Festivalyje „Positivus“ – Iggy Popas, M83, „Hot Chip“ ir kiti

Roko legenda Iggy Pop, svajingieji prancūzų elektronikos meistrai M83 ir britų popatlikėja Ellie Goulding – tai trys išskirtinės Latvijos pajūryje rengiamo šių metų „Positivus“ festivalio žvaigždės.

Penkis dešimtmečius scenoje esantis I.Popas – tikra roko muzikos legenda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Penkis dešimtmečius scenoje esantis I.Popas – tikra roko muzikos legenda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 4:52 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:30 PM

Kartu su jais jau 10 metus vykstančiame festivalyje pasirodys ir tokie garsūs atlikėjai kaip „Years & Years“, „Hot Chip“, „Air“, Johnas Newmanas, Grimes, Charlesas Bradley, Richardas Hawley, „Mercury Rev“, „Wolf Alice“, „Oh Wonder“ bei daugybė kitų.

Beprotiškais ir ekscentriškais pasirodymais garsėjantis legendinis JAV atlikėjas Iggy Popas žada sugroti jau savo firminiu tapusį roko, džiazo, pankroko ir bliuzo kokteilį pačioje „Positivus“ festivalio širdyje. Karjerą pradėjęs dar septintajame dešimtmetyje, dainų kūrėjas ir atlikėjas, muzikantas bei aktorius iš JAV net neketina sustoti.

Savo naujausiu (jau 17-uoju), kovo viduryje planuojamu išleisti albumu „Post Pop Depression“, kurį prodiusavo „Queens of the Stone Age“ lyderis Joshas Homme'as, niekada nenurimstantis Iggy Popas planuoja sukelti audringą ir gaivinančią pankroko bangą utopiniame svajonių krante Salacgryvos miestelyje. Atlikėjas iš JAV „Positivus“ festivalyje pasirodys liepos 17 dieną, sekmadienį.

„Grammy“ apdovanojimui nominuota prancūzų elektronikos grupė M83 gerai žinoma dėl savo tobulai skambančio šiuolaikinio ir 80-ųjų „dream pop“ stilių mišinio. Grupė užsitarnavo savo vardą sukūrusi takelius tokiems filmams ir serialams kaip „Oblivion“, „The Divergent“, „The Vampire Diaries“ ir kt.

Šių metų balandžio 8 dieną M83 planuoja išleisti jau 7-ą studijinį albumą „Junk“, kuris neabejotinai sukurs fantastišką ir nepakartojamą atmosferą festivalio metu. M83 „Positivus“ pagrindinę sceną okupuos šeštadienį, liepos 16 dieną.

„Positivus“ festivalį liepos 15 dieną, penktadienį, pradės nežmoniško populiarumo sulaukusi britų atlikėja Ellie Goulding. Į festivalį atvyks ir daugiau grupių: britų „indie pop“ numylėtiniai „Years & Years“, „Grammy“ ir „Mercury Prize“ nominuoti elektronikos žinovai „Hot Chip“ bei prancūzų superžvaigždės „Air“.

„Positivus“ festivalyje pasirodys ir ilgai laukta eksperimentinės muzikos atlikėja Grimes, legendinis soulo atstovas Charlesas Bradley bei šviežiausios šių metų sensacijos: „Oh Wonder“, ambientinio poproko naujokai iš Bruklino „Cigarettes After Sex“, Naujojo Džersio hiphopo grupė „Ho99o9“ ir „indie“ rokeriai iš Didžiosios Britanijos „Arthur Beatrice“.

Festivalyje, kaip ir kiekvienais metais, pasirodys geriausi Latvijos muzikos atstovai: „Skyforger“, hiphopo žvaigždė Ozols, numylėtieji rokeriai „Dzelzs Vilks“, taip pat „Carnival Youth“, Alise Joste, „Mielavs un Pārcēlāji“, „DaGamba“ ir daugybė kitų pripažintų grupių bei atlikėjų.

Vienas iš „Positivus“ festivalio rengėjų Ģirtis Majoras yra „tikras, kad šiais metais iš atlikėjų sulauksime daug netikėtumų ir energijos, o festivalio svečiams gali tekti pasistengti, kad viską nuveiktų ir pamatytų“.

I.Popo hitas „Lust For Life“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.