Klaipėdos Dramos teatre vyks ir popmuzikos žvaigždžių koncertai

Po aštuonerius metus trukusios rekonstrukcijos į Klaipėdos dramos teatro pastą sugrįžusias teatro mūzas netrukus pradės lankyti dar viena jų „kolegė“, globojanti muziką. Vasario pabaigoje teatro didžiojoje salėje vyks vieno populiariausių Lietuvoje atlikėjų Gyčio Paškevičiaus ir grupės „Crazy Crow“ koncertas, o per ateinančius du pavasario mėnesius renginių organizatoriai Klaipėdos dramos teatre planuoja surengti visą žinomiausių šalies muzikos grupių koncertų ciklą.

Klaipėdos dramos teatre koncertuos ir L.Adomaitis (kairėje), ir G.Paškevičius su savo grupėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Klaipėdos dramos teatre koncertuos ir L.Adomaitis (kairėje), ir G.Paškevičius su savo grupėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 4:09 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:02 AM

Pasak teatro vadovo Tomo Juočio, rekonstruojant pastatą, išsyk buvo galvojama apie tai, kad būtų galima išplėsti jo funkcijas, atnaujintas erdves pritaikant ne tik paties teatro reikmėms, bet ir uostamiesčio kultūriniam turizmui, konferencijoms, įvairiems renginiams, turintiems teatrui artimą kultūrinę misiją.

Iš dalies šis daugiafunkciškumo siekis lėmė ir solidžias investicijas bei pažangiausius sprendimus, susijusius su scenos, garso, apšvietimo, multimedijos ir kita įranga.

„Šiuo metu renginių organizatoriams ir atlikėjams galime pasiūlyti pačią moderniausią scenos techniką ir technologijas“, – sako T. Juočys.

Naujos galimybės išsyk sudomino uostamiesčio renginių organizatorius. Todėl, Klaipėdai vis labiau apsiprantant su miesto gyvenimą apčiuopiamai papildžiusia sena-nauja kultūrine erdve, ji skelbia dar vieną džiugią žinią bei pradeda kviesti ne tik teatro, bet ir muzikos mėgėjus.

Vienas pirmųjų vasario 26 d. Klaipėdos dramos teatro akustines ir gyvos muzikos įgarsinimo galimybes pademonstruos Lietuvos muzikos grandas G.Paškevičius su grupe „Crazy Crow“.

Tai, regis, labai gerai publikai pažįstamas atlikėjas, sėkmingai renkantis arenas, tačiau per daugelį savo karjeros metų nepraradęs nuoširdumo, sukaupęs didžiulę pasirodymų pačiose įvairiausiose scenose patirtį bei savo kūrybiniame arsenale turintis tiek populiarių šlagerių, tokių kaip „Šiam pasauly“, „Tu vėjo paklausk“, „Dalužė“, tiek jautrių baladžių ar širdį veriančių romansų.

Viena yra jų klausytis didžiulėje arenoje ir visai kas kita – nedidelėje ir jaukioje Klaipėdos dramos teatro salėje, kur bus girdimi visi G.Paškevičiaus vokalo atspalviai ar kiekvienas prisilietimas prie gitarų stygų.

Ir tai bus ne vienintelis tokio lygio koncertas Klaipėdos dramos teatre. Kovo 8-ąją šventę visoms moterims, merginoms bei jų antrosioms pusėms dovanos Linas Adomaitis su akustine gyvo garso grupe. Šis atlikėjas taip pat jau yra pademonstravęs savo profesionalius gebėjimus itin kūrybiškai derinti šiuolaikinę ir akademinę muziką bei pritaikyti programą ir atlikimą specifinėms erdvėms. Klaipėdos dramos teatre skambės pačios ryškiausios L.Adomaičio sukurtos dainos, įvilktos į naują drabužį, skirtą teatro scenai, tad ši erdvė neabejotinai taps dar viena galimybe šiam charizmatiškam atlikėjui atsiskleisti naujomis spalvomis.

