Knygų mugėje – įspūdingas atlikėjos L. Maknavičiūtės debiutas

Kritikai L.Maknavičiūtę jau vadina būsima J.Šeduikytės ir A.Orlovos konkurente.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kritikai L.Maknavičiūtę jau vadina būsima J.Šeduikytės ir A.Orlovos konkurente.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 4:36 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:03 PM

Šiandien Vilniaus knygų mugėje buvo pristatytas debiutinis jaunos dainininkės Liepos Maknavičiūtės albumas „Ofelija“. Albumą ekspertai vadina gaiviu oro gurkšniu lietuviškos popmuzikos padangėje ir prognozuoja, jog Liepa sudarys rimtą konkurenciją tokioms atlikėjoms kaip Alina Orlova, Jurga Šeduikytė ar Ieva Narkutė.

Pati Liepa, pasirinkusi sceninį vardą Ofelija, nelinkusi su niekuo lygintis, tačiau jos kuriamą muziką spėjo įsidėmėti ne tik Lietuvos melomanai – vienas iš albumo „Ofelija“ kūrinių „Drugiai“ šiuo metu skamba amerikiečių serialo „The Legends“ garso takelyje.

Nors albumas „Ofelija“ buvo pristatytas darbo dieną, parodų centro „Litexpo“ salė buvo artipilnė – naujo vardo muzikiniame pasaulyje susirinko paklausyti per šimtą žiūrovų. Ofelija autorinius kūrinius atliko akompanuodama fortepijonu ir susilaukė gausių aplodismentų.

Muzikos ekspertų, tokių kaip Darius Užkuraitis, Vaidas Statkevičius ir Lauras Lučiūnas, nuomone, Liepos Maknavičiūtės kūryba yra savita, originali ir turinti meninę vertę. Jų teigimu, būtent tokių išjaustų ir kūrybingų projektų Lietuvos populiariosios muzikos erdvėje šiuo metu trūksta, tad Ofelija turėtų netrukti rasti savo auditoriją.

Apie tai, kad Liepa turi muzikos verslo atstovų palaikymą, liudija ir tai, kad albumą „Ofelija“ padėjo kurti padėjo profesionalūs prodiuseriai, grupės „Siela“ nariai Raimondas Jaroševičius ir Aurelijus Sirgedas.

22 metų dainininkė nėra naujokė muzikos pasaulyje – prieš ketverius metus Liepa laimėjo LRT televizijos jaunų talentų konkursą „Vunderkindai“, o kelios jos parašytos dainos jau yra skambėjusios radijo stotyse „LRT Opus“, „Lietus“, „Laisvoji banga“, kur užėmė aukštas pozicijas klausomiausių kūrinių sąrašuose. Šiuo metu Ofelija studijuoja Muzikos ir teatro akademijoje fortepijono specialybę, dirba modeliu, tapo paveikslus bei rašo naujas dainas.

„Žmonės, skaičiuojantys darbo valandas biuruose, dažnai nesupranta, kur dingsta maniškės kūrybinės. Jos neapsibrėžtos, sunkiai suvokiamos ir nepaaiškinamos. Tad albumas yra mano nuveikto meniško darbo materialioji dalis, kuria galiu disponuoti ir bent kažkiek konkrečiau suvokti savo kūrybinių klaidžiojimų sistemiškumą“, – po pristatymo sakė Ofelija.

Pasak jos, debiutinio albumo dainos vėjavaikiškos, romantiškos, daug jų buvo parašyta besimokant dvyliktoje klasėje. „Mokyklos, o ypač studijų aplinka suteikė daug emocijų, blaškymosi, abejonių. Netikėti artimų žmonių poelgiai, kartais labai skaudinantys, savarankiško gyvenimo pradžia, vienatvė, gamta – visa tai sutelpa mano albume“, – pasakojo dainų kūrėja.

Ofelija tikino, kad kurdama negalvoja apie konkretų klausytoją. „Tikiu, kad mano dainose kažką sau artimo gali surasti ir gyvenimą apmąstantis senolis, ir pagal paukščio melodijas šokantis vaikas, ir niūriose mintyse paskendęs paauglys. Svarbiausia, jog žmonės suvoktų dainos nešamą žinutę, gebėtų ją priimti savanoriškai, ne per prievartą. Man tai būtų tikras stebuklas“, – sakė ji.

L.Maknavičiūtės daina „Drugiai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio