiškus“, – sako „ba.“ lyderis B.Aleksandravičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Norėjau, kad kūrinys būtų kaip smūgis – trumpas ir aiškus“, – sako „ba.“ lyderis B.Aleksandravičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 9:24 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:47 PM

„Dainos istorija – apie žmonių kalbas, kurios nieko nesveria ir yra tik purvo drabstymas iš tuščio į kiaurą“, – naujausią darbą „Byru iš lėto“ pristato grupės lyderis Benas Aleksandravičius.

Po naujausio kūrinio žodžiais slepiasi istorija, kuri, pasak grupės narių, kilo iš to, su kuo susiduria kiekvienas žmogus: „Gyvenimo patirtys šiame kūrinyje išreiškiamos kaip plytos, kurios, kraunamos ant kito žmogaus galvos lyg sunki našta, laužo jam kojas. Kitų žmonių iš šono kraunamas melas ir tuščios kalbos dusina, tačiau savo gyvenimo kelyje neįmanoma to išvengti.“

Aiškiai „byru iš lėto“ sudėliotai istorijai muzikaliai papasakoti grupė „ba.“ pasirinko neįprastą trukmę – vos kiek daugiau nei vieną minutę. „Nusprendžiau per daug negalvoti apie kūrinių trukmę. Jei viską, ką noriu papasakoti, pavyksta sutalpinti į vieną, tai kam viską tempti iki standartinių trijų?.

Norėjau, kad kūrinys būtų kaip smūgis – trumpas ir aiškus. O jeigu žmonėms patiks, galės jo paklausyti tris kartus iš eilės“, – savo sprendimą aiškina B.Aleksandravičius.

Grupės nariai sutartinai tvirtina, jog „byru iš lėto“ puikiai tinka susipažinimui su naujausiu „ba.“ minialbumu. „Žinoma, visas jis neskambės taip pat, kaip ši daina, tačiau nenorėjome iškart atskleisti viso „Saulėsužtemimo“, – teigia „ba.“ nariai.

Naujausią savo kūrinį „byru iš lėto“ bei visą minialbumą gyvai grupė „ba.“ klausytojams pristatys vasario viduryje prasidėsiančio turo metu – vasario 19 d. Klaipėdoje, bare „Kaštonas“, 20 d. Šiauliuose, „Blic“ bare, 26 d. Utenos kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, 27 d. Kaune, bare „Lizdas“, kovo 4 d. Alytuje, bare „Fenix“ bei kovo 17 d. Vilniuje, „Kablyje“.

Naujoji „ba.“ daina:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.