Lygiadienį kovo 21-ąją klaipėdiečiai pasitiks kartu su Aiste Smilgevičiūte ir grupe „Skylė“. Tradicijos koncertu pažymėti metą, kai dienos ir nakties svarstyklės išsilygina, šis kolektyvas laikosi jau septynerius metus, tačiau Klaipėdoje tai darys pirmą kartą. Mistika, istorija, gamtos paslaptimis ir simboliais apipintus kūrinius iš albumų „Povandeninės kronikos“, „Broliai“, naujausio „Vilko vartai“ bei kitų Aistė Smilgevičiūtė kartu su Roku Radzevičiumi ir „Skylės“ akordeonistu Mantvydu Kodžiu atliks pritariant styginių kvartetui. Neatsiejama akustinio pasirodymo dalis bus ne tik grynas kokybiškas garsas, bet ir šviesų dailė Klaipėdos dramos teatro scenoje.

Koncertų ciklą balandžio 8 d. vainikuos pasirodymas, kuris galiausiai apjungs teatro ir muzikos mūzas. Tą vakarą žiūrovus pakvies trys Lietuvoje gerai žinomi aktoriai Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis, po ilgos pertraukos atgaivinę grupę „Aktorių trio“ bei įrašę naują albumą simboliniu pavadinimu „Vėl katu“. „Sielų giminystė, pagarba bendroms vertybėms, muzikai ir poezijai išlieka! Todėl visada ateina laikas, kai vakare susėda trys draugai ir tyliai klauso vienas kito. Po truputį gimsta nauja bendra daina“, – naują muzikinį-koncertinį etapą apibūdina K.Smoriginas.

Koncertus Klaipėdos dramos teatre rengiantis uostamiesčio renginių organizatorius Jevgenijus Sokolovas sako, kad ruošdami programas atlikėjai labai jautriai ir atsakingai atsižvelgia į tą specifinę teatro erdvę, stengiasi maksimaliai prie jos pritaikyti savo pasirodymus, pridėti dramaturgijos, kad žiūrovai galėtų mėgautis tiek kokybišku garsu, tiek veiksmu ir vaizdais scenoje.

Kita vertus, šie pasirodymai – tai puiki galimybė platesniam ratui žmonių susipažinti su rekonstruotu Klaipėdos teatru, pajusti jo dvasią, savo akimis išvysti visas naująsias scenos bei žiūrovų salės galimybes, išbandyti atnaujintas kėdes parteryje ar pirmajame balkone, iš kurio vaizdas į sceną dabar ne ką prastesnis nei iš apačios.

Beje, koncertų organizatorius J.Sokolovas prasitarė, kad, atsižvelgiant į unikalias ne tik scenos, bet ir žiūrovų salės technologijas, kurios leidžia „pradanginti“ žiūrovų kėdes po grindimis ir palikti atvirą erdvę stovimoms vietoms, teatre buvo suplanuotas netgi Lietuvos rokenrolo vedlių grupės „Bix“ koncertas. Tačiau jo data sutapo su planine minėtų technologijų patikra ir reguliavimu.

Be to, galiausiai buvo nutarta, kad roko muzikai reikalinga mažiau įpareigojanti erdvė. Juolab kad „Bix“ savo naujo albumo „Ray“ pristatymo koncertą ruošia visa sudėtimi ir dar su pučiamųjų instrumentų grupe. Todėl šis koncertas balandžio 1 d. vyks Klaipėdos „Vakario“ renginių salėje.

Tiesa, balandžio 15 d. J.Sokolovas į Klaipėdos dramos teatrą atveš dar vieną kolektyvą: su programa „Gero humoro dozė“ čia pirmą kartą pasirodys improvizacijos teatras „Kitas Kampas“, kuriame vaidina aktoriai Audrius Bružas, Balys Latėnas, Kirilas Glušajevas, Martynas Nedzinskas, Aistė Lasytė ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.