Mirė garsus britų roko klavišininkas Keithas Emersonas

K.Emersonas iki gyvenimo pabaigos aktyviai muzikavo.<br>AP nuotr.
K.Emersonas iki gyvenimo pabaigos aktyviai muzikavo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 10:26 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:39 PM

Mirtis toliau retina roko muzikos klasikų gretas. Penktadienio vakarą pranešta, kad muzikos pasaulis neteko garsaus britų roko klavišininko Keitho Emersono. Jam buvo 71-eri.

Klavišinių instrumentų virtuozas K.Emersonas ypač išgarsėjo aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje – kaip grupės „Emerson, Lake & Palmer“, kurią įkūrė su būgnininku Carlu Palmeriu ir dainininku bei bosistu Gregu Lake'u, narys.

Šios grupės albumai „Tarkus“, „Trilogy“ ir „Brain Salad Surgery“ laikomi vienais geriausių progresyviojo roko darbų. Ne tik roku, bet ir akademine muzika domėjęsis K.Emersonas yra interpretavęs nemažai klasikų kūrinių – pavyzdžiui, įrašęs visą fortepijoninį Modesto Musorgskio ciklą „Parodos paveikslėliai“.

Dėl pomėgio ilgoms soluotėms ir dramatiškiems pasirodymams „Emerson, Lake & Palmer“ vėliau sulaukė ir pašaipų, tačiau grupė devynerius metus buvo labai populiari, o jos muzikantų meistriškumas darė didžiulį įspūdį.

Iki šios trijulės susibūrimo muzikavęs grupėje „The Nice“, vėliau K.Emersonas tęsė kiek mažiau sėkmingą solinę karjerą, bet išliko gerbiama roko pasaulio figūra. Išsiskirstę 1979-aisiais, vėliau „Emerson, Lake & Palmer“ nariai keletą sykių atkūrė grupę, paskutinį kartą – pasauliniam koncertų turui 2010-aisiais.

Apie jo mirtį paskelbta oficialioje grupės „Emerson, Lake & Palmer“ feisbuko paskyroje. Pranešta, kad muzikantas mirė savo namuose Los Andžele.

„Jis buvo švelni siela, jo meilė muzikai ir aistra atlikimui dar daug metų išliks neprilygstami“, – paskelbė C.Palmeris.

K.Emersono grupės pasirodymo fragmentas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.