Į Vilnių atvykstanti Zemfira – žvaigždė, nemėgstanti viešumo

Dainininkė Zemfira Vilniuje surengs paskutinių savo gastrolių koncertą.
Dainininkė Zemfira Vilniuje surengs paskutinių savo gastrolių koncertą.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Mar 19, 2016, 3:02 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:39 AM

Jautri iki beprotybės, užsisklendusi ir nemėgstanti atvirauti – tokia yra Rusijos dainininkė Zemfira, pirmadienį koncertuosianti Lietuvos sostinės „Siemens“ arenoje.

Zemfira Ramazanova – priešingybių rinkinys. Daugiau nei 15 metų populiari artistė rašo dainas, kurios prasismelkia iki kaulų smegenų. Nebanaliai sugeba kurti užburiančius tekstus apie meilę, skausmą, kasdienį kavos puodelį ir smilkstančias cigaretes.

Klausydamiesi jų kartais verkia tūkstančiai. Ne tik Rusijoje. Prieš trejus metus iš gyvenimo pasitraukus Vytautui Šapranauskui, aktorė Jurgita Jurkutė jo atminimui skirtoje transliacijoje sudainavo būtent Zemfiros dainą „Chočeš?“.

Bet tuo pat metu 39-erių dainininkė atrodo uždara, tvirtina, kad beveik niekada be reikalo neišeina į gatvę, labai saugo savo kasdienybę ir bendravimą su gerbėjais riboja iki minimumo.

Stengiasi likti paslaptinga

Kai pirmadienį Zemfira po 3 metų pertraukos koncertuos Vilniuje, pasirodymo „Siemens“ arenoje nebus leidžiama įamžinti fotografams. Net ir mobiliaisiais telefonais koncertus bandantys nufilmuoti gerbėjai dainininkei kelia nemenką pyktį.

Negana to, prie daugumos jos vaizdo klipų neleidžiama rašyti jokių komentarų, nors pati atlikėja neslepia, kad internete praleidžia daug laiko.

Mat dainininkė tiesiog patologiškai nemėgsta skaityti komentarų apie savo išvaizdą, stilių, gandų apie savo meilės santykius. Pavyzdžiui, su aktore ir režisiere Renata Litvinova – apie šį romaną kalbos sklinda jau daug metų, bet moterys to nekomentuoja.

Pati Zemfira savo atsiribojimą aiškina paprasčiau: „Anksčiau taip dažnai apie save pasakodavau, kad pavargau ir kalbėdavau nesąmones.

Pavyzdžiui, kad apdraudžiau savo pirštus 170 tūkst. JAV dolerių suma. Apie tai iki šiol rašoma, jau 16 metų.“

Gastrolės – paskutinės

Dar 1998-aisiais grupės „Mumij trol“ narių atrasta mergina iš Ufos padarė įspūdingą karjerą – koncertavo ne tik Rusijoje, bet ir Vakaruose, scenoje pasirodė su grupės „Queen“ ir „Scorpions“ muzikantais.

Per visą karjerą ji įrašė tik septynis albumus, bet tokius, kad nė vieno negalima pavadinti nevykusiu.

Nors dainuoja rusiškai, Zemfira niekada neslėpė, kad orientuojasi į Vakarus – rinkosi užsienio įrašų studijas, visus jos šių gastrolių pasirodymus apšildo Vakarų atlikėjai. Vilniuje prieš Zemfiros koncertą publiką apšildys britų didžėjus DJ Taskeris.

Gitara ir klavišiniais instrumentais grojanti Zemfira į Vilnių šiemet atvyksta su nauja grupe, kurioje groja britų muzikantai.

Tai gali būti paskutinė galimybė išgirsti Zemfirą Vilniuje – roko dainininkė šiais metais netikėtai paskelbė, kad šios jos gastrolės bus paskutinės, o po to rengs nebent išskirtinius pavienius pasirodymus.

Kas nutiko? Retame interviu, kurį prieš kelis mėnesius davė rusų TV žurnalistui Vladimirui Pozneriui, Zemfira prisipažino, kad prastai jaučiasi būdama pramogų verslo dalimi.

Tame pačiame pokalbyje ji prasitarė, kad netiki Dievu, nes „jis neteisus“, kad ji mėgsta žaisti skvošą ir apskritai dievina tenisą – ypač Roger Federerį ir Sereną Williams.

Atvirai palaiko Ukrainą

Galbūt dainininkę gniuždo ir politinė padėtis Rusijoje. Šioje šalyje nelengva atlikėjams, kurie rodo nepritarimą prezidento Vladimiro Putino veiksmams.

Zemfira porą sykių tai padarė – kai Rusija aneksavo Krymą, jos interneto svetainę užliejo gedulinga juoda spalva ir buvo įkeltas klipas, kuriame ji dainuoja ukrainietiškai. Pernai Gruzijoje koncerto metu Zemfira scenoje iškėlė Ukrainos vėliavą.

„Rusijoje daugiau pinigų, bet Ukrainoje – daugiau sielos“, – sakė atlikėja.

Zemfiros vaizdo klipas „Chočeš?“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.