Albumo apžvalga. Liepa „Tik muzika“

Nuo dienos, kai kukli, mielos šypsenos studentė iš Klaipėdos Liepa pirmąsyk į save atkreipė dėmesį „Eurovizijos“ atrankoje, prabėgo penkeri metai. Per tą laiką pasikeitė dainininkės šukuosena, šeiminė padėtis ir įvaizdis, užtat niekur nedingo ištikimi pagalbininkai – „bavarai“ Deivydas Zvonkus ir Juozas Liesis.

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-15 18:04, atnaujinta 2017-06-01 15:24

Albume – 21 daina, ir tik prie vienos iš jų (duetas su Stano „Negali būti“) nagų nėra prikišęs Deivydas arba Juozas. Tai šiokia tokia užuomina – šis darbas iš esmės yra skirtas gana paprastai popmuzikai, kuri „gerai eis visokiuose TV projektuose“.

Liepos balsas nėra fantastiškai įspūdingas, bet vis dėlto malonus ausiai. Kita vertus, net ir gražiausius balsus turintys atlikėjai į savo albumus nededa 21 dainos – tiek jų iš eilės su malonumu išklausyti turbūt gali tik patys „Tik muzika“ kūrėjai ir dainininkės vyras.

Iš pradžių viskas išties gražu – pirmoje albumo pusėje skamba ir lengvo džiazo prieskonį turinti „Laukiu“, ir pakili „Nepasiduok“ (vienuose rinkimuose net pretendavusi tapti Lietuvos krepšinio himnu), ir svaiginamu priedainiu žavinti „Kaip ant sparnų“.

Dar yra pora jausmingų dainų, kurios sufleruoja, kad lyrika yra labiausiai Liepai tinkamas žanras – „Viena“ ir „Laiminga“. Ir grupės „Omega“, kurią kadaise prodiusavo tie patys Deivydas ir Juozas, dainos „Ten rasi“ perdirbinys, ne toks svajingas kaip originalas, bet vis tiek įdomus eksperimentas.

Maždaug ties vienuoliktu kūriniu albumas galėtų ir baigtis, nes toliau pasipila greitesnio tempo banalybės, ne itin sėkmingi nusilenkimai elektroninei šokių muzikai, rusiškam popsui ir Palangos klubams. Kartais net sunku patikėti, kad čia – ta pati atlikėja.

Dar yra duetai su reperiu Sezzy, latvių popžvaigžde Lauriu Reinikiu ir viena su „Pop Ladies“ (grupės, kurioje Liepa irgi dainuoja) įrašyta daina. Bet visa tai neišsklaido įspūdžio, kad gražiausia iki šiol Liepos karjeros akimirka išlieka kūrinys „Laukiu“, nuo kurio ir prasidėjo jos kelias. Šiltas tos dainos paprastumas yra didžiausias šios atlikėjos koziris – tik šiame albume jis per dažnai nustumtas į antrąjį planą.

Įvertinimas – 6 iš 10. Daina „Pasiimk mane“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.