Išgirskite: „Solo ansamblio“ albumą pristatanti daina „Malda“

„Solo ansamblis“ įrašė „liūdnos šokių muzikos“ albumą.<br>L.Stasiulionytės nuotr.
„Solo ansamblis“ įrašė „liūdnos šokių muzikos“ albumą.<br>L.Stasiulionytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 11:17 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 11:28 AM

„Vokiškas sintezatorius įsuka pasakojimą, fone apsvaigusias galvas kelia efektuotos gitaros „gervės“. Netikėtai prasidėjęs mušamųjų dialogas su būgnų mašina nukelia į vieno žinomiausių vokiečių kalba rašiusio poeto Rainerio Marijos Rilkės šimto metų senumo monologą“, – taip singlą „Malda“ iš netrukus pasirodysiančio pirmojo albumo „Roboxai“ pristato grupės „Solo ansamblis“ nariai.

„Nors daina jau įrašyta, kaskart dainuodamas ar klausydamas, aš ją matau vis kitaip. Man ji – tarsi aplikacija, kai nuimi vieną, antrą sluoksnį ir, atrodo, jau turėtum pasiekti pagrindą, tačiau ten glūdi dar daugiau posluoksnių, kuriuos klausytojas lukštens jau pagal savo patyrimą“, – sako vienas grupės narių Jonas Šarkus.

Toks yra ir viso kovo pradžioje pasirodysiančio debiutinio albumo „Roboxai“ tikslas – suteikti galimybę kiekvienam surasti šį tą sau.

Pirmasis grupės diskas bus tamsus, savitas, pulsuojantis elektra ir miesto triukšmu. „Albumas išėjo net tamsesnis ir energingesnis nei tikėjausi. Bet, matyt, šiuo metu tokie esame ir mes, ir tai, kas mus supa ir įkvepia. Gal ne veltui viena klausytoja mūsų stilių pavadino „sad dance“, – aiškina kitas „Solo ansamblio“ narys Vytautas Leistrumas.

Albumu grupė įtvirtina ir pagrindinį kūrybos siekį – kurti muziką šokiams ir klausymui, sielai ir protui. O visa tai išgirsti ir pirmiesiems išvysti debiutinį albumą bus galima jau po kelių savaičių vyksiančiuose albumo pristatymo koncertuose: kovo 4 d. „Tamstoje“ Vilniuje, kovo 5 d. „Orixo“ Kaune ir kovo 19 d. „Raketoje“ Klaipėdoje.

Kviečiame išgirsti ir įvertinti grupės „Solo ansamblis“ singlą „Malda“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.