Premjera: „Colours Of Bubbles“ klipe – įamžinta neregio svajonė

Prieš metus M.A.M.A. ceremonijoje geriausia roko grupe paskelbti šiauliečiai „Colours Of Bubbles“ verčia kitą puslapį – publikai pristato naują albumą „She Is The Darkness“, o šiandien – vaizdo klipą „The Edge Of The World“, įkvėptą jausmingos istorijos.

Regėjimo netekęs M.Maželis neatsisakė savo troškimų – vienas jų buvo išmokti šokti tango.<br>S.Karolytės nuotr.
Regėjimo netekęs M.Maželis neatsisakė savo troškimų – vienas jų buvo išmokti šokti tango.<br>S.Karolytės nuotr.
Naujasis „Colours Of Bubbles“ stilius – džentelmenai su kostiumais.<br>S.Karolytės nuotr.
Naujasis „Colours Of Bubbles“ stilius – džentelmenai su kostiumais.<br>S.Karolytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Mar 5, 2016, 11:45 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 4:23 PM

Trisdešimtmetis Marius Maželis niekada nėra buvęs „Colours Of Bubbles“ koncerte, tačiau apsidžiaugė, kai sulaukė pasiūlymo tapti pagrindiniu šios grupės naujo klipo herojumi.

Idėja lyg ir paprasta – Marius su partnere šokio ritmu sukasi repeticijų salėje. Tik pabaigoje paaiškėja, kad šis jaunas vyras – aklas.

„Tai įdomus sutapimas. Šios mūsų dainos tekstas – apie šviesos paieškas, žingsnį iš tamsos.

Kai sužinojome apie Marių, jo istorija mums pasirodė labai įdomi. Nuostabi jo svajonė – jis neteko regėjimo, tačiau tai nesutrukdė siekti išmokti šokti tango“, – pasakojo „Colours Of Bubbles“ dainininkas Julijus Aleksovas.

Mariui regėjimas nusilpo vaikystėje, kai žaisdamas kieme patyrė galvos traumą.

Kito berniuko sviestas akmuo paveikė regos nervus. Silpnesnis regėjimas nesutrukdė jam gerai baigti mokyklos ir įstoti studijuoti istorijos.

Kai prieš maždaug aštuonerius metus vaikinas visiškai prarado regėjimą, teko susimąstyti apie kitą gyvenimo kelią – Marius baigė istorijos studijas, bet tada išmoko masažuotojo amato. Pagal šią profesiją jis dirba ir dabar.

Viena Mariaus svajonių buvo išmokti šokti. Ne viena šokių studija nepatikliai vertino jo norus, bet Šokių akademijoje vaikinas sulaukė supratimo ir palaikymo.

Šokiai – M.Maželio aistra. Vienas Lietuvos režisierius ketina apie tai sukurti ilgametražį dokumentinį filmą.

Apie tai jis prasitarė savo kolegai režisieriui Dariui Miniotui. Šiam kilo idėja, kad Mariaus istorija gerai tiktų „Colours Of Bubbles“ vaizdo klipui.

„Mes draugiškai pasiskolinome šią idėją, klipui nufilmuoti vaizdai galbūt tiks ir dokumentiniam filmui.

Nė vienas klipe rodomas žmogus nėra profesionalus aktorius. Tai tikros repeticijos vaizdai su tikromis emocijomis.

Kai per filmavimą susipažinau su Mariumi, jis mane sužavėjo – spindi optimizmu ir gyvenimo džiaugsmu. Jam patiko klipo mintis – parodyti, kad neįgalieji turi troškimų ir gali juos įgyvendinti. Kad aklumas netrukdo visaverčiam socialiniam gyvenimui“, – pasakojo Julijus.

Dainininką apstulbino keletas sutapimų. Dar nesugalvoję klipo idėjos „Colours Of Bubbles“ nusprendė, kad naujo albumo „She Is The Darkness“ pavadinimas viršelyje bus išspausdintas ir akliesiems skirtu Braille’io raštu.

Praėjusį savaitgalį pirmi šimtas albumo egzempliorių atkeliavo į Vilniaus knygų mugę ir buvo išgraibstyti per kelias valandas.

„Pirmasis žmogus, kuris atėjęs prie mūsų stendo paprašė autografo, buvo aklasis iš Šiaulių“, – nustebęs kalbėjo J.Aleksovas.

