Oficialu: Adele – neginčijamai populiariausia metų atlikėja

[[ge:lrytas:lrytas:1344004]]

Adele albumas „25“ yra vadinamas nesuvaldoma pasauline 2015-ųjų sensacija.<br>AP nuotr.
Adele albumas „25“ yra vadinamas nesuvaldoma pasauline 2015-ųjų sensacija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 4:05 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:43 PM

Pasaulinė muzikos įrašų pramonės organizacija IFPI pranešė, kad muzikinė šios britų atlikėjos produkcija pernai buvo perkamiausia visame pasaulyje.

Adele pasiekė visų metų pardavimų rekordą, nors jos albumas „25“ pasirodė tik lapkričio 20 dieną ir nebuvo platinamas per tokias muzikos platformas kaip „Spotify“ ar „Apple Music“, o tai yra itin reta, sparčiai augant tokių platformų paklausai.

Trečiasis Adele albumas „25“, kuris išėjo po daugiau nei ketverių metų pertraukos, pasiekė pirmųjų savaičių pardavimų rekordus JAV ir Didžiojoje Britanijoje.

Jos baladė „Hello“ tapo pirmuoju singlu, kurį per pirmą savaitę į savo laikmenas įsikėlė daugiau nei milijonas vartotojų Jungtinėse Valstijose.

IFPI vadovė Frances Moore Europoje pirmadienį paskelbė pranešimą, kuriame albumas „25“ yra pavadintas „nesuvaldoma pasauline 2015 metų sensacija“, o atlikėjos pasisekimas – „tiesiog fenomenaliu“.

Tarptautinės garso įrašų pramonės federacijos IFPI kasmetiniai apdovanojimai yra skiriami pagal atlikėjo koncertų bilietų, skaitmeninių muzikos įrašų kopijų pardavimus ir jų paklausą muzikos platformose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.