E. ir J. Didžiuliai pažėrė priekaištų „Eurovizijos“ komisijai

Kone visą dieną netylant kalboms ir rašiniams socialiniuose tinkluose apie „Eurovizijos“ atrankos finalą, antroje vietoje likusi ir akivaizdžiai dėl to nuliūdusi Erica Jennings visą dieną gerbėjams nepasiuntė jokios žinios. Užtat prabilo jos vyras muzikantas Jurgis Didžiulis.

J.Didžiulis nemano, kad „Eurovizijos“ atrankos yra visiškai sąžiningos.<br>T.Bauro nuotr.
J.Didžiulis nemano, kad „Eurovizijos“ atrankos yra visiškai sąžiningos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-13 18:54, atnaujinta 2017-06-01 20:27

Jis savo socialinio tinklo paskyroje paviešino ilgą tekstą, kuriame ne tik gyrė savo žmoną ir jos pasirodymus atrankos koncertuose, bet ir nesistengė slėpti užplūdusio kartėlio. Muzikantą, pasirodo, piktina ne tik nacionalinės atrankos sistema bei nelygus požiūris į skirtingus muzikos žanrus atliekančius atlikėjus.

J.Didžiuliui neįtiko ir komisijos elgesys konkurso finalo metu. Visas savo mintis jis išdėstė šioje viešoje žinutėje:

„Ko pritrūko Ericos pasirodymui? Trupučio užtikrintumo, trupučio skaidrumo turbūt.

Antra vieta nėra pralaimėjimas. Iš anksto žinojome, kad nebus lengva plaukti prieš srovę. Bet taip pat žinojome, kad yra ir masė kritiškų žmonių, norinčių „Eurovizijoje“ išgirsti „kitokią“ dainą.

Aš labai didžiuojuosi Erica, jos pasirodymu, jos komandos darbu ir palaikančiųjų pastangomis. Visose srityse buvo dirbta ryžtingai, kūrybiškai ir nuoširdžiai“, – skelbia Jurgis.

Jis tvirtina nepykstantis, kad šeštadienį triumfavo D.Montvydas.

„Aš pripažįstu ir džiaugiuosi Donato bei jo komandos pergale atrankoje. Galiu pagirti jo pasiryžimą, nuoseklumą bei profesionalumą – jie padarė viską, ko reikėjo. Patinka ar nepatinka, siųsti ar nesiųsti yra skonio reikalas – maniškis dažnai skiriasi nuo kitų. Bet galingų varžovų kova – visuomet yra tokio pobūdžio rungčių „kaifas“. Žinoma, kai sąlygos tikrai yra lygios.

Man vakarykštis finalas paliko kartumą sieloje. Aš neslėpsiu, kad neturiu kantrybės prastai surežisuotam BullShit’ui, kurį skleidė „komisija“, mulkindama žiūrovus. Kiekvienas gali turėti savo „simpatijas“ bei „antipatijas“, tačiau kas kita yra interesai, kurie šiaip nebuvo deklaruojami, bet turbūt turėtų būti – proceso skaidrumui užtikrinti. O kai net į vatą suvynioti nesugebama, išvis liūdna žiūrėti. Manau, Donatui tikrai nereikėjo tos papildomos „pagalbos“.

Eurovizija“ yra viena tų platformų, sutraukianti įvairiausius atlikėjus (tarp jų ir nepriklausomus) su skirtinga muzika bei vizija, kaip atstovauti Lietuvai. Atlikėjų įvairovę ir demokratiškumą užtikrina neva skaidrus procesas. Jei ir ateityje norisi tos atlikėjų įvairovės, entuziazmo, jėgų, laiko ir kitokių investicijų – derėtų nuosekliai peržiūrėti atrankos procesą. Kad nedingtų ne tik atlikėjų, bet ir žiūrovų pasitikėjimas“, – svarsto dainininkas.

Kiek vėliau savo nuomone apie praėjusį atrankos finalą pasidalijo ir E.Jennings.

„Gavau tik dar daugiau patirties, todėl esu patenkinta savo pasirinkimu, t.y. dalyvauti atrankoje su savo pačios parašyta daina. Tiesa, žinau, ir kitą pusę – pati esu ne kartą buvusi komisijos narė ir žinau tą atsakomybę, todėl liūdna matyti, kaip kai kas nekonstruktyviai liejo pyktį nesverdamas žodžių. Būti komisijoje ir formuoti nuomonę yra labai atsakinga.

Tiesa, tik viena moteris, Dalia, buvo kritiška, kaip turi būti griežta mentorė. Ji drąsiai ir tiksliai komentavo pasirodymus, atlikimus, aprangą, teatrališkumą arba jo nebuvimą ir kūrinius, o ne kažką aplinkui lyg prie privataus stalo su draugais, laidant savo lygio juokelius“, – rašo dainininkė, užsiminusi, kad jos asmenine favorite tapo Ieva Zasimauskaitė.

Savo žinutę ji baigia optimistiškai: „Apskritai tie du mėnesiai, pasikartosiu, buvo naudinga patirtis man kaip žmogui ir kaip atlikėjai. Džiaugiuosi, kad laimėjo tikrai stiprus atlikėjas. Nuoširdžiai džiaugiuosi už Donatą – žinau, jis tikrai pasistengs Stokholme, o aš tuo tarpu baigsiu savo solinį albumą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.