Sovietų Sąjungą garbinančio O. Gazmanovo klipe – Ž. Tratas

Lietuvių aktorius Žilvinas Tratas, užsienyje žinomas Jameso Trato slapyvardžiu, nusifilmavo rusų dainininko Olego Gazmanavo ir gruzinų atlikėjos Tamaros Gverdciteli vaizdo klipe „Voronoj“.

Žilvinas Tratas.
Žilvinas Tratas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 9:42 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:17 PM

Dainos vaizdo klipe lietuvių aktorius atlieka pagrindinį mylimąją pagrobusio čigono vaidmenį.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Žilvinas Lietuvoje – retas svečias. Šiuo metu aktorius siekia išgarsėti užsienyje. Pirmiausia aktorius emigravo į Čekiją, kur filmavosi režisieriaus Jameso Blacko juostoje „Drakula – podiumo žudikas“. Pastaruoju metu Ž.Tratas vis dažniau apsilanko Rusijoje.

„Prieš emigruodamas kruopščiai išanalizavau visas potencialias šalis, kurios turi stiprią kino industriją. Susisiekiau su daugybe agentų, vadybininkų ir kitų sferų atstovų trijuose skirtinguose žemynuose. Didžiausio susidomėjimo sulaukiau iš dviejų miestų – Maskvos ir Prahos“, – prieš metus žurnalui „Stilius“ sakė Žilvinas.

Klipo, kuriame filmavosi lietuvių aktorius, dainą sukūrė O.Gazmanovas. Jis labiau garsėja ne nuopelnais scenai, o Sovietų Sąjungos garbinimu ir nesantaikos kurstymu. Kai prieš pusmetį atlikėjas paskelbė Rusiją išaukštinančios dainos vaizdo klipą, laikinai buvo užblokuota jo oficiali „YouTube“ paskyra.

Prieš dvejus metus Olegas buvo surengęs koncertą Vilniuje ir per jį atliko Sovietų Sąjungą šlovinančias dainas. Po tokio akibrokšto Lietuvos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad O.Gazmanovas kursto nesantaiką ir rodo nepagarbą Lietuvos istorijai.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius 2014-aisiais įtraukė į juodąjį sąrašą tris Rusijos estrados dainininkus, kuriems uždrausta atvykti į šalį. Tarp jų buvo ir O.Gazmanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.