Festivalyje „Kilkim Žaibu“ gros britų muzikos legenda „Venom“

Lietuvos 2016 m. kultūros sostinės Telšių globojamas senųjų tradicijų ir alternatyvios muzikos festivalis „Kilkim Žaibu“ pirmą kartą į Baltijos kraštą atveža pasaulinę sunkiojo roko legendą „Venom“.

„Kilkim Žaibu“ rengėjai apie „Venom“ viešnagę svajojo ne vienus metus.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
„Kilkim Žaibu“ rengėjai apie „Venom“ viešnagę svajojo ne vienus metus.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 1:48 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:17 PM

Beveik 40 metų gyvuojanti grupė iš Didžiosios Britanijos „Venom“ yra vieni iš kertinių sunkiosios muzikos atlikėjų, kurių veikla stipriai įtakojo tokių metalo žanrų kaip „black“, „thrash“, „speed“ vystymosi raidą bei įkvėpė tūkstančius vėliau sekusių šių žanrų atlikėjų.

„Venom“ savo muzikinį kelią pradėjo 1979 metais. Jų ekstremali kūryba, ugninga energija ir aršus įvaizdis įtakojo tokias pasaulines žvaigždes kaip „Metallica“, „Slayer“, „Exodus“, „Megadeth“.

Šios komandos lydėdavo „Venom“ turuose kaip „apšildančios“ grupės. Žinoma, bėgant laikui viskas evoliucionavo ir keitėsi, bet „Venom“ išliko ištikimi savo pasirinktam keliui – groti ekstremalų metalą be kompromisų, išvengiant vartotojiškai visuomenei lengvai virškinamų klišių.

Visą savo gyvavimo laikotarpį grupė išliko aktyvi, nenustojo kurti, išleido keliolika albumų, iš kurių ir paskutinieji muzikos kritikų yra vertinami palankiai. Tai, kad grupė ir šiandien dar turi daug kūrybinio potencialo bei pripažinimo, įrodo ir faktas, kad „Venom“ iki šių dienų yra kviečiami į didžiausius pasaulio sunkiosios muzikos koncertus ir festivalius, kur užima aukščiausios pakopos pozicijas. „Venom“ festivalyje „Kilkim Žaibu“ koncertuos birželio 25 d. – trečiąją festivalio dieną. Šios grupės pasirodymui renginio organizatoriai kaupėsi ilgus metus. Grupė groja retai, yra išranki renginiams. Nors patys grupės muzikantai nėra labai išlepę ir reiklūs, vis dėlto tokio kalibro grupės dalyvavimas natūraliai reikalauja daug susikaupimo ir dėmesio.

Grupė negroja be pirotechnikos efektų, turi daug išskirtinių pageidavimų tiek pačiai scenai, tiek jos garso bei apšvietimo aptarnavimui. Visa tai byloja, jog šis koncertas festivalio istorijoje bus tikrai neeilinis.

Be minėtų garsiųjų anglų festivalyje pasirodys ir šie alternatyvios muzikos atlikėjai: „Schirenc Plays Pungent Stench“ (Austrija), „The Ruins of Beverast“ (Vokietija), „ErebAltor“(Švedija), „Saturnalia Temple“ (Švedija), „Sectorial“ – (Ukraina), „Scythian“ (Anglija), „Romuvos“ (Lietuva / Izraelis), „Eschatos“ (Latvija). Ir tai tik mažesnė pusė visų numatytų atlikėjų.

Alternatyvios muzikos žinomų grupių, žada festivalio rengėjai, bus dar daugiau, tiek iš Baltijos, tiek iš tolimesnių šalių. Svarbu paminėti ir tai, kad festivalis neapsieis ir be senųjų tradicijų palaikymo. Renginyje dalyvaus archainio folkloro ir folkroko kolektyvai, senųjų amatų meistrai, gyvosios istorijos klubai.

Festivalis vyks 2016 m. birželio 23-25 dienomis prie Lūksto ežero, Varniuose, Telšių rajone.

„Venom“ pasirodymo ištrauka:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.