„Scorpions“ norai Kaune: privatus lėktuvas ir penki automobiliai

Vokietijos grupės „Scorpions“ narių kelionės į Lietuvą nebestebina, bet rytoj roko legendos Lietuvoje vis dėlto kai ką padarys pirmą kartą.

K.Meine’as – nepakeičiamas „Scorpions“ vokalistas. Šioje vokiečių roko grupėje jis dainuoja nuo 1969-ųjų.<br>T.Bauro nuotr.
K.Meine’as – nepakeičiamas „Scorpions“ vokalistas. Šioje vokiečių roko grupėje jis dainuoja nuo 1969-ųjų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Feb 23, 2016, 4:00 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:28 PM

Kai prieš 18 metų į mūsų šalį „Scorpions“ atvyko pirmą sykį, jų pasirodymas pilnutėliuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose buvo tikra sensacija.

Dar sovietmečiu grupės daina „Still Loving You“ prasismelkė į lietuvių magnetofonus, griūvant Sovietų Sąjungai daina „Wind Of Change“ tapo pokyčių himnu, todėl sentimentų „skorpionams“ buvo labai daug.

Ištikimiausi gerbėjai „Scorpions“ dabar jau yra Lietuvoje girdėję bent keletą kartų, tačiau grupės trauka nemažėja.

Kai trečiadienį grupė išeis į Kauno „Žalgirio“ arenos sceną, ją pasitiks didelė minia gerbėjų – bilietai į pasirodymą perkami puikiai.

„Ši grupė ne sykį buvo Vilniuje, bet nė karto nesilankė Kaune. Pamanėme, kad kauniečiai nepraleis tokios progos, be to, į šį miestą patogu atvažiuoti kone iš visos Lietuvos. Tai visiškai pasiteisino“, – džiaugėsi koncertą rengiančios agentūros „Bravo Events“ vadovas Vaidas Zdancevičius.

Didžiuojasi ilga karjera

„Scorpions“, kurie šiuo metu pasaulinėse gastrolėse švenčia penkiasdešimtmetį, galima drąsiai vadinti populiariausia visų laikų Vokietijos roko grupe.

Rio de Žaneire, Niujorke, Tokijuje ir Maskvoje šie muzikantai surinko penkiaženkles gerbėjų minias, išleido dešimtis albumų, kurie daugiau nei 500 savaičių laikėsi Vokietijos populiariausių kūrinių dešimtukų viršūnėse.

Nepakeičiamas grupės vokalisto Klauso Meine’o ir gitaristo Rudolfo Schenkerio duetas yra vienas roko ilgaamžiškumo simbolių.

„Kai geriau pagalvoji, pasaulyje yra nedaug grupių, kurios gali pasigirti grojančios 50 metų. „The Rolling Stones“, „The Who“ ir mes – daugiau tokių beveik nėra“, – „Lietuvos rytui“ sakė 67-erių R.Schenkeris.

Nusprendė nebesiskirstyti

Kai kam ši viešnagė gali atrodyti keista. Mat prieš šešerius metus „Scorpions“ paskelbė, kad rengia atsisveikinimo gastroles, po kurių išsiskirstys.

Atsisveikinimo koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje vokiečiai surengė 2011-aisiais. Tada dar sykį ten pat „atsisveikino“ 2013-aisiais. Bet po to pakeitė nuomonę, pernai išleido albumą „Return To Forever“ ir iš karto leidosi į naujas gastroles.

„Rimtai planavome skirstytis, bet tada mums paskambino iš MTV ir pasiūlė įrašyti akustinį koncertą. To iki šiol nebuvome darę, nes vis neturėdavome laiko. Šį kartą turėjome. Ir mus tas koncertas taip nudžiugino, kad nusprendėme tęsti veiklą.

Pernai gegužę Kinijoje pradėjome 50-mečiui skirtas gastroles, grojome Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje. Salės pilnos, žmonės vis dar nori girdėti „Scorpions“. Kam sustoti?“ – „Lietuvos rytui“ sakė R.Schenkeris.

Būgnininkas – skandalistas

1965-aisiais „Scorpions“ įkūręs Rudolfas ir 1969-aisiais grupėje dainuoti pradėjęs Klausas – ne vieninteliai grupės senbuviai. Gitaristas Matthias Jabsas joje groja jau 37 metus, amerikietis būgnininkas Jamesas Kottakas – 20 metų.

Grupės „jaunėlis“ – lenkas bosininkas Pawelas Maciwoda, kurį „skorpionai“ atrado per gastroles jo gimtinėje ir 2003-iaisiais pakvietė prisidėti.

J.Kottakas grupėje yra užsidirbęs chuligano reputaciją – užpernai mėnesį praleido Dubajaus kalėjime. Turint omenyje, kad jis musulmoniškuose Jungtiniuose Arabų Emyratuose viešai girtavo ir įžeidė islamą, muzikantas dar lengvai išsisuko.

„Kol jis sėdėjo kalėjime, su sūnumi nuvykome į Dubajų ir savaitę atostogavome. Jamesas paprašė jį aplankyti kalėjime.

Neaplankiau, nes nenorėjau, kad pamanytų, jog jam jau atleidau. Suteikėme jam progą tarp kalėjimo sienų pagalvoti apie savo elgesį. Jis grįžo pasikeitęs – drausmingas ir griežtas sau“, – tikino R.Schenkeris.

Nori atskirų automobilių

„Scorpions“ demonstruoja brolišką draugystę, bet turi įpročių, kurie stebina koncertų rengėjus.

Daugelį metų nesikeičiantis muzikantų reikalavimas – iš oro uosto į miestą visi penki „skorpionai“ vežami atskirais prabangiais automobiliais.

Atrodo kiek nepraktiška, bet tai – nelaužoma taisyklė. Galbūt taip patiems rokeriams tiesiog patogiau – panorėję jie gali laisvalaikį prieš koncertą leisti visai netrukdydami kitiems.

Prieš pasirodymą Kaune grupės pateiktame pageidavimų sąraše – nedaug alkoholinių gėrimų, tačiau daug sveikų maisto produktų, prabangiai įrengti užkulisių kambariai ir išskirtinis dėmesys saugumui.

Galima suprasti – po pernykščių teroro aktų Paryžiuje „Scorpions“ buvo pirmoji grupė, surengusi čia didelį koncertą.

„Visi bilietai parduoti, tačiau jausmas buvo keistas, tikrai buvo nemažai įtampos ir nervų“, – pripažino R.Schenkeris.

Keliauja privačiu lėktuvu

Kitas „žvaigždiškas“ noras – tiesiai į Kauną „Scorpions“ atvyks specialiai užsakytu privačiu lėktuvu.

Tai šiek tiek stebina, nes pirmadienį grupė koncertavo vos už 300 kilometrų – Rygoje. Tokius atstumus muzikantai paprastai įveikia autobusais ar automobiliais.

Tikėtina, kad po pasirodymo Rygoje grupė skris praleisti laisvadienio Vokietijoje, o po to vėl atskris į Baltijos šalis.

Kaune nakvoti muzikantai kol kas neplanuoja – po koncerto ketina išskristi iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.