Nors prieš keletą metų apie „Colours Of Bubbles“ žinojo tik būrelis roko ir alternatyviosios muzikos klausytojų, „She Is The Darkness“, tikimasi grupės aplinkoje, gali tapti rimtu Šiaulių rokerių proveržiu.

Albumo idėja – kiek neįprasta. Grupė naujas dainas skyrė moterims, kurias suskirstė į keturias kategorijas: moteris-svajones, mylimas moteris, moteris-chameleonus ir bukas moteris.

„Būtent šiems keturiems moterų tipams skirtas albumas „She Is The Darkness“. Visų kategorijų moterys albume turi savo dainų, visos jos ypač svarbios kiekvienam iš mūsų ir sudaro dailiosios lyties atstovių visumą“, – pasakojo muzikantai.

Tai gali skambėti kaip pretenzinga nesąmonė, bet pirmieji atsiliepimai apie naujus kūrinius – puikūs.

„Vyrai, nuostabiai padirbėjot“, – vos išklausęs porą albumo dainų socialiniuose tinkluose paskelbė melomanas ir TV laidų vedėjas Paulius Ambrazevičius.

Komplimentų tikriausiai bus ir daugiau. Tik kukliai besielgiantiems „Colours Of Bubbles“ sunku išmokti juos priimti.

Paklaustas, ar albume yra kūrinių, kurie gali tapti hitais, J.Aleksovas sumurmėjo, kad tai „labai sudėtingas klausimas“.

Vis dėlto tikėjimo ir atsidavimo savo idėjai – per akis. Dėl naujo albumo Julijus ir grupės gitaristas Tomas Grubliauskis metė darbus Vilniuje ir grįžo į gimtuosius Šiaulius, kad galėtų repetuoti ir kurti kasdien, o ne sykį per savaitę.

„Pirmą albumą kūrėme visus 8 karjeros metus, o šį – jau subrendę, pasikeitę, tikriausiai patobulėję kaip muzikantai.

Jis kitoks – turtingesnis skambesys, yra orkestrinio skambesio, įrašyti padėjo „Ąžuoliuko“ vaikinai ir įvairiais instrumentais grojantys svečiai. Per koncertus prie mūsų prisidės trimitininkas ir trombonininkas.

Nuotaika – gana tamsi, bet su prasimušančiais šviesos spinduliais. Norėjome, kad albumas būtų kaip filmas: kiekviena daina kurtų vis kitą vaizdinį, klausytojai galėtų jas susieti su savo gyvenimo įvykiais. Tikimės, kad pavyko“, – kalbėjo J.Aleksovas.

Įvaizdis – irgi naujas. Albumą lydinčiose nuotraukose muzikantai įsiamžino su griežto kirpimo kostiumais. Taip ketina nuo šiol atrodyti ir scenoje.

Anot Julijaus, grupės muzikantai – jau ne paaugliai, pribrendo kostiumams ir kaklaraiščiams, be to, su tokiu stiliumi niekada neprašausi.

Vienas dalykas nesikeičia – albume nėra nė vienos dainos lietuvių kalba.

„Taip, ir toliau dainuojame tik angliškai. Nors buvo viena daina lietuviškai, įrašyta spektakliui, kol kas į lietuvių kalbą sukti nesiruošiame“, – pasakojo dainininkas.

„Colours Of Bubbles“ dar nekoncertuoja pilnose arenose, nenusipirko „Porsche“ ir nepradėjo draugauti su supermodeliais, bet koncertuose žiūrovų vis daugiau, o optimizmo muzikantų galvoje ir širdyje nesumažėjo.

Dar šiais metais „Colours Of Bubbles“ tikisi pasirodyti Olandijoje, Austrijoje, Slovėnijoje, Vokietijoje, Lenkijoje. Mažytė viltis savo muziką išnešti už Lietuvos ribų niekur nedingo. Kaip ir noras atsikirsti tiems, kurie sako, kad rokas Lietuvoje – neperspektyvi ir nepopuliari muzika.

„Rokas niekada nemirs, tuo esu visiškai įsitikinęs. Taip, jis išgyvena pakilimų ir nuopuolių, bet, pavyzdžiui, M.A.M.A. ceremonijoje grojo puiki jauna roko grupė „Wolfsome“ iš Kauno.

Kai atrodo, kad rokas Lietuvoje patiria krizę, vis atsiranda naujų grupių, kurios įrodo kitaip. Tikiu, kad viskas su šia muzika Lietuvoje yra ir bus gerai“, – nusišypsojo J.Aleksovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.