Albumo apžvalga. Janet Jackson „Unbreakable“

JAV popžvaigždė Janet Jackson balandį koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje. Puiki proga susipažinti su šiuo jos albumu, išleistu po septynerių metų pertraukos. Per tuos septynerius metus nutiko daug – J.Jackson palaidojo brolį Michaelą Jacksoną, susiriejo su savo įrašų leidykla, ištekėjo už Kataro milijardieriaus.

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 6:50 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:34 AM

Smagu girdėti, kad į sceną ji grįžta aukštai pakelta galva – „Unbreakable“ yra vienas geriausių Janet darbų, jo išleidimui planuotos daugiau nei 100 koncertų pasaulinės gastrolės (kurias kiek sugadino dainininkės liga, dėl kurios teko nukelti nemažai pasirodymų JAV, bet koncertas Lietuvoje, tikina dainininkė, būtinai įvyks).

Pirma, ką pastebi – Janet nepasidavė laikmečio srovėms ir leido sau nesivaikyti madų. Taip, dainoje „Shoulda Known Better“ yra užuominų į šiuolaikinę šokių muziką, bet visa kita – tai, kas labiausiai patinka pačiai J.Jackson, o ne tai, kas dabar geriausiai parduodama. Albume yra kelios įspūdingo grožio baladės („After You Fall“, „Promise“, „Lesson Learned“), nemažai seksualaus ritmenbliuzo (pavyzdžiui, su reperiu J.Cole'u įrašytas „No Sleeep“), „disco“ stiliaus ritmų („Night“) ir net nusilenkimas senajam fankui ir soului (beprotiškai linksma „Gon B'Alright“).

Muzika – kupina garso atradimų ir įdomių aranžuotės sluoksnių (ypač antroje albumo dalyje). Svečių – nedaug, bet jie ryškūs (pavyzdžiui, reperė Missy Elliott). Balsas – kupinas jausmingumo. Beje, dainose „The Great Forever“ ir „Unbreakable“ vokalo maniera taip primena M.Jacksono, jog pradedi dvejoti, ar neiškrėstas triukas ir iš archyvų neištraukti kokie negirdėti jo įrašai.

Bet ne, viską čia sudainavo Janet. Mirus broliui, ji liko žymiausia muzikaliosios šeimos narė. Ir albumas „Unbreakable“ tai šeimai tikrai nedaro gėdos.

Įvertinimas – 9 iš 10. Daina „No Sleeep“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.