Lilo ir Innomine sėkmė: šou Kaune stebės per 7 tūkst. gerbėjų

Šeštadienį Kaune vyksiantis hiphopo atlikėjų Lilo ir Innomine koncertas bus išskirtinis – jie pasiryžo šturmuoti didžiausią Lietuvos salę.

Lilas (dešinėje) ir Innomine – šiuo metu populiariausi Lietuvos hiphopo atlikėjai.<br>T.Bauro nuotr.
Lilas (dešinėje) ir Innomine – šiuo metu populiariausi Lietuvos hiphopo atlikėjai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Mar 12, 2016, 4:00 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:39 PM

Marijus Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Džordana Butkutė, „Sel“ ir keletas kitų garsių Lietuvos atlikėjų jau yra koncertavę didžiausiose šalies arenose.

Tačiau vos prieš keletą metų išpopuliarėję reperis Konstantinas Kiveris-Lilas ir prodiuseris Rolandas Venckys-Innomine šeštadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje sukurs naują istorijos puslapį.

Duetas iš Vilniaus taps pirmąja Lietuvos hiphopo grupe, išdrįsusia savo pasirodymui išsinuomoti vieną didžiųjų arenų. Iki šiol šio žanro artistai tenkinosi kur kas kuklesnėmis erdvėmis.

Rizika pasiteisino – į šį koncertą parduota daugiau nei 7000 bilietų.

Ruošia įspūdingą reginį

Ambicingiausią iki šiol savo koncertą Lilas ir Innomine pavadino „Šou be šou“.

„Pavadinimas – tam tikra provokacija, pašaipa iš tuštybės, išgalvotų istorijų ir reklamos žaidimų, kuriais pasižymi popžvaigždės.

Norėjome parodyti, kad gerą koncertą galima surengti ir be to“, – sakė 25-erių K.Kiveris.

Šou vis dėlto bus – žiūrovų laukia didžiulė scena ir milžiniškas ekranas, apšvietimo efektai ir įdomios scenografijos detalės.

Dueto nariai į sceną žengs su aštuoniais muzikantais.

„Scena tikrai masyvi, šviesa sklis ir iš viršaus, ir iš apačios. Tik šeštadienį ją pirmą sykį pamatysime savo akimis, manau, nustebins ir mus pačius.

Bus ir kitų detalių, kurių nesinori iš anksto atskleisti. Sakykime taip – kai kas vyks ne tik scenoje, bet ir tarp žiūrovų“, – žadėjo Lilas.

Pranoko visus lūkesčius

Kai pernai į trečiojo dueto albumo „Tu – naktis“ pristatymą Vilniuje buvo išgraibstyti visi bilietai, atlikėjai patikėjo, kad jų svajonė apie areną gali virsti tikrove.

Po poros savaičių rankose muzikantai jau laikė sutartį dėl arenos nuomos.

„Svajojome apie tai seniai, bet visi ženklai rodė, kad dabar – tinkamas metas.

Visas albumo tiražas buvo mikliai išgraibstytas iš parduotuvių, leidėjai apstulbę paskubomis gamino naują tiražą.

Matėme, kad išgyvename karjeros pakilimą.

Bet vis tiek iš pradžių svajojome tik apie sumažintą arenos erdvę, tikėjomės, kad ateis 3 tūkstančiai žmonių.

O tada per pirmą prekybos dieną pardavėme daugiau nei 2 tūkstančius bilietų. Tapo aišku, kad vieniši arenoje nebūsime.

Bilieto kainos vidurkis – 15 eurų. Mums – daug, bet žmonės perka, tai džiugina. Milijonieriais netapsime, bet šį tą tikimės uždirbti“, – juokdamasis pasakojo Lilas.

Į sceną – su kostiumais

Prieš porą mėnesių pilna „Žalgirio“ arena šiems dviem atlikėjams jau plojo – kai Lilas ir Innomine M.A.M.A. ceremonijoje pelnė Metų hiphopo grupės statulėlę.

Į sceną jie žengė pasitempę, pasipuošę kostiumais, bet tai – ne pirmas sykis, kai duetas paneigia kai kuriuos hiphopo stereotipus.

„Reperiai nebūtinai turi fotografuotis tarpuvartėse prie grafičių, dėvėti apsmukusius drabužius ir klipuose mojuoti rankomis.

Ši muzika gali būti kitokia, su įdomesnėmis idėjomis. Mes patys savo muziką dėl to vadiname alternatyviu hiphopu“, – kalbėjo Lilas.

Dueto pergalė kovoje dėl apdovanojimų nubrėžė simbolinę ribą – iki tol neginčijama Lietuvos hiphopo lyderė buvo laikoma grupė „G & G Sindikatas“, kurią Lilas ir Innomine šįkart nurungė.

Tačiau laikyti save geresniais už hiphopo veteranus nedrįsta ir neketina.

„Tos grupės muzika mums yra klasika, „G & G Sindikatą“ velniškai gerbiame ir mylime. Niekada nemanysiu, kad mes geresni.

Muzikine prasme jie mums – kaip tėvai. Su tėvais negalima varžytis“, – pusiau juokais sakė Lilas.

Šis reperis ir pora metų vyresnis jo bendražygis Innomine kartu rašyti muziką pradėjo praėjusio dešimtmečio pabaigoje – susipažino sukdamiesi hiphopo gerbėjų vakarėliuose ir greitai rado bendrą kalbą.

Tris albumus išleidęs duetas nesugeba įvardyti savo populiarumo priežasties, bet ją nesunku nuspėti. Lilo ir Innomine muzika – melodingesnė, mažiau agresyvi, su daugiau jausmingumo ir filosofijos nei daugelio kitų Lietuvos reperių.

„Po M.A.M.A. ceremonijos prie manęs vaistinėje priėjo gal 60 metų moteris su mūsų kompaktine plokštele ir paprašė autografo. Pasakė, kad jai labai patinka mūsų dainų žodžiai. Buvau apstulbęs“, – pasakojo Lilas.

Variklis – noras stebinti

Abu dueto nariai dabar pragyvena iš muzikos. R.Venckys yra baigęs garso režisūros studijos, o K.Kiveriui puikiai sekasi ir be aukštojo mokslo diplomo.

„Tikslo tiesiog įgyti diplomą niekada neturėjau. Buvo mintis apie Lietuvos karo akademiją, bet manęs į kariuomenę nepriėmė dėl sveikatos, kažkokių širdies permušimų.

Nieko rimta, bet nepriėmė. Tikiu, kad anksčiau ar vėliau įstosiu į šaulius“, – juokėsi reperis.

Duetas įsitikinęs, kad šiuo metu jo karjera dar tik įsibėgėja, tačiau kitas žingsnis tikriausiai bus visiškai kitoks.

„Mums patinka stebinti save ir kitus, todėl ir atsirado svajonė apie areną.

O kitą sykį gal stebinsime kitaip. Pavyzdžiui, surengsime nemokamą akustinį koncertą požeminėje perėjoje. Arba koncertą su džiazo muzikantais. Mūsų galvose visada yra daug idėjų“, – patikino Lilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.