„Summerburst“ scenoje – S. Angello, Dimitri Vegas ir Like Mike

S.Angello į Lietuvą atvyks pirmą sykį.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
S.Angello į Lietuvą atvyks pirmą sykį.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 10:20 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 12:18 PM

Birželio 11-12 dienomis Vilniaus Vingio parke dvi dienas iš eilės griaudės visų laikų didžiausias muzikos festivalis „Summerburst Baltic“. Pirmą kartą ne Švedijoje rengiamame festivalyje įspūdingus pasirodymus surengs Davidas Guetta, Afrojackas, Kygo, Donas Diablo, „Nervo“, „Nero“, „W&W“, „Bassjackers“, „Disciples“ ir daugiau nei 20 ryškiausių elektroninės muzikos žvaigždžių. Šiandien festivalis skelbia papildomą atlikėjų, pirmą kartą koncertuosiančių Lietuvoje, sudėtį.

„Džiaugiamės, kad vienas svarbiausių Švedijos festivalių „Summerburst“ nuo šiol kasmet vyks ir Vilniuje. Neabejojame, kad elektroninės muzikos gerbėjus sužavėsiantis renginys taps didžiausiu ir pirmuoju tikru miesto festivaliu, – sakė „Summerburst Baltic“ festivalio vadovas ir koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc. – Šiandien oficialiai galime patvirtinti, kad vasaros festivaliams startą duosiančio „Summeburst Baltic“ scenoje gros patys populiariausi elektroninės muzikos atlikėjai“.

Didžiausia festivalio staigmena taps elektroninės muzikos dueto Dimitri Vegas & Like Mike pasirodymas. Įtakingo žurnalo „DJ Magazine“ kasmet renkamame geriausių pasaulio didžėjų sąraše šis belgų kolektyvas užimą pirmąją vietą.

Graikų kilmės broliai Dimitri ir Michaelas Thivaiosai garsėja ne tik kaip puikūs didžėjai, prodiuseriai ir remiksuotojai. Energija pulsuojantys dueto pasirodymai prilygsta didžiulės bombos sprogimui ir abejingų nepalieka. Dimitri Vegas & Like Mike pasirodymas festivalyje „Summerburst Baltic“ bus pirmasis dueto vizitas į Baltijos šalis.

Kita festivalio dovana muzikos gerbėjams – švedų muzikos prodiuseris, remiksuotojas ir didžėjus Alesso. Alessandro Lindbladas yra dirbęs su pačiomis ryškiausiomis muzikos žvaigždėmis: grupės „Republic“ lyderiu Ryanu Tedderiu, Calvinu Harrisu, Usheriu, Davidu Guetta, Sebastianu Ingrosso ir daugeliu kitų. Kiekvienais metais didžiausiuose elektroninės muzikos festivaliuose grojantį Alesso muzikos kanalas MTV 2012 m. išrinko geriausiu naujoku.

Popmuzikos karalienė Madonna, kurios gastrolių „MDNA“ koncertus pradėdavo šis jaunas atlikėjas, apie jį yra pasakiusi: „Alesso yra „Next Big Thing“. Pernai žurnalo „DJ Magazine“ paskelbtame geriausių pasaulyje didžėjų sąraše užėmė 13 vietą.

Dar viena ryški festivalio „Summerburst Baltic“ žvaigždė yra Steve‘as Angello. Vienas garsiausių didžėjų pasaulyje ir prodiuserių praeityje buvo ypač populiarios elektroninės muzikos kolektyvo „Swedish House Mafia“ (kartu su Axwellu ir Sebastianu Ingrosso) narys.

Žinomų grupių „Youth“, „M83“ ir paties Jeano Michelio Jarre‘o kūrybą prodiusavęs S.Angello šių metų žurnalo „DJ Magazine“ paskelbtame geriausių pasaulyje didžėjų sąraše užimą 31 vietą.

Prie „Summeburst Baltic“ koncertuosiančių garsiausių žvaigždžių rinktinės prisijungia ir Anglijoje gimęs norvegų kilmės muzikos prodiuseris Alanas Walkeris. 2014 m. debiutinį singlą „Fade“ išleidęs A.Walkeris didžiosios sėkmės sulaukė po to, kai šį kūrinį įrašė iš naujo ir pervadino į „Faded“. Šiandien šis kūrinys yra vienas populiariausių daugelyje Europos šalių.

Dar viena festivalyje „Summeburst Baltic“ koncertuosianti žvaigždė yra Anouk Matton. Seksualioji diskžokėja neslepia, kad palaiko romantiškus santykius su kitu žinomu atlikėju Dimitri Vegas ir yra viena sparčiausiai karjeros laiptais kopiančių jaunų elektroninės muzikos žvaigždžių. MATTN pseudonimą pasirinkusi mergina jau spėjo surengti įspūdingus pasirodymus didžiausiuose šokių muzikos festivaliuose, taip pat ir garsiajame „Tommorowland“.

Ryškiausios Alesso praėjusių metų karjeros akimirkos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.