„LRT Opus Ore“ sezoną pradės „Solo ansamblio“ koncertas

Ketvirtadienį, kovo 24 dieną 18 valandą radijo stotis „LRT Opus“ skelbia pavasario sezono pradžią. Koncertų seriją po žiemos pertraukos tęsia grupė „Solo ansamblis“, ką tik pristačiusi albumą „Roboxai“.

„Solo ansamblis“.<br>A.Žukovo nuotr.
„Solo ansamblis“.<br>A.Žukovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 5:57 PM, atnaujinta May 31, 2017, 10:33 PM

Pats „Solo ansamblis“ save vadina „post-punk/electronic/sad dance“ eksperimentu, kuris gyvuoja jau penkerius metus. Pasak grupės narių, debiutinis albumas „Roboxai“ kupinas miesto triukšmo, susuktas iš elektroninių garsų, bet tuo pačiu perpintas gyvais instrumentais ir pripildytas vidinės patirties.

„Šokiams ir ieškojimams. Po pirmuoju, ritmingu, sluoksniu slepiasi kiti, dar neatrasti, kurie atsiveria klausant dar ir dar sykį, taip pasivaikščiojimui atidengdami muzikinį miestą“, – pristatydami albumą sako grupės nariai.

Albumo, kaip ir visos grupės muzikos, tikslas – suteikti galimybę kiekvienam surasti šį tą sau.

„Albumas pavyko netgi šiek tiek tamsesnis ir energingesnis nei tikėjomės. Bet, matyt, šiuo metu tokie esame ir mes, ir tai mus supa ir įkvepia. Gal ne veltui viena klausytoja mūsų stilių pavadino „sad dance“, – pasakoja „Solo ansamblio“ narys Vytautas Leistrumas.

Dėmesys net smulkiausioms detalėms muzikoje ir gyvi pasirodymai – tai, kas svarbiausia grupei. Konceptualumu ir minimalizmu išsiskiriančiuose grupės koncertuose šviesų ir scenografijos elementai sukuria galimybę pajusti muziką visais kūno pojūčiais ir tai išgyventi kiekvienam individualiai.

Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas „LRT Opus“ radijuje, vėliau perkeliamas į televiziją ir internetą.

Artimiausiu metu išskirtinės muzikos gerbėjai „LRT Opus Ore“ serijoje išvys tokius projektus kaip Umiko, „Such’a’Trip“, savo muzikos ir tapybos performansą surengs Paulius Kilbauskas kartu su Sigitu Staniūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?